De beste aannemer deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Aannemer Aanbouw schuur

Aanbouw schuur

Minimale kosten
€ 11.000
Gemiddelde kosten
€ 15.300
Maximale kosten
€ 30.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 12.600 - € 18.100

Ben jij toe aan meer ruimte voor je tuinspullen, gereedschap en opslag? De aanbouw van een schuur of het aanbouwen van een garage biedt uitkomst. Je creëert meer ruimte, die je niet alleen voor opslag maar ook bijvoorbeeld als kantoor kan gebruiken. Maar wat zijn de kosten die bij zo’n project komen kijken? Homedeal heeft alle gemiddelde kosten, richtprijzen en mogelijkheden op een rijtje gezet. Lees snel verder, zo begin je goed geïnformeerd aan je project.

Kosten aanbouw schuur of garage

Het aanbouwen van een garage of de aanbouw van een schuur zijn grote projecten. Voordat je hieraan begint, wil je een duidelijk overzicht van de gemiddelde prijzen. Om je een idee te geven van de te verwachten prijzen, vind je hieronder de gemiddelde prijs per m2 voor zowel de aanbouw van een schuur als het laten aanbouwen van een garage.

ProjectAantal m2Gemiddelde totale kosten
(inclusief arbeid en btw)
Aanbouwen stenen schuur15€ 18.000
Aanbouwen stenen garage15€ 15.000

Bespaar tot wel 40% op de aanbouw van jouw schuur of garage

Ben je benieuwd naar de exacte prijzen voor de aanbouw van je schuur of het aanbouwen van je garage? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van professionals bij jou uit de buurt. Na het invullen van het offerteformulier ontvang je binnen 2 werkdagen maximaal 6 offertes. Start na het ontvangen met het vergelijken van de offertes en kies voor de deal die het best bij jou past. Wist je dat je met het vergelijken van offertes tot wel 40% kan besparen op de totale kosten van je project?

Aanbouw schuur

Prijsvoorbeelden

Hier vind je 3 prijsvoorbeelden om zo een beter beeld te krijgen van de te verwachten prijzen.

Houten schuur: Ben jij van plan een houten schuur aan te laten bouwen? Hierbij moet je denken aan gemiddelde kosten van € 10.000 voor een schuur van 9 m2. In een houten schuur kan je bijvoorbeeld je fietsen stallen, je tuingereedschap bewaren en je opgevouwen tuinstoelen opslaan in de winter.

Meest gekozen: Het populairste project is het aanbouwen van een stenen schuur van 15 m2 aan het huis waar je je fietsen en andere spullen in kwijt kan. Hier past ook eventueel een kleine auto in. De gemiddelde kosten liggen rond de € 18.000, inclusief arbeid en btw.

Garage aanbouwen: Heb jij niet genoeg aan het aanbouwen van een schuur? Dan kan je ervoor kiezen om een garage aan te bouwen. Hierin kan je niet 1 maar 2 auto’s in kwijt en daarnaast heb je nog ruimte over voor eventuele andere spullen. Het aanbouwen van een stenen garage van 40 m2 kost gemiddeld € 30.000.

Aanbouw garage

Welke keuzes bepalen de prijs van het aanbouwen van een schuur of garage?

De totale kosten van het aanbouwen van een garage of de aanbouw van een schuur zijn afhankelijk van een aantal factoren. Deze factoren zijn onder andere de grootte van de aanbouw, de afwerking en de extra opties waar je uit kunt kiezen. Lees hier de keuzes die invloed hebben op de totale kosten van het project.

Keuze 1: Afmetingen

De grootte van de schuur of garage is natuurlijk van grote invloed op de kosten van het project. Hoe groter de garage of schuur die wordt aangebouwd, hoe hoger het uiteindelijke bedrag. De gemiddelde prijs per m2 voor het aanbouwen van een schuur of garage is € 930.

Keuze 2: Isolatie

Ga jij de aangebouwde garage of schuur niet alleen voor opslag gebruiken, maar ga je er bijvoorbeeld in werken? Dan is het slim om de garage of schuur te laten isoleren, dan hou je de warmte goed binnen en bespaar je op de stookkosten. Maar wat kost isoleren eigenlijk? Hieronder zie je de gemiddelde prijzen voor dakisolatie en spouwmuurisolatie.

Soort isolatieGemiddelde kosten per m2
(inclusief arbeid en btw)
Spouwmuurisolatie€ 20
Dakisolatie plat dak€ 55 - € 75
Dakisolatie hellend dak€ 28 - € 81

Keuze 3: Extra opties

Naast de afmetingen van de aanbouw van de schuur of garage, zijn er een aantal extra opties die het overwegen waard zijn.

Extra optieGemiddelde prijs
Vliering € 300 per m2
Dubbel glas€ 180 - € 240 per raam
Hellend afdak€ 750
Elektrische garagedeur€ 300

Vind de beste deal

Ben jij van plan een schuur of een garage aan te laten bouwen? Dan wil je vast een mooi overzicht van de prijzen die zijn afgestemd op jouw project. Hoe kom je hier aan? Vraag via Homedeal gratis en vrijblijvend offertes aan. Ontvang binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van professionals bij jou uit de buurt. Met meerdere offertes, kan je goed vergelijken en de verschillen in prijs en werkzaamheden naast elkaar zien. Hierdoor zie je welke aannemer de beste deal aanbiedt en maak je de beste keuze voor jou en je portemonnee

Homedeal bespaartips

Combineer met je buren

Zijn jouw buren ook van plan een schuur of garage aan te bouwen? Overleg dan met hen wanneer jullie dit gaan doen. Wanneer een bouwbedrijf meerdere projecten op dezelfde locatie kan doen, scheelt dit voor het bouwbedrijf waardoor ze een korting kunnen doorberekenen. Hierdoor worden de totale kosten van je project lager. Absoluut iets om te overwegen dus.

Kies voor een lokaal bedrijf

Bedrijven die van ver moeten komen berekenen vaak hogere voorrijkosten. Hierdoor kan een bedrijf dat een voordelige offerte maakt, alsnog duurder zijn dan wanneer je een lokaal bedrijf inhuurt. Daarnaast zijn lokale bedrijven goed op de hoogte van het soort grond en het type woning waar je in woont, waardoor er minder voorbereidingstijd is.

Vergunningvrij bouwen

Voor een aanbouw aan de achterkant van je woning heb je in principe geen vergunning nodig, zo bespaar je niet alleen geld maar ook tijd. Het is dus aan te raden om van tevoren goed na te denken over de toekomstige plek van je schuur of garage.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden