De beste schilderwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Schilder Vraag en antwoord: Schilder

Vraag en antwoord: Schilder

Bij schilderen komt een hoop kijken. Zo zijn er bijvoorbeeld een flink aantal soorten verf en verftechnieken. Wat houden al die soorten verf en verftechnieken in en wanneer gebruik je wat? Zie onderstaand veelgestelde vragen over de schilder en de materialen en technieken die worden gebruikt.

Wat is beits?

Beits is een transparante of dekkende verflaag die je aanbrengt op hout om het hout te beschermen tegen vocht en verschillende weersinvloeden. Beits is vochtregulerend, waardoor het vocht in het hout naar buiten kan. Voor beits is geen grondlak nodig.

Wat is latex verf?

Latexverf is een veelgebruikte muurverf die weinig vluchtige oplosmiddelen bevat, hierdoor heeft de verf een minder sterke geur. Latex verf is daardoor ideaal voor ruimtes met slechte ventilatie. Deze verf is geschikt voor grote oppervlakken en droogt snel op, ook is deze verf in alle kleuren muurverf te verkrijgen.

Wat is primer verf?

Primer verf is een laag tussen de muur en de dekkende verf. Hierdoor hecht de verf beter aan het oppervlak en is altijd aan te raden bij het schilderen. Primer is bijzonder geschikt als onderlaag voor schilderen op hout, metaal en kunststof.

Wat is sauzen?

Sauzen is een methode om de muur te bestrijken met verf. Sauzen gebeurt voornamelijk met verfrollers, waardoor de verf gelijkmatig over het oppervlak wordt verdeeld. Sauzen is de meest voorkomende manier van verfen.

Op zoek naar een schilder?

Wil jij één of meerdere wanden in huis van een schilderbeurt voorzien, maar laat je dit liever door een professional doen? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van schilders bij jou uit de buurt. Zo ontdek je de exacte prijzen voor jouw schilder project.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden