De beste schilderwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Schilder Goedkope schilder

Goedkope schilder

Wil jij je huis laten schilderen? Hier hoef je niet de hoofdprijs voor te betalen. Door een goedkope schilder in te schakelen bespaar je op de kosten. In dit artikel zoomen we in op de kosten van een goedkope schilder en de soorten goedkope schilders. Daarnaast vind je slimme bespaartips waarmee je op de kosten bespaart.


Kosten | Soorten schilders | Schilder vinden | Winterschilder | Btw-tarief | Bespaartips

Wat kost een goedkope schilder?

Voordat je een schilder inschakelt voor je project, wil je een duidelijk beeld hebben van de kosten. Wat kost een schilder gemiddeld? Je uiteindelijke schilderwerk kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Het uurtarief van de schilder, de grootte van het oppervlak en de moeilijkheid van het project beïnvloeden de totale prijs.

ProjectBuitenschilderBinnenschilder
Schilderwerk per m2€ 35 - € 40€ 30 - € 35
Sauswerk per m2€ 10 - € 15-
Spuitwerk per m2€ 6 - € 10-
Uurtarief€ 35 - € 40€ 40 - € 50

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Goedkope schilder

Soorten goedkope schilders

Er wordt veel naar goedkope schilders gevraagd. Er zijn verschillende soorten goedkope schilders die jouw project voor je willen uitvoeren. De één is goedkoper dan de ander. Welke goedkope schilders zijn er allemaal? Lees hieronder de opties waaruit je kunt kiezen.

Goed en goedkoop schildersbedrijf

Schildersbedrijven hebben meerdere schilders in dienst en hebben dus een grotere capaciteit dan eenmanszaken. Hierdoor zijn ze flexibel als het aankomt op spoedklussen en is het mogelijk grote inkoopdeals af te sluiten. Doordat een schildersbedrijf hogere vaste lasten heeft, kan dit resulteren in hogere tarieven.

Zzp schilder

Er wordt veel naar zzp schilders gezocht, omdat de tarieven van een zzp’er over het algemeen lager liggen dan die van een schildersbedrijf. Zoals je hierboven leest, is een zzp’er minder flexibel, omdat hij of zij alleen werkt en dus gebonden is aan de projecten die op de planning staan.

Zwart betaalde schilder

Waar je voor een erkende schilder tussen de € 35 en € 50 per uur betaalt, vraagt een zwart betaalde schilder 10 euro per uur. Er worden veel schilders aangeboden door Oost-Europese klusbedrijven die hun diensten zeer voordelig aanbieden. Het uurtarief van een Poolse schilder ligt aanzienlijk lager dan dat van een Belgische schilder. Natuurlijk klinkt dit lage tarief heel aantrekkelijk, maar bedenk wel: ‘goedkoop is duurkoop’. Je wilt nog jaren van je prachtige schilderwerk genieten, daarom is het sterk aan te raden om voor een erkende en gecertificeerde schilder te kiezen. Je weet hierdoor zeker dat je schilderwerk er goed uitziet en loopt geen onnodig risico.

Waar vind je een goedkope, maar goede schilder?

Er wordt door veel mensen naar een goedkope en goede schilder gezocht. In plaats van het inhuren van een zwart betaalde schilder, zijn er andere manieren om een goedkope schilder te vinden. Ben je benieuwd welke manieren dit zijn? Lees hieronder een aantal handige tips om een goedkope schilder te vinden voor jouw project.

  • Vergelijk offertes

Door offertes aan te vragen bij verschillende schilders, krijg je een goed beeld van de prijzen en kun je beter inschatten welke werkzaamheden zijn inbegrepen.. Hierdoor ontdek je gemakkelijk welke schilder  echt de goedkoopste schilder is.

  • Lees reviews

Een goede manier om erachter te komen of je te maken hebt met een goede en goedkope schilder, is door het lezen van  reviews. Als je een schilder hebt gezocht op Marktplaats, ga daarna op zoek naar online reviews. Er zijn op het internet een aantal websites te vinden die reviews van verschillende schilders en schildersbedrijven tonen. Je moet niet alles geloven wat op het internet staat, maar het geeft je een globaal idee.

  • Let op keurmerken

Kijk of je schilder in het bezit is van keurmerken. Hierdoor ben je verzekerd van een bepaalde mate van expertise en kwaliteit van het schilderwerk. Een bekend keurmerk in de schildersbranche is het Keurmerk Kwaliteitsvakman. Dit keurmerk garandeert je onder andere 1 jaar garantie op je schilderwerk en een servicegerichte kwaliteitsschilder.

goedkope schilder

Winterschilder

Een andere vorm van een goedkope schilder, is het inhuren van een winterschilder. De winterschilder is niets anders dan een normale huisschilder, alleen huur je hem of haar in tijdens de wintermaanden. In de wintermaanden is er door de lage temperatuur en de gure weersomstandigheden minder werk voor schilders. Hierdoor verlagen ze hun tarieven, waardoor jij direct een goedkopere schilder hebt gevonden. Tussen november en maart bespaar je zo 10 tot 30% op de kosten van je schilderwerk. Een goede manier om een betrouwbare en goedkope schilder in te huren!

 

Bespaartips voor het inhuren van een schilder

Er zijn een aantal dingen die je kan doen om te besparen op je schilderkosten. Lees hieronder slimme bespaartips.

  • Vergelijk schilders

Zoals je in dit artikel leest, loont het om schilders te vergelijken. Met een goed prijsoverzicht van verschillende schilders, kom je er misschien achter dat de goedkoopste schilder helemaal niet de goedkoopste is. Dit komt omdat je op een offerte precies ziet welke werkzaamheden er wel en niet inbegrepen zijn in de totaalprijs.

  • Sluit een onderhoudscontract af

Veel schilders bieden een schilderwerk onderhoudscontract aan. Met dit onderhoudscontract spreek je af dat je schilder periodiek je schilderwerk onderhoudt tegen een maandelijks bedrag. In 1 keer al je schilderwerk afnemen is goedkoper dan het elke keer los te doen. Daarnaast zorg je er met een onderhoudscontract voor dat je schilderwerk goed onderhouden wordt, waardoor je schilderwerk langer meegaat.

Benieuwd naar de kosten van jouw project?

Nu je alles hebt gelezen over het inschakelen van een goedkope schilder, is het tijd om aan de slag te gaan. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van goedkope schilders bij jou in de buurt. Start zodra je de offertes binnen hebt met vergelijken en geniet binnenkort van prachtig nieuw schilderwerk.

 

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden