De beste schilderwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Schilder Huis schilderen

Huis schilderen

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 3.000
Maximale kosten
€ 12.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.460 - € 3.540

Je hebt vast wel wat beters te doen dan de buitenkant van je huis of de muren te schilderen en daarom staat de huisschilder voor jou klaar! De huisschilder neemt met alle plezier die kwast uit jouw handen en zorgt voor een perfecte uitstraling van jouw huis. Benieuwd naar de gemiddelde prijzen voor het huis schilderen en op zoek naar de beste opties? Lees dan vooral verder.

Wat kost een huis schilderen?

Gemiddeld kost het laten schilderen van je huis € 3.000. Dit is niet alleen het bedrag voor het schilderen zelf, maar ook materiaalkosten, schuren, gaten vullen en eventueel het gebruik van een steiger. Uiteraard valt de prijs lager of hoger uit per type woning en het totale oppervlakte dat geschilderd moet worden. Bekijk onderstaand de prijzen voor het schilderen van je huis per type woning:

Soort woningGemiddelde prijs incl. arbeid, verf en btwAfhankelijk van
Buitenkant huis schilderen tussenwoning € 1.200 - € 2.700Zonder dakkapel
Buitenkant huis schilderen tussenwoning€ 1.600 - € 3.600Met dakkapel
Buitenkant huis schilderen hoekwoning€ 1.500 - € 3.000Zonder dakkapel
Buitenkant huis schilderen hoekwoning€ 1.900 - € 4.000Met dakkapel
Gevel schilderen: 60 m2€ 2.100 - € 2.400
Kozijnen huis schilderen prijs € 470 - € 1.800Van 7 m2 tot aan alle buiten kozijnen 1 woning
Deuren huis schilderen prijs€ 270 - € 1.000Van 2 tot 20 deuren
Ramen huis schilderen€ 25 - € 280Van 4 meter tot 40 meter

Huis schilderen en toch besparen?

Wil je je huis laten schilderen en toch geld besparen? Dat kan. Ben je benieuwd geworden naar de exacte prijzen voor het schilderen van je huis? Een overzicht van de prijzen en wensen ontvang je al binnen 2 werkdagen. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van schilders bij jou in de buurt. Je ontvang tot wel 6 offertes en kan het vergelijken beginnen. Door het vergelijken van de verschillende schilders kan je een keuze maken voor de voordeligste schilder en bespaar je al snel op de totale kosten.

Prijsvoorbeelden

Om de kosten van een huisschilder te verduidelijken zijn hieronder een aantal voorbeelden te vinden.

Meest gekozen schilderwerk
Wanneer je in een tussenwoning woont zonder dakkapel, dan liggen de kosten van een huis schilderen aan de buitenkant tussen de € 1.200 en € 2.700. Zoals je hierboven ook kan lezen, zie je dat de kosten van het schilderen van een hoekwoning duurder worden. Deze kosten liggen gemiddeld tussen de € 1.500 en € 3.000.

Groter project
Heb jij een vrijstaand huis en wil je dit vrijstaande huis schilderen, dan kom je gemiddelde op € 6.000. Omdat dit een groot project is, is het slim om dit over te laten aan een specialist. De meeste mensen kiezen daarom ook voor een huisschilder uit zijn of haar buurt, zodat het project goed geklaard wordt. De prijzen van schilderwerk van verschillende type woningen worden duidelijk weergegeven in een tabel die verder in dit artikel te vinden is.

Gedetailleerd project
Wanneer je ervoor kiest om alleen de kozijnen, deuren en ramen van jouw huis te schilderen, liggen de kosten gemiddeld tussen de € 800 en € 3.000. Deze kosten zijn inclusief loon, materiaal en btw. Het verschil tussen een raam en kozijn is dat een raam het beweegbare gedeelte is van het kozijn.

Prijsbepaling door de volgende keuzes

Wanneer je je huis laat schilderen wordt de prijs bepaald door de volgende factoren.

Keuze 1: Binnenschilder

Zeg nou zelf, een sprankelende muur maakt heel jouw huis tot een perfect plaatje. De sfeer is mooier en je voelt je thuis. Dit gevoel beleef je niet wanneer er scheurtjes in het schilderwerk zitten of wanneer de verf is verkleurd na het schilderen van je huis. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat het binnenschilderwerk om de 7 jaar gedaan wordt. Een binnenschilder zorgt er onder andere voor dat de trap, kozijnen, plafond en/of muren geschilderd worden. Hieronder is een prijsindicatie te vinden van de kosten van de verschillende schilderwerken.

Soort schilderwerkGemiddelde prijs incl. loon, materiaal en btwAfhankelijk van
Plafond huis schilderen: 30 tot 70 m2€ 200 - € 1.500
Deuren huis schilderen€ 270 - € 1.0002 tot 20 deuren incl. deurposten
Dakkapel huis schilderen€ 500 - € 1.000
Trap huis schilderen€ 300 - € 7001x witten en schuren, schoonmaken en schilderen
Ramen huis schilderen€ 400 - € 2.000Van 7 m2 tot aan alle buitenkozijnen van 1 woning

Keuze 2: Buitenkant schilderen

Voor het schilderen van de buitenkant van je huis worden totaalprijzen berekend. De kosten hangen af van het type huis, de staat bij het huis schilderen en de werkzaamheden. Denk aan de kosten wanneer de eerste verflaag nog verwijderd moet worden. Voor de totale kosten kom je op tweemaal de kosten van enkel schilderen.

Hieronder is een prijsindicatie voor het schilderen van je huis inclusief het verwijderen van de oude verflaag.

SchilderwerkGemiddelde prijs incl. arbeid, verwijderen oude verflaag en btw
Buitenmuren appartement€ 1.000 - € 2.000
Buitenmuren tussenwoning€ 1.500 - € 3.000
Buitenmuren hoekhuis schilderen of 2 onder 1 kap€ 3.000 - € 6.000
Buiten muren vrijstaand huis schilderen€ 6.000 - € 12.000

Keuze 3: Soort verf

Om tot een mooi resultaat te komen is het belangrijk om de juiste verfsoort te gebruiken. Wanneer je de huisschilder het hele project laat doen, is het mogelijk dat hij zijn verfsoorten meeneemt die het beste bij jouw huis passen. Je kan er ook voor kiezen om zelf de verf in huis te halen. De tabel hieronder geeft een prijsindicatie weer van verschillende verfsoorten.

VerfsoortenGemiddelde prijs per liter incl. btw
Latex voor binnen€ 5 - € 10
Latex voor buiten € 15 - € 20
Alkydverf€ 20 - € 40
Grondverf € 25 - € 50
Beits en lak€ 25 - € 60
Acrylverf€ 30 - € 50

Keuze 4: Extra opties

Je vindt het vast belangrijk dat het schilderwerk goed onderhouden blijft? Denk eens aan een onderhoudscontract. Door middel van een onderhoudscontract weet je dat je huis er de komende 5,10 of 15 jaar gelikt uitziet. Jaarlijks komt de huisschilder langs om te checken of alles nog spic en span is en anders werkt de schilder het bij. Met de huisschilder spreek je een vast bedrag af waardoor je alle zekerheid hebt van een perfecte uitstraling van jouw mooie huis. De kosten voor een contract van 10 jaar zijn gemiddeld tussen de € 5.000 – € 6.000. Dit kost je dus ongeveer € 45 per maand.

Vind de beste deal

Je hebt nu een aantal tips gekregen om goedkoop je huis te kunnen schilderen. Maar we geven je graag nog één tip om enorm te besparen op je project. De mensen die jou voorgingen hebben ervaren dat het verschil tussen de aanbieders oploopt tot wel 40%. Wil jij ook de beste prijs voor het schilderen van je huis? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van een huisschilder bij jou in de buurt. Binnen 2 werkdagen ontvang je de offertes en wat zou je met het extra bespaarde geld kunnen doen? Een mooie vakantie op het moment dat je huis wordt geschilderd?

Homedeal bespaartips

Een beetje van jezelf en een beetje van de huisschilder

Je onderschat het vaak, het schilderen van je huis. Er komt echt veel bij kijken. Denk hierbij aan de juiste verfsoorten, verftechnieken, de vakantiedagen die je op moet nemen en het kopen van de materialen. Is een professionele huisschilder dan niet veel verleidelijker? Om de kosten te beperken is het mogelijk om vooraf al kleine klussen uit te voeren zoals het oppervlak schoonmaken, oppervlak schuren en de omgeving afplakken. Om je een idee te geven van de kosten wanneer je vooraf klusjes doet: de kosten om alleen een kozijn te laten schilderen zit tussen de € 5 en € 10 per meter, terwijl de kosten incl. voorwerk tussen de € 30 en € 40 per m2 liggen.

Huis schilderen samen met je buren

Wil jij niet alleen een nieuwe en frisse uitstraling aan je huis geven? Denk dan eens aan je buren. Dit is dé kans om samen je huis te laten schilderen. Door samen een project te starten scheelt dat jou en je buurman veel kosten en daar wordt de buurt ook nog eens mooier van. De kosten die je bespaart kunnen oplopen tot wel 20%.

Bespaar met een winterschilder

Door gebruik te maken van een winterschilder bespaar je maar liefst tot wel 30% van de totale kosten. Omdat een huisschilder het in de winterperiode minder druk heeft, wordt het project zo snel mogelijk geklaard en door de lage kosten is iedereen een blij mens. Een winterschilder kan zowel de binnenkant als de buitenkant van je huis schilderen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden