De beste schilderwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Schilder Dakkapel schilderen

Dakkapel schilderen

Minimale kosten
€ 400
Gemiddelde kosten
€ 570
Maximale kosten
€ 930
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 465 - € 670

Heeft jouw dakkapel een schilderbeurt nodig, maar weet je niet wat je kunt verwachten qua prijs? En wat is er eigenlijk allemaal mogelijk? Homedeal geeft je een overzicht van alle kosten en opties die je hebt als je je dakkapel laat schilderen. Zo weet jij waar je aan toe bent en kies je de schilder die jouw trap het beste schildert.

Wat kost een dakkapel schilderen?

Het schilderen van een dakkapel kost gemiddeld € 45 per uur, inclusief materiaal. Het schilderwerk van een dakkapel moet ongeveer elke 5 jaar vernieuwd worden, hierdoor gaat de dakkapel langer mee. Bekijk onderstaande wat de gemiddelde schilder kosten zijn voor een complete dakkapel:

Schilderprijs per uur incl. verf, materiaal en btwGemiddelde totaalprijs dakkapel schilderen: van alleen zijpaneel en zijbalk tot hele dakkapel inclusief kozijnen en ramen
€ 40 - € 50€ 400 - € 930
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Om je een duidelijker beeld te geven van welke totaalprijs je kunt verwachten, zie je hieronder 3 prijsvoorbeelden:

Klein schilderwerk:
Alleen het laten aflakken van 1 dakkapel kost € 430 inclusief verf, materiaal en steiger.

Gemiddeld schilderwerk:
Het laten schilderen van 1 complete dakkapel kost inclusief verf, materiaal en steigerhuur € 520.

Groot schilderwerk:
Een dakkapel schilderen inclusief kozijnen en ramen kost € 930 inclusief verf, materiaal en steigerhuur.

Keuzes die invloed hebben op de prijs van dakkapel schilderen

De prijs voor het laten schilderen van jouw dakkapel hangt vooral af van de prijs van de schilder. Daarnaast kun je er voor kiezen om zelf verf te kopen en om diverse schildersprojecten te combineren. Hieronder lees je meer over deze mogelijkheden en alle prijzen die daarbij om de hoek komen kijken.

Keuze 1: Schilder

Buitenschilders rekenen voor een dakkapel schilderen een prijs per uur, omdat het nauwkeurig werk is wat veel details kent. De prijzen verschillen tussen € 40 en € 50 per uur. Let bij de prijs van de schilder op of de kosten voor het huren van een steiger inbegrepen is zodat je niet voor onverwachte extra kosten komt te staan.

Keuze 2: Verf

Meestal brengen schilders zelf verf mee, maar je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te kopen. Sommige dakkapellen – met name nieuwe houten dakkapellen – zijn al voorzien van grondverf, waardoor daar alleen nog dekkende verf en lak op aangebracht hoeft te worden. Voor kunststof en aluminium dakkapellen heb je grondverf nodig om de verf goed te laten hechten. In onderstaande tabel zie je prijzen per liter verf en het aantal m2 wat je hiermee kunt schilderen.

VerfsoortPrijs per liter incl. btwAantal m2 per literBijzonderheden
Grondverf€ 20 - € 408 - 12Onderlaag
Beits en lak€ 20 - € 5510 - 16Beschermingslaag
Dekkende verf€ 20 - € 503 - 8Verf voor binnen en buiten

Keuze 3: Schilderwerk combineren

Als je ervoor kiest om de hele buitenkant van je woning in één keer te laten schilderen, rekenen schilders hier vaak een totaalprijs voor. Onderstaand zie je gemiddelde totaalprijzen voor buitenschilderwerk. Deze prijzen zijn een gemiddelde, dus de prijs voor jouw huis kan afwijken in verband met de grootte van het huis en jouw specifieke wensen. Als ook het oude schilderwerk verwijderd moet worden, reken dan op het dubbele van onderstaande prijzen.

Type woningGemiddelde buitenschilderwerk kosten incl. arbeidsloon, verf, materiaalkosten en btw
Appartement€ 1.000
Tussenwoning€ 1.500
Hoekhuis of 2 onder 1 kap€ 3.000
Vrijstaand huis€ 6.000

Vind de beste deal

Door offertes te vergelijken bespaar je op de totale prijs van het laten schilderen van jouw dakkapel. Homedeal biedt je die mogelijkheid! Binnen 48 uur heb je maximaal 6 offertes van professionele schilders in huis, zodat je zelf kunt kijken welke schilder het meest geschikt is voor jouw project. Win-win: een fris geschilderde dakkapel met het meeste voordeel!

Homedeal bespaartips

Winterschilder

Het laten schilderen van je dakkapel kan duur uitvallen doordat er onder andere een steiger gehuurd moet worden. Als jouw dakkapel veel moeilijk bereikbare plaatsen heeft, duurt het werk langer en loopt de prijs op. Winterschilders bieden echter dezelfde kwaliteit schilderwerk aan, maar dan met een korting tot 30%. Let wel op: er kan niet gewerkt worden met vorst of neerslag, maar met droog weer heb jij dus dezelfde fris geschilderde dakkapel voor slechts een fractie van de prijs.

Onderhoudsabonnement

Het schilderen van een dakkapel is een lastig karwei wat je liever niet zelf doet, helemaal als je geen ervaring hebt met schilderen of bijvoorbeeld hoogtevrees hebt. Het schilderwerk uitbesteden aan een professionele schilder is vaak de snelste en goedkoopste oplossing. Veel schilderbedrijven bieden dan ook de mogelijkheid een onderhoudsabonnement af te sluiten, waardoor je zelf geen omkijken hebt naar het onderhoud van je dakkapel. De schilder komt elk jaar het schilderwerk controleren en voert elke 5 jaar een grote schilderbeurt uit. Een onderhoudsabonnement kan je voor 5, 10 of 15 jaar afsluiten en geeft je uiteindelijk een besparing tot 20% op al het schilderwerk binnen de afgesproken periode.

Minder btw betalen

Woon je in een huis ouder dan 2 jaar en behoort het schilderen van de dakkapel tot onderhoudswerkzaamheden? Dat geldt voor jou het verlaagde btw-tarief van 21% naar 6%. Voor het laten schilderen van 1 complete dakkapel voor een prijs van € 520, betaal je nu maar € 32 aan btw in plaats van € 110.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden