De beste schilderwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Schilder Deuren schilderen

Deuren schilderen

Minimale kosten
€ 270
Gemiddelde kosten
€ 845
Maximale kosten
€ 1.950
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 695 - € 995

Wil je de deuren in je woning laten schilderen door een professionele schilder, maar heb je geen idee wat zoiets kost? Homedeal heeft alle prijzen en mogelijkheden op het gebied van deuren schilderen voor je op een rij gezet. Zo weet je waar je aan toe bent en geniet jij straks van fris geschilderde deuren.

Wat kost een deur schilderen?

De kosten voor het laten schilderen van 2 deuren starten bij € 270 en hoe meer deuren het worden, hoe lager de prijs per deur vaak wordt. Wil je ook je deurposten aanpakken? Bekijk onderstaand de gemiddelde kosten voor het schilderen van deuren:

Soort schilderwerkPrijs incl. verf, materiaal en btwAantal
Deuren€ 270 - € 9302 tot 11 deuren
Deuren en deurposten€ 830 - € 1.9509 tot 40 deuren incl. deurposten

Deuren schilderen tegen de scherpste prijs

Wil je je deuren tot in detail perfect laten schilderen door een ervaren schilder en ben je benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 schilders in jouw regio. Binnen 48 uur heb je de offertes in huis. Vergelijk de offertes en vind de beste deal. Door het vergelijken van offertes bespaar je tot wel 40% op jouw project.

Prijsvoorbeelden

Om je inzicht te geven in de prijs die je kunt verwachten voor het laten schilderen van jouw deuren, zie je hieronder 3 prijsvoorbeelden:

Klein schilderwerk:
Het laten schilderen van 4 binnendeuren kost in totaal € 425, inclusief verf en materiaal.

Gemiddeld schilderwerk:
Voor het laten schilderen van 8 binnendeuren betaal je inclusief verf en materiaal € 490.

Groot schilderwerk:
Bij het laten schilderen van 12 deurposten ben je € 850 kwijt inclusief verf en materiaal.

Keuzes die invloed hebben op de prijs van deuren schilderen

Hoe hoog de prijs is voor het laten schilderen van jouw deuren is afhankelijk van de volgende keuzes:

Keuze 1: Schilder

Een schilder vraagt voor het schilderen van deuren een prijs tussen de € 30 en € 35 per m2 inclusief verf, materiaal en btw. Als jouw deuren een apart motief hebben of voorzien zijn van een raam, waardoor het lastiger is om de deur te schilderen, kan het zijn dat de schilder voor een prijs per uur kiest. Per uur kost een schilder € 35 tot € 40. Dit geldt ook vaak bij het schilderen van deurposten.

Keuze 2: Verf

Heb je een speciale kleur verf op het oog en wil je zeker weten dat je de juiste kleur krijgt dan kan je zelf verf kopen. Als je voor een normale effen kleur gaat, kun je beter met de schilder afspreken of hij de verf meeneemt, want dan ben je goedkoper uit. Hieronder zie je gangbare prijzen voor diverse verfsoorten en het aantal m2 wat hiermee geschilderd wordt. Voor buitendeuren geldt dat je minder m2 met 1 liter verf kan schilderen, waardoor je voor 1 buitendeur meer verf nodig hebt dan voor 1 binnendeur.

VerfsoortPrijs per liter incl. btwAantal m2 per literBijzonderheden
Grondverf€ 20 - € 408 - 12Onderlaag
Beits en lak€ 20 - € 5510 - 16Beschermingslaag
Dekkende verf€ 20 - € 503 - 16 *Verf voor binnen en buiten

* Het aantal m2 loopt uiteen omdat je met verf voor buiten minder m2 kan schilderen dan met binnenverf.

Speciaalverf zorgt voor een speels effect op een deur. Krijtbordverf kan daarnaast ook erg praktisch zijn in huis. De prijs voor speciaalverf is als volgt:

SpeciaalverfPrijs per liter incl. btw
Magneetverf€ 35 - € 50
Metallic- of glitterverf€ 20 - € 35
School- of krijtbordverf€ 35 - € 60

Keuze 3: Schilderwerk combineren

Door schilderwerk te combineren ben je in totaal goedkoper uit. Doordat je de schilder veel werk in één keer bezorgd, krijg je een korting op het schilderwerk. Hieronder zie je gemiddelde prijzen voor de meest geschilderde oppervlakken in huis.

OppervlakGemiddelde prijs incl. arbeidsloon, verf, materiaalkosten en btwAfhankelijk van
Trap schilderen€ 300 - € 700Van alleen 1x witten tot schuren, schoonmaken en schilderen
Dakkapel schilderen€ 400 - € 930Van alleen zijpaneel en zijbalk tot hele dakkapel inclusief kozijnen en ramen
Ramen schilderen€ 470 - € 1.800Van 7 m2 excl. verf tot alle buitenkozijnen van één woning
Plafond schilderen€ 220 - € 1.500Van 30 m2 tot 45 m2 incl. gehele keuken (keukenkastjes)

Als je je buitendeuren laat schilderen, is het de moeite waard om te overwegen om direct alle schilderwerkzaamheden aan de buitenkant van je huis aan te pakken. Buitenschilders rekenen voor zo’n project één totaalprijs. Onderstaand zie je deze totaalprijzen voor gemiddelde woningen. Heb je specifieke wensen of een grote of juist kleine woning? Dan kunnen deze prijzen enigszins afwijken. Als je ook oud schilderwerk wilt laten verwijderen, hou dan rekening met het dubbele van onderstaande prijzen.

Type woningGemiddelde buitenschilderwerk kosten incl. arbeidsloon, verf, materiaalkosten en btw
Appartement€ 1.000
Tussenwoning€ 1.500
Hoekhuis of 2 onder 1 kap€ 3.000
Vrijstaand huis€ 6.000

Vind de beste deal

Ben jij benieuwd naar wat het je gaat kosten als je jouw deuren laat schilderen? Je vindt het antwoord door bij Homedeal vrijblijvend offertes aan te vragen van schilders in jouw omgeving. Dit is gratis en zonder verplichtingen. Binnen 48 uur heb je de prijsinformatie van maximaal 6 schilders in huis en zie je direct waar je aan toe bent. Schilderen vragen diverse prijzen, door de offertes te vergelijken krijg je inzicht in dit prijsverschil dat kan oplopen tot wel 40%. Zo krijg jij perfect geschilderde deuren voor de beste prijs.

Homedeal bespaartips

Winterschilder

Een winterschilder zorgt voor hetzelfde kwalitatieve schilderwerk, maar dan voor slechts een fractie van de normale schilderprijs. Winterschilders werken van november tot en met maart en geven kortingen tot wel 30%! Zeker bij deuren schilderen is dit een aanrader, omdat je hierbij minder afhankelijk bent van het weer.

Help de schilder vooraf een handje

Bespaar op de kosten van de schilder door ervoor te zorgen dat hij direct met het schilderwerk kan beginnen. Zet meubels alvast aan de kant zodat hij genoeg werkruimte heeft en dek de vloer goed af. Zo kan de schilder doen waar hij voor komt: deuren schilderen. Bovendien ben jij geen geld kwijt aan dingen die je zelf ook kunt doen.

BTW-verlaging

Is jouw huis ouder dan 2 jaar en is het schilderen van deuren voor onderhoud? Dan geldt voor jou het verlaagde btw-tarief van 21% naar 6% op het schilderwerk. Laat je 8 binnendeuren schilderen voor een prijs van € 490, dan betaal je niet € 103 aan btw maar € 30.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden