De beste schilderwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Schilder Prijs schilderwerken

Prijs schilderwerken

Minimale kosten
€ 305
Gemiddelde kosten
€ 720
Maximale kosten
€ 3.300
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 590 - € 850

Wil je jouw woning voorzien van een mooie, frisse uitstraling? Kies dan voor schilderwerk van een professionele schilder. Lees in dit artikel alles over de schilderwerk prijzen, de mogelijkheden en handige tips.

Wat kost schilderwerk?

De prijs van jouw schilderwerk zijn vooral afhankelijk van het arbeidsloon van de schilder. Onderstaand zie je de kosten voor verschillende soorten schilders. Deze prijzen zijn inclusief verf- en materiaalkosten.

FactorPrijs incl. verf, materiaal en btw
Binnenschilder
Per m2€ 30 - € 35
Per uur€ 35 - € 40
Spuitwerk per m2€ 6 - € 10
Sauswerk per m2€ 10 - € 15
Buitenschilder
Per m2€ 35 - € 40
Per uur€ 40 - € 50
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Om je een duidelijker beeld te geven wat schilderwerk precies kost per situatie, zie je hieronder 3 prijsvoorbeelden:

Klein schilderwerk:
Als je 2 deuren laat schilderen door een binnenschilder, die ook de verf en materialen verzorgt, kost dit € 277.

Meest gekozen schilderwerk:
Het laten schilderen van een plafond van 35 m2 met balken, kost bij een schilder inclusief verf en materiaal € 780.

Groot schilderwerk:
Voor het laten schuren en schilderen van een dakkapel van 2 bij 2 meter met 1 laag grondverf en 2 lagen dekkende verf, ligt de schilderwerk prijs rond de € 600 inclusief verf en materialen.

Prijsopbouw schilderwerk

prijs schilderwerken

Het overgrote deel van de totale prijs van schilderwerken bestaat uit het loon van de schilder. Hierbij zit meestal de verf en materiaalkosten voor onder andere kwasten inbegrepen. Overige kosten zijn materiaalkosten, zoals eventuele steigerhuur.

Keuzes die de schilderwerk prijzen beïnvloeden

Omdat het arbeidsloon van de schilder het grootste deel van de schilderwerk prijzen bepaalt, is het goed om hier wat beter naar te kijken. Hieronder vind je informatie over verschillende soorten schilders en de bijbehorende schilderwerk prijzen.

Keuze 1: Binnenschilder

Het belangrijkste is het verschil tussen een binnen- of buitenschilder. Onderstaand zie je het arbeidsloon voor binnenschilders inclusief verf en btw.

Soort schilderPrijs per m2 incl. verf en btwPrijs per uur incl. verf en btw
Binnenschilder€ 30 - € 35€ 35 - € 40

Zoals je ziet rekenen binnenschilders zowel prijzen per m2 als per uur. Voor kleine of gedetailleerde oppervlakken zoals trappen, leuningen en kozijnen wordt vaak een prijs per uur gerekend, omdat deze oppervlakken lastiger zijn en meer tijd in beslag nemen. Voor groot schilderwerk zoals muren en plafonds rekent de schilder een prijs per m2.

Wat natuurlijk ook invloed heeft op de prijs van jouw binnenschilderwerk is het oppervlak dat wordt geschilderd. Onderstaand zie je totaalprijzen voor de 5 meest voorkomende oppervlakken. Deze prijzen zijn inclusief arbeidskosten, verf en materiaalkosten. Zo heb je een betere indicatie voor de gemiddelde kosten voor jouw binnenschilderwerk.

OppervlakGemiddelde prijs incl. arbeidsloon, verf, materiaalkosten en btwAfhankelijk van
Trap schilderen€ 300 - € 700Van alleen 1x witten tot schuren, schoonmaken en schilderen
Dakkapel schilderen€ 400 - € 930Van alleen zijpaneel en zijbalk tot hele dakkapel inclusief kozijnen en ramen
ramen schilderen€ 470 - € 1.800Van 7 m2 excl. verf tot alle buitenkozijnen van één woning
Deuren schilderen€ 270 - € 1.950Van 2 deuren tot 40 deuren en deurposten
Plafond schilderen€ 220 - € 1.500Van 30 m2 tot 45 m2 incl. gehele keuken (keukenkastjes)

Keuze 2: Saus- of spuitwerk

Grote oppervlakken zoals muren en plafonds kun je ook laten sausen of spuiten, waardoor het op een snellere en goedkopere manier wordt afgewerkt. Onderstaande prijzen zijn inclusief arbeidsloon en de gebruikelijke 2 lagen verf, maar exclusief voorwerk, zoals het aanbrengen van grondverf. Als je meerdere lagen wilt laten aanbrengen, vallen de kosten hoger uit.

SchildertechniekPrijs per m2 incl. verf en btw
Spuitwerk€ 6 - € 10
Sauswerk€ 10 - € 15

Keuze 3: Buitenschilder

Prijzen voor buitenschilders liggen wat hoger, doordat zij met lastigere omstandigheden te maken hebben zoals het weer en werken op hoogte. De prijzen per m2 worden gehanteerd voor schilderwerk van grote oppervlakken, zoals de buitenmuren van je woning. Prijzen per uur zijn gebruikelijker bij gedetailleerd schilderwerk, zoals raamkozijnen of deurposten.

Soort schilderPrijs per m2 incl. verf en btwPrijs per uur incl. verf en btw
Buitenschilder€ 35 - € 40€ 40 - € 50

Naast een prijs per uur of per m2 rekenen buitenschilders ook vaak een totaalprijs voor de hele buitenkant van de woning. Dit komt doordat buitenschilderwerk vaak gecombineerd wordt en de hele buitenkant van de woning in één keer onder handen wordt genomen. Gemiddelde prijzen inclusief arbeidsloon, verf en steigerhuur vind je in onderstaande tabel. Deze prijzen kunnen iets stijgen of dalen, afhankelijk van je wensen en de precieze oppervlakte van jouw woning.

Type woningGemiddelde buitenschilderwerk kosten incl. arbeidsloon, verf, materiaalkosten en btw
Appartement€ 1.000
Tussenwoning€ 1.500
Hoekhuis of 2 onder 1 kap€ 3.000
Vrijstaand huis€ 6.000

Keuze 4: Extra opties

Tot slot zijn er 3 extra opties waar je gebruik van kunt maken om je schilderwerk helemaal naar jouw wensen te maken. Zo kun je in plaats van de schilder de verf mee te laten nemen, ook zelf verf kopen. Hierdoor weet je zeker dat je precies de goede tint hebt. Doordat je de verf zelf koopt, valt de schilderwerk prijs per uur of per m2 lager uit. Verf kost per liter:

VerfsoortPrijs per liter incl. btwAantal m2 per literBijzonderheden
Grondverf€ 20 - € 408 - 12Onderlaag
Beits en lak€ 20 - € 5510 - 16Beschermingslaag
Dekkende verf€ 20 - € 503 - 16 *Verf voor binnen en buiten
Latex€ 5 - € 153 - 10Verf voor sauswerk

* Hou er rekening mee dat je voor buitenschilderwerk speciale verf nodig hebt die geschikt is voor lage temperaturen. Bovendien schilder je hiermee minder m2 dan met verf voor binnenshuis.

Als je 2 of meer lagen verf aan wilt brengen, is het verstandig om eerst grondverf te gebruiken. Hou er rekening mee dat duurdere verf vaak meer pigment bevat en beter dekt dan goedkopere verf. Naast standaard verf, wil je misschien ook een stukje bijzonder schilderwerk in je huis op bijvoorbeeld een muur of een deur. Hieronder zie je prijzen voor speciale verf:

SpeciaalverfPrijs per liter incl. btw
Magneetverf€ 35 - € 50
Metallic- of glitterverf€ 20 - € 35
School- of krijtbordverf€ 35 - € 60

Om er zeker van te zijn dat jouw nieuwe schilderwerk lang mee gaat, bieden veel schildersbedrijven een onderhoudsabonnement aan. Hiermee sluit je een contract af voor 5, 10 of 15 jaar, waarbij jaarlijks een schilder langs komt om het schilderwerk te controleren en indien nodig bij te werken. Afhankelijk van de duur van het abonnement, wordt elke 5 tot 8 jaar het schilderwerk in de gehele woning vervangen. Dit doet de schilder voor een vaste prijs, waardoor je geen onverwachte kosten hebt en bovendien heb je geen last van tussentijdse prijsverhogingen. Zo heb je dus de garantie dat jouw schilderwerk jarenlang mooi blijft. Vraag jouw schilder om een prijsindicatie voor jouw woning, want prijzen verschillen erg door:

  • de omvang van het huis;
  • wat er allemaal aan schilderwerk is;
  • de huidige staat van het schilderwerk;
    de exacte wensen van de klant.

Bij een contract voor 10 jaar krijg je al snel 20% korting op de totale kosten voor de grote schilderbeurt en het onderhoud. Hierbij wordt je woning 2 keer helemaal geschilderd en 8 keer bijgewerkt.

Vind de beste deal

Naast bovenstaande bespaartips heeft Homedeal nog een tip voor je: echt geld besparen op je schilderwerk doe je door offertes van meerdere schilders te vergelijken. Zo krijg je een helder beeld van wat een gemiddelde prijs is voor jouw schildersproject. Via Homedeal vraag je geheel gratis en vrijblijvend maximaal 6 offertes aan die je binnen 48 uur ontvangt van schilders bij jou in de buurt. Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de totale kosten. Hierdoor krijg je een fris geschilderd huis voor de voordeligste prijs!

Homedeal bespaartips

Winterschilder

In de winterperiode bespaar je tot wel 30% op de kosten voor je schilderwerk. Omdat het meeste schilderwerk in het voorjaar en de zomer gebeurd, bieden winterschilders van november tot en met maart een aantrekkelijke korting voor hetzelfde schilderwerk.

Voordeliger uit door lagere btw

Is jouw huis ouder dan 2 jaar en is het schilderwerk voor onderhoud? Dan geldt voor jou momenteel het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21%. Stel we kijken nog een keer naar het voorbeeld van het laten schilderen van een dakkapel voor € 600, dan betaal je nu maar € 36 aan btw in plaats van € 126.

Kwantumkorting

Bij de meeste schilders krijg je een korting als je meerdere werkzaamheden combineert. Als je twijfelt of je bepaalde ruimten wel of niet gaat laten schilderen, kun je het beste alles in één keer laten doen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden