De beste schilderwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Schilder Schilders vergelijken

Schilders vergelijken

Aan elk huis moet wel een keer wat gedaan worden. Is jouw woning toe aan een likje verf op de kozijnen of wil je een sprankelend wit plafond? Een professioneel schildersbedrijf is voor de beste en mooiste kwaliteit dé oplossing. Wil je weten hoe je het beste schilders kan vergelijken? Je leest het hier.

Schilder kosten vergelijken

Wanneer je de hele buitenkant of binnenkant laat schilderen, wordt door de meeste mensen een schildersbedrijf ingeschakeld. Door het inschakelen van een schildersbedrijf heb je de zekerheid van het beste resultaat. De schilder weet alles van de verftechnieken, de verfsoorten en beschikt over de juiste materialen. Het belangrijkste punt: je hoeft er zelf helemaal niets aan te doen. Door schilders te vergelijken, prijzen en locaties, wordt het maken van een keuze toch een stukje moeilijker.
Om een goed beeld te krijgen van het kostenplaatje hebben zie je hieronder de gemiddelde schilder prijzen.

WerkzaamhedenGemiddelde prijs incl. btw en materiaal
Binnenschilder
Per m2€ 30 - € 35
Per uur€ 35 - € 40
Buitenschilder
Per m2€ 35 - € 40
Per uur€ 40 - € 50
Spuitwerk per m2€ 5 - € 10
Sauswerk per m2€ 10 - € 15
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Schilders vergelijken tips

Het is mogelijk dat jij een andere schilder nodig hebt dan je buurman. Ook heeft elke schilder in jouw opzicht zijn voor- en nadelen omdat elk schilderwerk anders is. Omdat je graag schilders wilt vergelijken staan hieronder 3 tips die je mee kan nemen in een overweging naar de juiste schilder.

 1. Kijk naar reviews
  De prijs speelt een grote rol bij het maken van een keuze, maar het is ook belangrijk dat de kwaliteit goed is. Als je schilderwerk uitbesteedt aan een specialist wil je dat het resultaat perfect is, een woning laat je niet zomaar even schilderen. Daarom gis het verstandig om op internet te kijken of er reviews over het vergelijken van schilders te vinden zijn. Ook het kijken naar zijn of haar werk is belangrijk. Kijk naar de materialen die gebruikt worden, of er goed geschuurd wordt en in hoeveel lagen er geschilderd wordt.
 2. Maak een plan
  Door van te voren te bedenken wat jouw eisen en wensen zijn bij het vergelijken van schilders voorkom je verwarring. Maak voor jezelf een lijst welke werkzaamheden de schilder uit moet voeren, welke materialen die moet gebruiken, welke verfsoorten bij jouw huis passen en wat je natuurlijk mooi vindt. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar de schilder krijgt zo ook een beeld van het eindresultaat. Hoe meer de schilder van tevoren weet, hoe gedetailleerder de schilder jouw wensen waar kan maken.
 3. Controleer offertes
  Waar je ook op kan letten bij het vergelijken van schilders zijn de offertes. Op de schilderwerk offertes zijn de werkzaamheden, service, arbeidsloon, materialen en verfsoorten te zien. Dus al lijkt de prijs zo laag, controleer dan wel wat er gedaan wordt voor die totaalprijs en of dat overeenkomt met jouw wensen.

Welk probleem lost schilders vergelijken op?

Wanneer je twijfelt bij het uit handen geven van schilderwerkzaamheden en waar je op moet letten bij het vergelijken van schilders zorgen deze voordelen voor dat extra zetje om toch die beslissing te maken.

 • bespaar tijd en geld
 • hoogwaardige kwaliteit
 • geen vrije dagen regelen op je werk
 • leuke dingen doen in plaats van schilderen

6% btw in plaats van 21% btw

Wist jij ook al dat bij schilderwerkzaamheden maar 6% btw geldt in plaats van de gebruikelijke 21%? Hoe aantrekkelijk is het dan om de werkzaamheden uit te besteden aan een specialist? Het 6% tarief is overigens niet alleen van toepassing op de arbeidskosten maar ook op de materialen. Let hier dus goed op wanneer je schilders gaat vergelijken.

Ontvang eenvoudig en snel schilder prijzen in huis

Wanneer je graag in zee gaat met de beste en tevens de goedkoopste schilder dan is de volgende stap om een schildersbedrijf te benaderen met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Vraag daarom bij ons tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes op van schilders bij jou in de buurt. Binnen 2 werkdagen ontvang je de prijsinformatie en dan kan het vergelijken van schilders beginnen. Ben je klaar voor dé make-over van jouw woning?

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden