De beste schilderwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Schilder Schilder gezocht

Schilder gezocht

Een schilder werkt vlot en met de beste materialen, hierdoor geniet je snel van een fris resultaat. Homedeal geeft de kosten van een schilder weer en laat zien waar je op moet letten als je een schilder zoekt. Zo weet je wat je te wachten staat als je een schilder inhuurt.

Voordelige schilder gezocht: de kosten

De prijzen die schilders vragen voor hun werkzaamheden lopen flink uiteen. De schilder kan ervoor kiezen om zich per m2 of per uur te laten betalen. De meeste schilders nemen verf en materiaal al mee in hun arbeidsloon, informeer hiernaar als je de prijs met de schilder bespreekt. In onderstaand prijsoverzicht zie je 2 soorten schilders en de gemiddelde prijs die zij rekenen per m2 of uur.

Soort schilderGem. prijs per m2, incl.
verf, materiaal en btw
Gem. prijs per uur, incl.
verf, materiaal en btw
Binnenschilder€ 30 - € 35€ 35 - € 40
Buitenschilder€ 35 - € 40€ 40 - € 50
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Geschikte schilder gezocht

Als je al eens naar een schilder gezocht hebt weet je dat het aanbod van schilders groot is. Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt is het verstandig om de tijd te nemen en schilders te vergelijken. Neem de volgende punten mee in je beslissing.

1. Tarief
Let goed op het tarief dat de schilder vraagt voor zijn werkzaamheden. Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht ziet variëren de prijzen. Zeker bij grote projecten loopt het verschil in kosten hoog op. Door de prijzen op te vragen van meerdere schilders krijg je inzicht in de prijsverschillen en geef je jezelf een betere onderhandelingspositie.

2. Betrouwbaarheid
De kwaliteit van de schilder is minstens net zo belangrijk als het tarief. Heb je een schilder gezocht? Ga dan na of eerdere klanten recensies over de schilder hebben achtergelaten. Zo verklein je de kans dat je in zee gaat met een schildersbedrijf dat niet aan je verwachtingen voldoet. Bekijk daarnaast de website van de schilder om te zien of de schilder keurmerken bezit zodat je weet dat de schilder aan kwaliteitsvoorwaarden en eisen voldoet. Bekende keurmerken zijn: De Betere Schilder, AF-erkende schilder, Keurmerk Kwaliteitsvakman en VGO-keur.

3. Garantie
Gaat er tijdens het schilder project onverhoopt iets mis, dan is het fijn als je terug kunt vallen op de garantie van de schilder. Het is belangrijk dat je informeert naar de garantieregeling voordat je je keuze maakt voor een bepaalde schilder. De duur van de garantie is afhankelijk van het type schilderwerk. Op buitenschilderwerk wordt gemiddeld een standaard garantie van 2 jaar gegeven. Binnenschilderwerk heeft minder te lijden, hierdoor loopt de garantie op tot gemiddeld 4 jaar.

schilder gezocht

Bespaartips voor het zoeken naar een schilder

Neem de volgende bespaartips mee in je zoektocht naar een voordelige schilder:

  • Schilder uit eigen regio
    Zoek naar een schilder uit je eigen regio. België zit vol met ervaren en vakkundige schilders die je schilderwerk perfect uitvoeren. Heb je een schilder uit eigen regio gezocht? Dan rekent deze schilder minder of zelfs geen reistijd en -kosten, waardoor jij voordeliger uit bent.
  • Kies voor een winterschilder
    In de winter wordt er minder naar schilders gezocht en heeft een schilder vaak minder werk. Een winterschilder geeft daarom vaak korting. Heb je in de zomer naar een schilder gezocht? Dan bestaat de kans dat de prijzen lager uitvallen als de schilder pas tijdens de wintermaanden aan de slag gaat. Winterschilders hanteren in de periode van november tot maart een korting tussen 10% en 30%.

Ontvang eenvoudig en snel schilder prijzen in huis

Wanneer je het schilderwerk laat uitvoeren door een professionele schilder, wil je natuurlijk niet onnodig teveel betalen. Vraag bij ons tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes op van schilders in jouw omgeving. Dit kost je 2 minuten van je tijd en binnen 48 uur heb je de waardevolle prijsinformatie in huis. Wist je dat je door het vergelijken van offertes kan besparen op het schilderwerk? Door concurrentie lopen de prijzen flink uiteen, doe hier je voordeel mee en ga enkel in zee met de schilder die je de beste deal én hoge kwaliteit biedt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden