De beste schilderwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Schilder Wat kost een schilder?

Wat kost een schilder?

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 950
Maximale kosten
€ 6.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 780 - € 1.120

Is jouw schilderwerk toe aan vernieuwing? Het schilderwerk aan de binnen- en buitenkant bepalen voor een groot deel de sfeer van je woning. Wat kost een schilder eigenlijk? In dit artikel zoomen we verder in op de kosten van binnen- en buitenschilders. Je vindt prijsvoorbeelden, bespaartips en leest meer tips over de keuzes die je moet maken en vind informatie over het lage btw-tarief.

Wat kost een schilder? | Prijsvoorbeelden | Keuzes | Btw-tarief | Tips

Wat kost een schilder?

Als je een schilder wil inhuren, wil je uiteraard snel weten wat  een schilder kost. Deze schilder prijzen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan het uurtarief van de schilder en de grootte van het oppervlak. Wat een schilder kost voor jouw project is uiteraard afhankelijk van jouw woning en wensen. Bekijk hieronder een handig overzicht van wat een schilder gemiddeld kost.

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief verf- en materiaal kosten en btw)
Binnenschilder
Per m2€ 30 - € 35
Per uur€ 35 - € 40
Spuitwerk per m2€ 6 - € 12
Sauswerk per m2€ 10 - € 15
Buitenschilder
Per m2€ 35 - € 40
Per uur€ 40 - € 50

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Wat kost een schilder

Prijsvoorbeelden

In de bovenstaande prijstabel zie je een handig overzicht van wat een schilder gemiddeld kost. In onderstaande prijsvoorbeelden krijg je een beter beeld van de kosten per project. Hierdoor worden de prijzen concreter en krijg je een idee van de kosten voor jouw project.

Muren laten sauzen

Als je je muren wilt laten sauzen, ben je natuurlijk benieuwd naar de kosten hiervan.Als je een muur van 15 m2 laat sauzen, kost dit je gemiddeld tussen de € 150 – € 225.

Kozijnen schilderen buiten

Het schilderen van de kozijnen aan de buitenkant van je huis is een project dat flink wat nauwkeurigheid vergt van een schilder. Hierdoor wordt er een prijs per uur afgesproken. Het schilderen van je buitenkozijnen is niet in 1 dag gedaan. Voor het laten schilderen van je buitenkozijnen in 8 uur betaal je gemiddeld € 320 tot € 400.

Deuren schilderen binnen

Zijn je deuren binnen toe aan een nieuwe lik verf? Als je 4 binnendeuren laat schilderen, kost dit je gemiddeld € 425. Daarna zijn je deuren weer als nieuw en hoef je er jaren niet meer naar om te kijken.

Prijsopbouw schilderwerk

Schilder

Wat kost een schilder? Verschillende keuzes

Er zijn een aantal keuzes die van invloed zijn op de totale prijs van je project. Zoals je in de eerste prijstabel hebt gezien, verschillen de prijzen van een schilder per uur en per m2. Wanneer spreek je met de schilder een uurtarief af en wanneer een prijs per m2? Lees er hieronder meer over

Keuze 1: Buitenschilder per uur of per m2

Wil je een klein oppervlak laten schilderen, zoals je buitenkozijnen? De buitenschilder hanteert voor dit soort projecten een vast uurtarief. Het schilderen van je kozijnen is een nauwkeurige klus en neemt meer tijd in beslag dan het schilderen van een groter oppervlak. Hierdoor spreekt de schilder een prijs per uur met je af. Bij een groot oppervlak, zoals het schilderen van je gevel of een buitenmuur, spreek je een prijs per m2 af met de schilder. Benieuwd wat een buitenschilder kost? Bekijk hieronder een handig overzicht.

BuitenschilderGemiddelde kosten per uurGemiddelde kosten per m2
€ 40 - € 50€ 35 - € 40

Hieronder zie je een lijstje met de werkzaamheden van een buitenschilder:

 • Kozijnen schilderen buiten
 • Gevel schilderen
 • Buitenmuur schilderen
 • Buitendeur schilderen
 • Dakkapel schilderen

Keuze 2: Binnenschilder per uur of per m2

Vaak spreek je een prijs per m2 af met de schilder als je de binnenkant van je huis laat schilderen. Dit komt omdat het vaak om grotere oppervlakten gaat en deze makkelijker te schilderen zijn dan bijvoorbeeld je dakkapel of je buitenkozijnen. De prijs per m2 ligt vaak lager dan de prijs van een binnenschilder per uur. Laat je een gedetailleerder project uitvoeren in huis? Dan is het een idee om een prijs per uur af te spreken. Wil je weten wat een binnenschilder kost? Bekijk hieronder een overzicht.

BinnenschilderGemiddelde kosten per uurGemiddelde kosten per m2
€ 35 - € 40€ 30 - € 35

Keuze 3: Type schilders

Er zijn verschillende schilders die je projecten willen uitvoeren. Hieronder vind je 2 soorten schilders die je in kunt schakelen.

 1. Schildersbedrijf

Schildersbedrijven beschikken over meerdere schilders. Het inschakelen van een schildersbedrijf kan hogere kosten met zich meebrengen, omdat dit bedrijf meer kosten heeft dan een zzp’er. Een schildersbedrijf heeft echter wel meer personeel, waardoor je meer zekerheid hebt over een succesvolle afronding van je project

 1. Zzp’er

Zoals je hierboven leest, liggende prijzen van een zzp’er vaak lager dan de prijzen van een schildersbedrijf. Het uurloon van zzp schilders ligt lager. Ze hebben bovendien lagere vaste lasten. Hierdoor kan het interessant zijn om een zzp’er in te huren.

 1. Winterschilder

Wil je besparen op je schilderkosten? Door je schilderwerk in de winter uit te laten voeren door een winterschilder, bespaar je aanzienlijk op de kosten. Doordat er in de winter minder werk is voor schilders, reduceren ze hun tarief.

4. Zwartwerkende schilder inschakelen

Er wordt veel gezocht naar de kosten van een schilder die zwart werkt. Zwartwerkende schilders kunnen onbetrouwbaar zijn. Je hebt bij deze schilders namelijk geen goed beeld van de kwaliteit van het schilderwerk en de garantie is onzeker. Omdat je graag jarenlang van je mooie nieuwe schilderwerk geniet, is het verstandig om een erkende schilder in te schakelen voor jouw project.

Tips voor het inhuren van een schilder

Hoewel je eerst wilt weten hoeveel een schilder kost, is het belangrijk dat je een goede schilder vindt voor jouw project. Waar moet je op letten bij het inschakelen van een schilder? Lees hieronder een aantal handige tips.

 • Let op keurmerken

Schildersbedrijven die zijn in het bezit zijn van  een keurmerk, bieden een bepaalde mate van kwaliteit en service. Keurmerken waaraan je goede schilders herkent, zijn:  De Betere Schilder of het Keurmerk Kwaliteitsvakman. De aangesloten schildersbedrijven voldoen aan de juiste kwaliteits- en veiligheidseisen zoals die zijn opgesteld door de keuringsdiensten.

 • Vraag in je omgeving naar schilders

In je omgeving schakelen mensen regelmatig schildersbedrijven in voor projecten. Vraag na welke schildersbedrijven zij hebben ingezet en wat hun ervaring met deze bedrijven was. Zo krijg je een goed beeld van schilders die jij wilt inhuren.

 • Speur het internet af naar reviews

Op het internet zijn veel reviews te vinden, zo ook over schildersbedrijven. Ga daarom op het internet op zoek naar reviews van schildersbedrijven en kijk wat de ervaring van andere mensen is geweest.

Vind de beste deal

Wat kost een schilder exact voor jouw project? Door verschillende offertes aan te vragen kom je hier snel achter. Vraag bij Homedeal gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van schilders bij jou in de buurt. Je ontvangt binnen 2 werkdagen offertes en dan kan het vergelijken beginnen. Zo kies je voor de schilder die het best bij jouw project past en is je schilderwerk snel weer zo goed als nieuw.

Homedeal bespaartips

Sluit een onderhoudsabonnement af

Door je schilderwerk goed te onderhouden, gaat het langer mee. Veel schildersbedrijven bieden een onderhoudsabonnement aan, waarbij een schilder periodiek je schilderwerk onderhoudt. Dit is goedkoper dan het los inhuren van een schilder eens in de zoveel tijd. Wist je dat je met een onderhoudsabonnement tot wel 20% op de totale schilder kosten bespaart?

Vergelijk offertes

Je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor je schilderwerk en huurt het liefst een goedkope schilder in. Door offertes op te vragen bij verschillende schildersbedrijven, kom je er snel achter wat een schilder kost bij verschillende aanbieders. Zo heb je een goed overzicht van de prijzen en maak je de juiste keuze voor het schildersbedrijf dat je inhuurt.

Zelf voorbereiden

Bij sommige projecten is het te ingewikkeld om zelf te schilderen en huur je toch een specialist in. Om toch op kosten te besparen, is het een idee om een deel van de voorbereidingen zelf te doen. Denk bijvoorbeeld aan het opschuren en schoonmaken van je raamkozijnen, zodat de schilder geen tijd meer aan hoeft te besteden.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden