De beste schilderwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Schilder Binnenschilder

Binnenschilder

Minimale kosten
€ 200
Gemiddelde kosten
€ 1.000
Maximale kosten
€ 2.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 820 - € 1.180

Begint jouw plafond geel uit te slaan of wil je je muren gewoon een ander mooi kleurtje geven maar zie je op tegen de hoeveelheid werk? In dit artikel kom je meer informatie te weten over de kosten van een binnenschilder en hoe ze te werk gaan. Het wordt je allemaal duidelijk na het lezen van dit artikel.

Wat kost een binnenschilder?

Per uur liggen de kosten voor een binnenschilder tussen de € 35 – € 40 of per m2 tussen de € 30 – € 35. Een vaste prijs voor het binnenschilderwerk is eventueel ook mogelijk. Bekijk onderstaand de gemiddelde kosten per project dat een binnenschilder voor je opknapt.

Soort schilderwerk binnenschilderGemiddelde prijs incl. arbeid, materiaal en btwAfhankelijk van
Plafond schilderen€ 200 - € 1.500Grootte plafond (denk aan 30 tot 70 m2)
Deuren schilderen€ 850 - € 1.00010 tot 20 deuren incl. deurposten
Trap schilderen€ 300 - € 7001x witten en schuren, schoonmaken en schilderen
Ramen schilderen€ 400 - € 2.000Van 7 m2 tot aan alle buitenkozijnen van een woning
Muur schilderen: 15 m2€ 220 - € 300
Muur schilderen: 30 m2€ 450 - € 600
Muur schilderen: 60 m2€ 900 - € 1.200

Bespaar op jouw schilder project

Ben je al wat nieuwsgieriger geworden over een binnenschilder, maar wil je eerst een prijsindicatie van jouw situatie ontvangen? Dan ben je bij ons aan het goede adres.  Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van schilders bij jou uit de buurt. Binnen 2 werkdagen ontvang je tot wel 6 offertes in huis en kan het vergelijken beginnen. Door schilders te vergelijken bespaar je al snel op de totale kosten en daar hoef je verder niets voor te doen.

Prijsvoorbeelden

De kosten van een binnenschilder in het algemeen zijn hierboven duidelijk gemaakt, maar hoe passen de kosten van de projecten in jouw woning. Hieronder zijn een aantal prijsvoorbeelden opgesteld om je een duidelijk beeld te geven.

Meest gekozen schilderwerk
Een vaak voorkomen schilderwerk is het spuiten van latexverf. Doordat de binnenschilder een spuitmachine gebruikt is de klus sneller geklaard en zijn de kosten per uur minder. Wanneer je muren van in totaal 60 m2 laat spuiten met latex ben je ongeveer € 470 kwijt.

Groter project
Een groot project van een binnenschilder is het schilderen van het plafond en muren in de woonkamer. Bij een gemiddeld rijtjeshuis kom je op ongeveer € 1.700 uit.

Gedetailleerd project
Wanneer je 2 trappen in jouw woning met in totaal 30 treden schildert, ben je gemiddeld € 600 kwijt. De trap schilderen is een gedetailleerd project omdat dit een klein oppervlak is waardoor de binnenschilder gestructureerder te werk moet gaan.

Prijsbepaling door de volgende keuzes

Als je een binnenschilder jouw woning laat opknappen worden de kosten bepaald door de volgende factoren.

Keuze 1: Het mixen met schilderwerken
Veel mensen kiezen ervoor om schilderwerken te combineren. Omdat de binnenschilder verschillende schilderwerken uitvoert op één locatie is het mogelijk om korting af te spreken. Zo kan je bijvoorbeeld het plafond, de trap en de deuren in één keer laten schilderen zodat je maar eenmalig een schilder hoeft in te huren. De kosten van de verschillende schilderwerken zijn op het begin van dit artikel te vinden.

Keuze 2: Soort verf
De keuze voor een verfsoort is misschien wel net zo belangrijk als de keuze van een geschikte binnenschilder. De kwaliteit van de verf zorgt ervoor dat het resultaat langer mooi blijft. Elk verfsoort is weer goed voor een bepaald soort muur. Een binnenschilder adviseert je welke verf het beste bij jouw project past. Hieronder vind je een prijsindicatie van de verschillende soorten verf die gebruikt worden bij het schilderen van jouw woning.

VerfsoortenGemiddelde prijs per liter incl. btw
Latex voor binnen€ 4 - € 10
Dekkende verf€ 20 - € 50
Grondverf € 25 - € 50
Beits en lak€ 25 - € 60

Het is slim om voor het schilderen van jouw woning een grondverf aan te brengen, dit zorgt voor een betere dekking. Wil je een leuke magneetmuur maken of wil je je kinderen lekker laten krijten op de deur van de kinderslaapkamer? Dan is hier speciale verf voor nodig. Deze verschillende soorten speciaalverf komen het meest voor bij een binnenschilder:

SpeciaalverfGemiddelde prijs per liter incl. btw en arbeid
Magneetverf€ 35 - € 50
Metallic- of glitterverf€ 20 - € 35
School- of krijtbordverf€ 35 - € 60

Keuze 3: Combineren binnen- en buitenschilder
Wanneer je een binnenschilder inhuurt voor de binnenkant van je woning en je komt erachter dat het misschien wel slim is om ook meteen de buitenkant mee te pakken, is dat mogelijk. Voor deze situatie is het mogelijk om een binnenschilder te zoeken die ook de kwaliteiten heeft om als buitenschilder te werk te gaan. De kosten wanneer de schilder buiten te werk gaat zijn wel hoger dan het schilderen van de binnenkant van je woning. Hieronder vind je een prijsindicatie van de verschillende werkzaamheden van een buitenschilder en de gemiddelde kosten.

BuitenschilderGemiddelde prijs incl. arbeid, materiaal en btw
Per uur€ 40 - € 50
Per m2€ 35 - € 40
Soort schilderwerk buitenschilderGemiddelde prijs incl. arbeid, materiaal en btwAfhankelijk van
Gevel schilderen€ 35 - € 40Prijs per m2
Deuren schilderen€ 270 - € 1.000Van 2 tot 20 deuren
Dakkapel schilderen€ 500 - € 1.000
Ramen schilderen€ 28 - € 280Van 4 meter tot 40 meter
Kozijnen schilderen€ 470 - € 1.800Van 7 m2 tot aan alle buiten kozijnen 1 woning

Keuze 4: Extra optie
Het je belangrijk om een keuze te maken welke binnenschilder je in wilt huren. Wanneer je ervoor kiest om een binnenschilder in te huren is het belangrijk om te kijken wat de schilder biedt voor zijn prijs dat op de offerte staat. Staar je dus niet blind op het bedrag maar kijk ook wat je er allemaal voor krijgt en of dit voldoet aan je wensen en eisen. Wanneer je hierop let zorgt het ervoor dat je de juiste keuze maakt bij het zoeken van een binnenschilder.

Vind de beste deal

Ben je enthousiast geworden na het lezen van de prijsgids en wil je precies weten wat een binnenschilder kost? De mensen die jou voorgingen hebben ervaren dat het verschil tussen de aanbieders oploopt tot wel 40%. Vraag dan hier gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan en ontvang binnen 2 werkdagen offertes van schilders bij jou uit de buurt. Ben jij een echte bespaar-goeroe? Dan kan je door middel van deze offertes een keuze maken met de beste prijs- kwaliteit verhouding. Je ontvangt de offertes binnen 2 werkdagen en na het maken van een keuze kan je lekker met de beentjes omhoog!

Homedeal bespaartips

Bespaar op een laag btw-tarief

Wanneer jouw woning ouder is dan 2 jaar, dan geldt het 6% btw tarief bij de schilderwerken in plaats van 21%. Op kleine projecten bespaar je op deze manier al snel € 200.

Zelf spelen met de kosten

Omdat een schilder stiekem toch wat kosten met zich meebrengt, zijn hier wat tips te vinden die de kosten zo laag mogelijk houden. Zo is het gewoonlijk om korting te vragen wanneer je grote projecten voor een binnenschilder klaar hebt staan. Je kan tot wel 20% korting ontvangen van een binnenschilder en de kwaliteit blijft hoog. Ook kan je spelen met de kosten door de materialen die de binnenschilder nodig heeft al klaar te zetten. Wanneer je bijvoorbeeld in de binnenstad woont is het moeilijk voor de binnenschilder om de materialen mee te nemen. Zorg ook voor een gratis parkeerplaats voor de binnenschilder. Wanneer de schilder hiervoor moet betalen zal die dat meerekenen in de kosten.

Winterschilder

Je bespaart door gebruik te maken van een winterschilder. Een winterschilder heeft minder werk in de winter liggen waardoor elk project mooi meegenomen is. Doordat de winterschilder kortingen geeft van tot wel 30%, kunnen ze deze periode goed overbruggen. De meeste denken dat een winterschilder alleen voor buitenschilderwerk is maar een winterschilder doet ook binnenschilderwerk.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden