De beste schilderwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Schilder Schilder prijzen

Schilder prijzen

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 950
Maximale kosten
€ 6.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 780 - € 1.120

Op zoek naar een geschikte schilder voor jouw huis? Een schilder werkt vlot en met de beste materialen, waardoor jij snel weer van een fris resultaat geniet. Homedeal geeft je een duidelijk overzicht van de schilder prijs en alle kosten, zodat je weet wat je te wachten staat als je een schilder inhuurt.

Wat kost een schilder?

De schilder prijzen voor binnenschilders zijn gemiddeld € 30 – € 35 per m² en voor buitenschilders vaak iets hoger € 35 – € 40, inclusief alle materialen zoals verf en kwasten. Kies je voor saus- of spuitwerk dan liggen de kosten lager, dit kost minder tijd.

Bekijk in onderstaand kostenoverzicht de gemiddelde schilder prijzen voor de 2 soorten schilders.

Soort schilderPrijs per m2 incl. verf, materiaal en btwPrijs per uur incl. verf, materiaal en btw
Binnenschilder€ 30 - € 35€ 35 - € 40
Sauswerk€ 10 - € 15-
Spuitwerk€ 6 - € 10-
Buitenschilder€ 35 - € 40€ 40 - € 50

Vind de voordeligste schilder

Is jouw woning toe aan een opknapbeurt en ben je benieuwd naar de exacte prijs van een schilder? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang binnen 48 uur offertes van tot wel 6 schilders in jouw regio. Iedere schilder hanteert een ander tarief. Door het vergelijken van offertes bespaar je op de kosten voor een schilder.

wat kost een schilder

Prijsvoorbeelden

In de prijstabel zie je de gemiddelde kosten per m². Wat betekent dit voor de totale schilder prijzen? Om je een beter idee te geven op wat voor kosten je kunt rekenen voor jouw schilderproject, zie je hieronder 3 prijsvoorbeelden. Hou er rekening mee dat nauwkeurig werk meer tijd kost en daardoor vaak duurder uitvalt, ook al gaat het om een klein oppervlak.

Meest gekozen schilderwerk:
Als je al je ramen aan de binnenkant van de woning laat schilderen, ben je inclusief verf en materiaal € 950 kwijt.

Schilderwerk op grote oppervlakken:
Wil je je plafond opnieuw laten witten? Voor een plafond van 60 m² komt dit al snel uit op € 435 inclusief verf en materiaal.

Gedetailleerd schilderwerk:
Het laten schilderen van 2 trappen met elk 15 treden, kost € 600 inclusief verf en materiaal.

Welke keuzes beïnvloeden de schilder prijzen?

Het soort schilder die je kiest heeft de grootste invloed op de prijs. Zo heb je de keuze uit een binnen-, buiten- of winterschilder. Hieronder lees je meer over deze schilders en de kosten.

Keuze 1: Binnenschilder

Zoals je eerder hebt gelezen kost een binnenschilder tussen € 30 en € 35 per m² en tussen € 35 en € 40 per uur. Waarom deze verschillende prijzen? Voor gedetailleerd schilderwerk wordt een prijs per uur gerekend en voor grote oppervlakken een prijs per m². Hieronder zie je gangbare prijzen voor de 5 meest geschilderde oppervlakken in huis. Hierbij worden bijvoorbeeld trappen en kozijnen per uur berekend en plafonds per m².

OppervlakGemiddelde prijs incl. arbeidsloon, verf, materiaalkosten en btwAfhankelijk van
Trap schilderen€ 300 - € 700Van alleen 1x witten tot schuren, schoonmaken en schilderen
Dakkapel schilderen€ 400 - € 930Van alleen zijpaneel en zijbalk tot hele dakkapel inclusief kozijnen en ramen
ramen schilderen€ 470 - € 1.800Van 7 m2 excl. verf tot alle buitenkozijnen van één woning
Deuren schilderen€ 270 - € 1.950Van 2 deuren tot 40 deuren en deurposten
Plafond schilderen€ 220 - € 1.500Van 30 m2 tot 45 m2 incl. gehele keuken (keukenkastjes)

Voor grote oppervlakken heb je de keuze uit 2 verschillende schildertechnieken die goedkoper zijn: sauswerk of spuitwerk. Sauswerk kost tussen € 10 en € 15 per m² en spuitwerk tussen de € 6 en € 10 per m². Deze prijzen zijn inclusief arbeidsloon en 2 lagen verf, wat gebruikelijk is. Als je meer dan 2 lagen nodig hebt in jouw woning, verhoogt dit de kosten.

Keuze 2: Buitenschilder

De prijs van een buitenschilder ligt iets hoger dan die van een binnenschilder, onder andere doordat een buitenschilder speciale verf gebruikt en meer materiaal nodig heeft, zoals een steiger of hoogwerker. Een buitenschilder prijs ligt tussen € 35 en € 40 per m² en tussen € 40 en € 50 per uur. Naast deze prijzen hanteert een buitenschilder vaak ook een totaalprijs voor de hele woning. De prijzen hieronder zijn voor gemiddelde woningen, dus de totaalprijs voor jouw woning kan hier enigszins van afwijken. Als je ook de oude verf van je woning wilt laten verwijderen, kun je rekenen op het dubbele van onderstaande prijzen.

Type woningGemiddelde buitenschilderwerk kosten incl. arbeidsloon, verf, materiaalkosten en btw
Appartement€ 1.000
Tussenwoning€ 1.500
Hoekhuis of 2 onder 1 kap€ 3.000
Vrijstaand huis€ 6.000

Keuze 3: Winterschilder

Een winterschilder is een goede manier om te besparen op de schilder prijzen, omdat veel schilders ‘s winters een aantrekkelijke korting bieden om de rustige winterperiode op te vullen. De meeste mensen laten hun woning immers in de lente of zomer schilderen. Veel winterschilders geven ‘s winters gemiddeld een korting tussen 10% en 30% op het arbeidsloon. Anderen bieden een korting tussen € 25 en € 50 per man per dag. De kwaliteit van winterschilderwerk is niet anders dan bij gewoon schilderwerk, doordat er met speciale verf voor lage temperaturen wordt gewerkt. Hou er wel rekening mee dat er bij vorst en neerslag niet gewerkt kan worden.

Keuze 4: Verf

Tot slot kun je er voor kiezen om zelf verf te kopen in plaats van de schilder dit mee te laten nemen omdat je bijvoorbeeld een speciale tint op het oog hebt. In onderstaande tabel zie je gangbare verfprijzen (per liter) en het oppervlak wat hier mee geschilderd kan worden.

VerfsoortPrijs per liter incl. btwAantal m2 per literBijzonderheden
Grondverf€ 20 - € 408 - 12Onderlaag
Beits en lak€ 20 - € 5510 - 16Beschermingslaag
Dekkende verf€ 20 - € 503 - 16 *Verf voor binnen en buiten
Latex€ 5 - € 153 - 10Verf voor sauswerk

* Hou er rekening mee dat je voor buitenschilderwerk speciale verf nodig hebt die geschikt is voor lage temperaturen. Bovendien schilder je hiermee minder m² dan met verf voor binnenshuis.

Wanneer je meer dan 2 lagen dekkende verf nodig denkt te hebben, doe je er verstandig aan eerst grondverf aan te laten brengen. Hiernaast bevat duurdere verf meer pigment en dekt dit beter dan goedkope verf. Kortom, bedenk goed wat je belangrijk vindt voordat je verf koopt. Naast standaard verfsoorten heb je ook de keuze uit speciaalverf. Hieronder zie je de kosten voor de 3 meest voorkomende soorten.

SpeciaalverfPrijs per liter incl. btw
Magneetverf€ 35 - € 50
Metallic- of glitterverf€ 20 - € 35
School- of krijtbordverf€ 35 - € 60

Vind de beste deal

Wil je precies weten wat het inhuren van een schilder voor jou gaat kosten? Het aanvragen van offertes helpt je verder! Vraag bij Homedeal gratis en vrijblijvend offertes aan van betrouwbare schilders in jouw regio. Binnen 48 uur ontvang je de prijsinformatie die je nodig hebt om je huis weer te laten stralen.

Homedeal bespaartips

Onderhoudsabonnement

Om op de lange termijn te besparen op de kosten voor jouw schilderwerk, bieden veel schilders een onderhoudsabonnement aan. Dit abonnement sluit je voor 5, 10 of 15 jaar af. De schilder controleert jaarlijks je schilderwerk en voert indien nodig onderhoudswerkzaamheden uit. Afhankelijk van de duur van je abonnement, wordt elke 5 tot 8 jaar al het schilderwerk vervangen. Je bespaart met een onderhoudsabonnement tot 20% op de totale schilderkosten van de grote schilderbeurten en het tussentijdse onderhoud.

Help mee

Door voorbereidende werkzaamheden zelf te doen, bespaar je de schilder tijd en jezelf geld. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de meubels al aan de kant zijn, de vloer afgedekt is en de randjes afgeplakt zijn. Hierdoor betaal je alleen voor het echte schilderwerk, niet voor zaken die je zelf ook kunt doen. Dit levert jou een besparing van € 35 tot € 50 per uur op!

Lagere BTW

Is jouw huis ouder dan 2 jaar en is het schilderwerk voor onderhoud? Dan geldt voor jou het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21%.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden