De beste schilderwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Schilder Winterschilder

Winterschilder

Minimale kosten
€ 200
Gemiddelde kosten
€ 1.000
Maximale kosten
€ 5.400
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 820 - € 1.180

Wil je graag je huis laten schilderen, maar vind je het aan de dure kant? Verdiep je dan eens in de voordelen van een winterschilder. Winterschilders rekenen van november tot en met maart lagere kosten. Homedeal biedt je een overzicht van alle voordelen en kosten van winterschilders, zodat jij voor een lagere prijs een prachtig geschilderd huis krijgt.

Wat kost een winterschilder?

De gemiddelde kosten voor een winterschilder zijn voor binnen € 25 per m2 en voor buiten € 30 per m2. Winterschilders hanteren in de periode van november tot maart een korting tussen 10% en 30%, waardoor het voor jou aantrekkelijker is om in de winter je huis te laten schilderen zodat je in de zomer lekker in je tuin zonder steigers geniet. Bekijk onderstaande alle gemiddelde winterschilder kosten.

WinterschilderPrijs per m2 incl. verf, materiaal en btwPrijs per uur incl. verf, materiaal en btw
Binnenschilder€ 20 - € 35€ 25 - € 35
Sauswerk€ 7 - € 14-
Spuitwerk€ 4 - € 9-
Buitenschilderwerk€ 25 - € 35€ 30 - € 45
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

De kwaliteit van winterschilderwerk is net zo goed als van gewoon schilderwerk. Voor buitenschilderwerk wordt namelijk speciale verf gebruikt voor lage temperaturen. Prijzen per m2 worden gehanteerd bij grote oppervlakken, zoals plafonds. Bij gedetailleerd schilderwerk zoals kozijnen hanteren winterschilders een prijs per uur. Om je een beter beeld te geven van gemiddelde kosten voor winterschilders, zie je hieronder 3 prijsvoorbeelden:

Meest gekozen schilderwerk:
Het door een winterschilder laten schilderen van alle kozijnen aan de buitenkant van je woning kost inclusief verf en materiaal rond de € 1.020. Normaal kost dit gemiddeld € 1.200.

Schilderwerk op grote oppervlakken:
Het opnieuw laten witten van je plafond van 60 m2 kost, als je het door een winterschilder laat doen, rond de € 370 inclusief verf en materiaal. Normaal kost dit gemiddeld € 435.

Gedetailleerd schilderwerk:
Wil je 2 trappen met elk 15 treden door een winterschilder laten schilderen, dan kost dit je rond de € 510 inclusief verf en materiaal. Normaal kost dit gemiddeld € 600.

Welke keuzes beïnvloeden de winterschilder kosten?

Het loon van een winterschilder ligt lager, omdat winterschilders korting geven om de rustige winterperiode te overbruggen. Eerder heb je al gezien dat de kosten in ranges worden gegeven. Wat bepaalt nu of jouw winterschilder hoog of laag in die range zit? Hieronder wordt dit voor je toegelicht.

Keuze 1: Binnenschilder

Een binnenschilder kost ‘s winters € 21 tot € 32 per m2 en tussen € 24 en € 36 per uur. Deze prijzen zijn inclusief verf, materiaal en btw. Onderstaand zie je de gemiddelde kosten van winterschilders voor de 5 meest geschilderde oppervlakken in huis.

OppervlakGemiddelde prijs incl. arbeidsloon, verf, materiaalkosten en btwAfhankelijk van
Trap schilderen€ 210 - € 630Van alleen 1x witten tot schuren, schoonmaken en schilderen
Dakkapel schilderen€ 280 - € 840Van alleen zijpaneel en zijbalk tot hele dakkapel inclusief kozijnen en ramen
Ramen schilderen€ 330 - €1.620Van 7 m2 excl. verf tot alle buitenkozijnen van één woning
Deuren schilderen€ 190 - € 1.755Van 2 deuren tot 40 deuren en deurposten
Plafond schilderen€ 155 - € 1.350Van 30 m2 tot 45 m2 incl. gehele keuken (keukenkastjes)

Bij grote oppervlakken heb je ook de keuze uit twee goedkopere schilderstechnieken: saus- en spuitwerk. Sauswerk kost bij een winterschilder € 7 tot € 14 per m2. Spuitwerk is nog goedkoper: tussen € 4 en € 9 per m2. Deze prijzen bevatten 2 lagen verf. Wijkt jouw schildersproject hier van af, dan vallen de kosten hoger of lager uit.

Keuze 2: Buitenschilder

De kosten voor buitenschilders liggen – ook ‘s winters – hoger dan bij binnenschilders, doordat buitenschilders vaak gebruik maken van een steiger of hoogwerker. Bovendien wordt er speciale verf voor lage temperaturen gebruikt, zodat de kwaliteit van het schilderwerk optimaal is. Hou er wel rekening mee dat er bij neerslag of vorst niet gewerkt kan worden.

Een winterschilder voor buitenschilderwerk kost tussen € 24 en € 36 per m2 of € 28 tot € 45 per uur. Ook komt het bij buitenschilders vaak voor dat er één totaalprijs voor de hele buitenkant van de woning wordt gerekend. Onderstaande prijzen zijn van toepassing op een gemiddelde woning, dus heb je specifieke wensen of woon je in een groot of juist klein huis, dan kunnen de kosten hiervan afwijken. Is het nodig dat er ook verf verwijderd wordt, voordat er een nieuwe laag aangebracht kan worden? Reken dan op het dubbele van onderstaande bedragen.

Type woningGemiddelde totaalprijs buitenschilderwerk incl. btw
Appartement€ 700 - € 900
Tussenwoning€ 1.050 - € 1.350
Hoekwoning of 2 onder 1 kap€ 2.100 - € 2.700
Vrijstaand huis€ 4.200 - € 5.400

Keuze 3: Extra opties

Je kunt er voor kiezen om zelf verf te kopen in plaats van de winterschilder dit mee te laten nemen. Hieronder zie je gemiddelde prijzen voor verschillende verfsoorten en het aantal m2 dat je hiermee kunt schilderen.

VerfsoortPrijs per liter incl. btwAantal m2 per literBijzonderheden
Grondverf€ 20 - € 408 - 12Onderlaag
Beits en lak€ 20 - € 5510 - 16Beschermingslaag
Dekkende verf€ 20 - € 503 - 16 *Verf voor binnen en buiten
Latex€ 5 - € 153 - 10Verf voor sauswerk

* Hou er rekening mee dat je voor buitenschilderwerk speciale verf nodig hebt die geschikt is voor lage temperaturen. Bovendien schilder je hiermee minder m2 dan met verf voor binnenshuis.

Vind de beste deal

Wil jij graag specifieke prijsinformatie voor jouw schilderwerk? Prijzen van schilders variëren tot wel 40%, dus door prijzen te vergelijken bespaar je flink! Vraag via Homedeal gratis en vrijblijvend maximaal 6 offertes aan van professionele schilders bij jou in de buurt. Binnen 48 uur heb je de offertes in huis en weet je wat het schilderwerk jou gaat kosten. Zo krijg je jouw schilderwerk voor de beste deal.

Homedeal bespaartips

Subsidie overheid

Om schilderwerk in de winterperiode te stimuleren kun je via de overheid een subsidie aanvragen voor jouw winterschilderwerk. Dit komt bovenop de korting van de winterschilder, waardoor je dubbel bespaart! Deze subsidie loopt op tot € 30 per dag, maar let op: de werkzaamheden moeten minimaal 3 dagen duren en gericht zijn op onderhoud van de woning.

Onderhoudsabonnement

Een onderhoudsabonnement sluit je af voor 5, 10 of 15 jaar. Afhankelijk van de duur van het abonnement krijgt jouw woning elke 5 tot 8 jaar een totale opknapbeurt. Hiernaast komt de schilder elk jaar langs om het schilderwerk te controleren en onderhouden. Doordat je de schilder voor een langere periode inhuurt, bespaar je tot wel 20% op de totale kosten van het schilderwerk. Dit geldt voor zowel de grote schilderbeurten als de onderhoudswerkzaamheden.

Zelf voorbereiden

Door zelf het schilderwerk goed voor te bereiden bespaar je de winterschilder tijd en daardoor jezelf geld. Vooral bij binnenschilderwerk is dit een aanrader, omdat het werk minder lastig is, je kunt overal makkelijker bij. Werkzaamheden om zelf op te pakken zijn: ontvetten, verf afkrabben, schuren, schoonmaken, eventueel ondergronden repareren, meubels verplaatsen, de vloer afdekken en randjes afplakken. Hiermee bespaar je tot wel € 36 per uur.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden