De beste schilderwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Schilder Onderhoudscontract schilderwerk

Onderhoudscontract schilderwerk

Iedereen weet dat het schilderwerk van je woning regelmatig moet worden onderhouden. Doe je dit niet, dan verliest de verflaag zijn beschermende en verfraaiende functie. Echter zijn er veel mensen die hier tegenaan hikken. Met een onderhoudscontract worden de schilderwerkzaamheden uitgevoerd door professionele schilders en ontvang je geen onverwacht hoge facturen. Wat komt er kijken bij een onderhoudscontract voor je schilderwerk? Lees het in dit artikel.

Onderhoudscontract schilderwerk: de kosten

Start met een kostenoverzicht van een schilder abonnement voor je huis. Samen met de schilder breng je van tevoren goed je behoeftes in kaart zodat jullie samen een realistisch overzicht van de kosten opstellen. De hoogte van de kosten is afhankelijk van de hoeveelheid schilderwerk; de kosten voor het schilderen van uitsluitend de kozijnen vallen lager uit dan wanneer je alle buitenmuren laat schilderen.

Met onderstaand schilder abonnement wordt voor maandelijks € 34,17 je schilderwerk volledig op peil gehouden voor een periode van 10 jaar. In het voorbeeld hoeven de kosten voor de uitvoering van het basis schilderwerk (de eerste schilderbeurt) niet in één keer betaald te worden, een gedeelte daarvan (€ 1.000) wordt verspreid over de overige 9 jaren. Sommige specialisten willen dat de kosten voor het basis schilderwerk wel in één keer betaald worden. In dat geval worden alleen de overige kosten (de kosten van de inspectie en onderhoud en schilderbeurt) over de 9 jaren gespreid.

JaarWerkzaamheden buitenmuren huisKostenJe betaaltBedrag per maand
1Uitvoer basis schilderwerk€ 2.500€ 1.500n.v.t.
2€ 410€ 34,17
3€ 410€ 34,17
4Inspectie en onderhoud€ 350€ 410€ 34,17
5€ 410€ 34,17
6€ 410€ 34,17
7Herschilderbeurt€ 2.000€ 410€ 34,17
8€ 410€ 34,17
9€ 410€ 34,17
10Inspectie en onderhoud€ 350€ 410€ 34,17
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Voor wie is een schilderwerk onderhoudscontract interessant?

Onderhoud is geen incidentele maar een doorlopende activiteit. Heb je de tijd of mogelijkheden niet om je schilderwerk goed bij te houden? Of heb je simpelweg geen zin om je vrije tijd op te offeren terwijl de rest van het mooie weer aan het genieten is? Laat het schilderwerk dan over aan een professioneel schildersbedrijf. Naast dat een schildersbedrijf al jarenlange ervaring heeft met dit soort projecten, maken ze ook gebruik van de beste materialen om je woning in een mum van tijd te voorzien van een perfecte verflaag. Voor diegene die het schilderwerk uitbesteden is het mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten. Met dit schilder abonnement houden professionals je woning altijd in een uitstekende conditie zonder dat je er zelf naar om hoeft te kijken.

buiten schilder

Wat is een onderhoudscontract voor het schilderwerk?

Schilderwerk is iets wat bijgehouden moet worden, maar het uitvoeren van onderhoud is een kostbare zaak. Met een onderhoudscontract betaal je een vast bedrag per maand in ruil voor het uitvoeren van vast omschreven werkzaamheden. Samen met de specialist bepaal je de looptijd van het onderhoudscontract. Dit varieert van 5 tot 20 jaar, meestal betreft de looptijd 10 jaar. In de meeste gevallen moet er in eerste instantie veel werk worden verricht door de schilder om je woning weer in perfecte staat te brengen. Deze kosten vallen binnen of buiten het onderhoudscontract, afhankelijk van de gemaakte afspraken. Als de basis er is, komt de schilder eens in de zoveel tijd terug om kleine reparaties of onderhoud uit te voeren. Daarvoor maakt de schilder een afspraak met je, jij hoeft hier dan ook niet om te denken. Dit onderhoud maakt deel uit van het schilder abonnement. Op deze manier voorkom je pieken in de uitgaven aan je woning, je weet precies waar je aan toe bent. Maak duidelijke afspraken met de specialist over welke werkzaamheden er precies binnen het contract vallen.

Onderhoudscontract schilderwerk meenemen in hypotheek

Het is mogelijk om in één keer de totale kosten van het onderhoud voor meerdere jaren af te kopen. Dit kan je dan mee laten financieren in je hypotheek, of betaal het vanuit de verkoop van een andere woning. Bij dit soort afspraken is het verstandig om gebruik te maken van een onafhankelijke stichting die het geld beheert en periodiek uitkeert aan de schilder die het schilderwerk onderhoud.

Voordelen onderhoudscontract schilderwerk

  • Mooi schilderwerk: en dat zonder zelf de hoogte in te gaan.
  • Kostenbeheersing: door elke maand/jaar een vast bedrag te betalen voorkom je piek uitgaven.
  • Gemak: geen omkijken naar het schilderwerk.
  • Garantie: continue garantie op het geleverde werk.
  • Meerwaarde woning: regelmatig onderhoud heeft een positief effect op de levensduur en waarde van je woning.

Ontvang eenvoudig schilderwerk onderhoudscontract prijzen

Uiteraard wil je een onderhoudscontract voor schilderwerk afsluiten voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Deze schilder vind je eenvoudig door het vergelijken van meerdere offertes. Vraag bij Homedeal tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes op van schilders in jouw omgeving. Dit kost slechts 2 minuten van je tijd en binnen 48 uur heb je de waardevolle prijsinformatie in huis. Door offertes te vergelijken kun je wel tot 40% besparen op het schilderwerk, de concurrentie tussen schilders is namelijk groot. Doe hier je voordeel mee en sluit het onderhoudscontract voor je schilderwerk enkel af voor de beste deal.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden