De beste schilderwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Schilder Ramen schilderen

Ramen schilderen

Minimale kosten
€ 470
Gemiddelde kosten
€ 880
Maximale kosten
€ 1.800
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 720 - € 1.040

Wil jij je ramen laten schilderen en hier een professionele schilder voor inhuren? Dan ben je bij Homedeal aan het juiste adres. Wij bieden je een uitgebreid overzicht van alle prijzen en mogelijkheden op het gebied van ramen schilderen. Zo weet jij wat je kunt verwachten als je een schilder inhuurt en krijg je kwaliteitsschilderwerk voor de beste prijs.

Wat kost het schilderen van je raam?

De kosten van de schilder hebben de grootste invloed op de totaalprijs. In onderstaand overzicht zie je de schilderprijs voor ramen schilderen per uur en gemiddelde totaalprijzen.

Schilderprijs per uur incl. verf, materiaal en btwGemiddelde totaalprijs ramen schilderen: van 7 m2 tot alle ramen van 1 woning
€ 35 - € 50€ 470 - € 1.800

Wat is de exacte prijs van jouw project?

Wil je een schilder inhuren, maar eerst de exacte prijs voor jouw project weten? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 betrouwbare schilders in jouw omgeving. Waarom 6 offertes? Iedere schilder hanteert een ander tarief. Door het vergelijken van offertes weet je zeker dat je een eerlijke prijs betaalt. Simpel en snel bespaar je tot wel 40% op de kosten voor ramen schilderen.

Prijsvoorbeelden

Je hebt nu inzicht in de gemiddelde prijzen voor ramen schilderen. Wat betekent dit voor de totaalprijs van jouw project? Hieronder vind je 3 prijsvoorbeelden, zodat je een beter idee hebt wat voor kosten je kunt verwachten:

Klein schilderwerk:
Het laten schilderen van 3 ramen kost € 690 inclusief verf- en materiaalkosten.

Gemiddeld schilderwerk:
Veel mensen combineren meerdere schilderprojecten met elkaar. Het laten schilderen van 5 ramen, 2 deuren en deurposten kost inclusief verf en materiaal € 810.

Groot schilderwerk:
Wil je alle ramen aan de buitenkant van jouw woning laten schilderen? Dan ben je inclusief verf en materiaal € 1.200 kwijt.

Welke keuzes beïnvloeden de prijs van ramen schilderen?

Hoe hoog de prijs wordt voor het schilderen van jouw ramen is afhankelijk van de volgende keuzes:

Keuze 1: Schilder

De prijs voor het inhuren van een schilder voor het schilderen van jouw ramen is tussen € 35 en € 50 per uur. De prijs van ramen schilderen wordt per uur berekend, omdat dit gedetailleerd werk is. Voor het deel van het ramen wat aan de buitenkant zit is een ladder of steiger nodig, maar niet alle schilders hebben de kosten voor een steiger meeberekend in hun prijs. Het is dus goed hier extra op te letten om onverwachte kosten te voorkomen.

Keuze 2: Verf

Houten ramen hebben goed schilderwerk nodig om ze te beschermen tegen vocht en daardoor gaan geschilderde ramen langer mee. Bij aluminium en kunststof ramen is schilderwerk niet noodzakelijk, maar als je dit wel doet, gebruik dan altijd eerst grondverf. Dit zorgt ervoor dat de verf zich goed aan het materiaal hecht. Onderstaand vind je gangbare prijzen voor verfsoorten die je nodig hebt bij het schilderen van ramen.

VerfsoortPrijs per liter incl. btwAantal m2 per literBijzonderheden
Grondverf€ 20 - € 408 - 12Onderlaag
Beits en lak€ 20 - € 5510 - 16Beschermingslaag
Dekkende verf€ 20 - € 503 - 16 *Verf voor binnen en buiten

* Het aantal m2 loopt uiteen omdat je met verf voor buiten minder m2 kan schilderen dan met binnenverf.

Keuze 3: Schilderwerk combineren

Veel mensen kiezen ervoor om schilderwerk te combineren, waardoor je korting kunt krijgen, omdat je de schilder meer werk op één locatie bezorgd. Hieronder zie je gemiddelde schilderprijzen voor de 4 meest geschilderde oppervlakken in en om het huis.

OppervlakGemiddelde prijs incl. arbeidsloon, verf, materiaalkosten en btwAfhankelijk van
Trap schilderen€ 300 - € 700Van alleen 1x witten tot schuren, schoonmaken en schilderen
Dakkapel schilderen€ 400 - € 930Van alleen zijpaneel en zijbalk tot hele dakkapel inclusief kozijnen en ramen
Deuren schilderen€ 270 - € 1.950Van 2 deuren tot 40 deuren en deurposten
Plafond schilderen€ 220 - € 1.500Van 30 m2 tot 45 m2 incl. gehele keuken (keukenkastjes)

Hiernaast rekenen schilders vaak een totaalprijs voor het buitenschilderwerk van een woning:

Type woningGemiddelde buitenschilderwerk kosten incl. arbeidsloon, verf, materiaalkosten en btw
Appartement€ 1.000
Tussenwoning€ 1.500
Hoekhuis of 2 onder 1 kap€ 3.000
Vrijstaand huis€ 6.000

Vind de beste deal

Wil je specifieke informatie ontvangen over de kosten voor het schilderen van jouw ramen zonder ergens aan vast te zitten? Vraag dan via Homedeal gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang binnen 48 uur offertes van ervaren schilders bij jou in de buurt. Schilders hanteren verschillende prijzen, door vergelijken krijg je inzicht in het prijsverschil wat oploopt tot wel 40%. Zo krijg je fris geschilderde ramen voor de voordeligste deal!

Homedeal bespaartips

Zelf voorbereiden

Zelf van tevoren je ramen alvast schuren, schoonmaken, eventuele oneffenheden repareren en de randjes afplakken zorgt ervoor dat de schilder minder uren hoeft te maken en daardoor bespaar jij geld.

Winterschilder

Laat je ramen in de winter schilderen, want dan geven veel schilders flinke kortingen op hun normale tarieven. Deze korting geldt van november tot en met maart. Hou er wel rekening mee dat er bij vorst en neerslag niet gewerkt kan worden. Bij droge dagen heb je hetzelfde schilderwerk met een korting tot wel 30%!

Onderhoudsabonnement

Wil je zorgeloos genieten van je huis en niet meer aan het onderhoud van je ramen denken? Sluit dan een onderhoudsabonnement af bij de schilder van jouw keuze. Zo’n abonnement duurt 5, 10 of 15 jaar en de schilder komt dan jaarlijks jouw schilderwerk controleren en indien nodig bijwerken. Eens in de 5 tot 8 jaar tijd krijgen jouw ramen een totale opknapbeurt. In totaal levert een abonnement je tot 20% korting op, op zowel het onderhoud van het schilderwerk als de grote opknapbeurten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden