De beste schilderwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Schilder Trap schilderen

Trap schilderen

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 490
Maximale kosten
€ 700
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 400 - € 575

Is jouw trap toe aan een opknapbeurt en ben je benieuwd naar wat dit gaat kosten? Homedeal biedt je een uitgebreid overzicht met alle prijzen en mogelijkheden om de perfecte trap te creëren. Hieronder lees je meer over schilderkosten en alle mogelijkheden voor jouw huis.

Wat kost een trap schilderen?

Een trap laten schilderen door een schilder kost gemiddeld € 35 per uur, inclusief verf. Het schilderen van de totale trap kost dan gemiddeld € 300. Uiteraard kunnen de kosten hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het type trap dat je laat schilderen. Bekijk onderstaand de gemiddelde trap schilder prijzen

Schilderprijs per uur incl. verf, materiaal en btwGemiddelde kosten trap schilderen: van 1x witten tot schuren, schoonmaken en schilderen
€ 35 - € 40€ 300 - € 700

Vergelijk de prijzen en bespaar

De exacte kosten voor het laten schilderen van je trap hangen onder andere af van de arbeidskosten. Iedere schilder hanteert een ander uurloon. Wil je zeker weten dat je een scherpe prijs betaalt? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 professionele schilders in jouw omgeving. Binnen 48 uur heb je de offertes in huis. Leg de prijzen naast elkaar en vind de beste deal. Door het vergelijken van offertes bespaar je tot wel 40% op het laten schilderen van je trap.

Prijsvoorbeelden

In de prijzentabel zie je een overzicht van de gemiddelde prijzen voor het laten schilderen van je trap. Om een specifieker beeld te scheppen zie je hieronder 3 prijsvoorbeelden:

Klein schilderwerk:
Het laten schilderen van 1 trap kost € 300 inclusief verf en materiaal.

Gemiddeld schilderwerk:
Voor het laten schilderen van 2 trappen betaal je € 575.

Groot schilderwerk:
Als je 1 trap laat schuren, schoonmaken én 3 lagen laat schilderen, ben je hier € 700 aan kwijt.

Wat beïnvloedt de prijs van het schilderen van mijn trap?

De prijs hangt vooral af van de schilder die je inhuurt. Daarnaast zijn er een aantal extra opties die de prijs voor het laten schilderen van jouw trap doen laten stijgen of dalen. Hieronder lees je er meer over.

Keuze 1: Schilder

Laat je jouw trap schilderen dan rekent de schilder daar vaak een prijs per uur voor omdat het om gedetailleerd schilderwerk gaat: een trap heeft veel hoekjes die nauwkeurig geschilderd moeten worden. De prijs per uur verschilt tussen € 35 en € 40 inclusief verf, materiaal en btw. Een groot voordeel van een professionele schilder is dat hij snel en nauwkeurig werkt, waardoor je snel weer gebruik kan maken van je bovenverdieping.

Keuze 2: Verf

Als je heel specifieke wensen hebt voor de verf voor jouw trap, kun je ervoor kiezen om de verf zelf te kopen in plaats van deze door de schilder mee te laten nemen. In onderstaand overzicht zie je de verfsoorten die je nodig hebt om een trap te schilderen, wat deze kosten en hoe veel je hier van nodig hebt om jouw trap te schilderen.

VerfsoortPrijs per liter incl. btwAantal m2 per literBijzonderheden
Grondverf€ 20 - € 408 - 12Onderlaag
Beits en lak€ 20 - € 5510 - 16Beschermingslaag
Dekkende verf€ 20 - € 508 - 16Trapverf

Keuze 3: Extra opties

Als je diverse schilderswerkzaamheden met elkaar combineert, ben je goedkoper uit dan wanneer je dit stuk voor stuk laat doen. Dus twijfel je of je bepaalde ruimten of oppervlakken in huis ook wilt laten schilderen? Regel korting door meerdere projecten in één keer uit te laten voeren. Hieronder zie je een overzicht van gemiddelde prijzen voor de meest geschilderde oppervlakken in huis.

OppervlakGemiddelde prijs incl. arbeidsloon, verf, materiaalkosten en btwAfhankelijk van
Dakkapel schilderen€ 400 - € 930Van alleen zijpaneel en zijbalk tot hele dakkapel inclusief kozijnen en ramen
Kozijnen schilderen€ 470 - € 1.800Van 7 m2 excl. verf tot alle buitenkozijnen van 1 woning
Deuren schilderen€ 270 - € 1.950Van 2 deuren tot 40 deuren en deurposten
Plafond schilderen€ 220 - € 1.500Van 30 m2 tot 45 m2 incl. gehele keuken (keukenkastjes)

Vind de beste deal

Door prijzen van schildersbedrijven te vergelijken kun je veel geld besparen: prijzen verschillen tot wel 40%, dus hier valt voor jou veel winst te behalen. Homedeal biedt jou de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend maximaal 6 offertes van ervaren schilders bij jou in de buurt aan te vragen. Binnen 48 uur heb je de offertes binnen en kan het vergelijken beginnen. Op deze manier krijg je de ideale trap voor de voordeligste prijs!

Homedeal bespaartips

Lagere btw

Woon jij in een huis ouder dan 2 jaar? Dan geldt voor jou de verlaging van het btw-tarief van 21% naar 6% op onderhoudswerkzaamheden. Laat je jouw trap schuren, schoonmaken en voorzien van meerdere lagen verf voor een bedrag van € 700, dan betaal je in plaats van € 147 maar € 42 aan btw.

Zelf voorbereidend werk

Steek voordat de schilder komt zelf wat tijd in de voorbereiding en bespaar op de totale kosten. Door bijvoorbeeld zelf de trap te schuren, ruimte te maken door meubels te verplaatsen, de vloer af te dekken en randjes af te plakken bespaar je de schilder enkele uren werk. En hoe eerder de schilder klaar is, hoe minder het jou kost!

Winterschilder

Winterschilders bieden tot wel 30% korting op het schilderwerk als je je trap in de winter laat schilderen. Omdat een trap binnen is ben je niet afhankelijk van het weer en kan dit een flinke besparing opleveren!

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden