De beste schilderwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Schilder Buitenmuur schilderen

Buitenmuur schilderen

Wil jij je buitenmuur laten schilderen? Door je buitenmuur te schilderen geef je je huis een frisse uitstraling. In dit artikel zoomen we in op de prijs van het schilderen van je  buitenmuur. We vertellen je meer over , het proces ervan, de soorten buitenmuurverf en je leest handige tips.

Prijzen | Proces | Soorten buitenmuurverf | Vergunning | Btw-tarief | Tips

Buitenmuur schilderen prijs

Voordat je aan het project begint, is het fijn om meer te weten over de prijs van het schilderen van je buitenmuur. De kosten voor het schilderen van je buitenmuur hangen af van een aantal factoren. Denk hierbij aan de schilder kosten en de grootte van het project. Laat je bijvoorbeeld je hele huis schilderen of gaat het maar om 1 muur? Bekijk hieronder een overzicht met de gemiddelde prijzen van het schilderen van een buitenmuur.

Per m2Per uur
€ 15 - € 25€ 30 - € 45

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Hoe schilder je een buitenmuur?

Je buitenmuur schilderen is een flinke klus. Het is heel anders dan het schilderen van een muur in je huis. Je buitenmuur krijgt te maken met extreme weersomstandigheden, van hitte in de zomer, tot hagelstormen in de herfst. Hoe gaat een buitenschilder te werk bij het schilderen van je buitenmuur? Lees er hieronder meer over.

Buitenmuur schoonmaken

Voordat de schilder begint met je buitenmuur schilderen, is het belangrijk dat de muur goed schoon is. De schilder kan dit zelf doen, maar er zijn ook gevelspecialisten die dit professioneel doen. Het vuil wordt van de muur afgespoten en de voegen worden schoongemaakt. De muur wordt ook behandeld met mos- en algenreiniger om ervoor te zorgen dat de verf egaal aangebracht wordt.

Voorstrijk buitenmuur

Nadat de gevel goed is gereinigd, gaat de schilder aan de slag met de voorstrijk. Onbehandelde muren zuigen de verf op, waardoor het resultaat van het schilderwerk niet optimaal is. Voordat de schilder start met je muur schilderen is voorbehandelen dus belangrijk. Is je buitenmuur al voorzien van een goede verflaag? Dan wordt er geen voorstrijk op de buitenmuur aangebracht. Dit geldt ook als je een gestucte buitenmuur schildert. De buitenmuur heeft dan geen voorstrijk nodig.

Buitenmuur schilderen

Nadat de buitenmuur is schoongemaakt en de voorstrijk is aangebracht, is het tijd voor het schilderen van de buitenmuur. Wil je je buitenmuur stucen en schilderen? Dan wordt eerst het stucwerk aangebracht. Als dit goed is gedroogd, start de schilder met het schilderen van de buitenmuur. Dit wordt vaak gedaan door middel van een roller. De kleine hoekjes schildert de schilder met een kwast.

Kan de schilder je buitenmuur schilderen in de regen? Goede vraag. Doordat de schilder voor het schilderen van de buitenmuur speciale zeilen aanbrengt, komt er geen regenwater op het schilderwerk. Bij regen wordt er dus gewoon door geschilderd.

Buitenmuur schilderen

Soorten buitenmuurverf

Met welke verf gaat de schilder je buitenmuur schilderen? Er is speciale buitenmuurverf die bestand is tegen alle weersomstandigheden en die goed dekt. Er zijn 2 soorten buitenmuurverf. Lees hieronder welke dit zijn.

  • Alkydverf

Veel schilders gebruiken alkydverf voor het schilderen van buitenmuren en vinden dit de beste verf voor buiten. Deze verfsoort is synthetisch en is vochtafstotend, perfect dus voor het Belgische klimaat. De verf wordt vaak verdund met terpentine en droogt binnen 24 uur. Alkydverf zorgt voor een goede en egale dekking van de buitenmuur.

  • Acryllatex

Deze verfsoort is op waterbasis en is minder poreus dan gewone latexmuurverf voor buiten. Acryllatex droogt sneller dan alkydverf. Er zijn voor acryllatex verf wel speciale rollers en kwasten nodig om de verf optimaal aan te brengen. Hierdoor kunnen de kosten hoger uitvallen als deze verfsoort wordt gebruikt bij het schilderen van de buitenmuur.

Je buitenmuur schilderen: Welke kleur?

Als je je buitenmuur laat schilderen, moet je een kleur bepalen. Welke kleuren zijn geschikt voor jouw buitenmuur? Vaak wordt er gekozen voor een neutrale kleur vanwege de omgeving en de stijl van het huis. Denk bijvoorbeeld aan wit, grijs of bruin. Lichte kleuren gaan langer mee, omdat ze minder warmte opnemen en daardoor minder snel scheuren of bladderen.

Vergunning voor buitenmuur schilderen

Heb je voor je buitenmuur schilderen een vergunning nodig? Het is belangrijk om antwoord te hebben op deze vraag voordat de schilder aan het project begint. In de meeste gevallen is het schilderen van je buitenmuur vergunningsvrij, maar dit kan verschillen per gemeente. Controleer van tevoren bij je gemeente welke regels gelden. Schakel je een schilder in die uit de buurt komt? Dan vertelt hij je ook meer over de regels.

Buitenmuur woning schilderen

 

Tips buitenmuur schilderen

Het schilderen van je buitenmuur is een flink project en je wilt dat dit zo goed mogelijk gedaan wordt. Hoe zorg je ervoor dat de uitvoer van dit project zo goed mogelijk verloopt? Lees hieronder een aantal handige tips voor het laten schilderen van je buitenmuur.

  • Vergelijk verschillende offertes

Om een goed beeld te krijgen van de totale kosten van je buitenmuur schilderen, is het slim om verschillende schilderwerk offertes te vergelijken. Zo heb je een goed overzicht van de prijzen van verschillende schilders en maak je een weloverwogen keuze.

  • Let op keurmerken

Als je op zoek bent naar een goede schilder voor jouw project, let dan op keurmerken. Keurmerken garanderen een bepaald niveau van expertise en kwaliteit. Een bekend keurmerk in de schildersbranche is De Betere Schilder. Dit keurmerk controleert aangesloten bedrijven regelmatig op kwaliteit en service.

  • Controleer wat inbegrepen is

Let bij het lezen van verschillende offertes goed op wat er wel en niet inbegrepen is in de totaalprijs. Zijn de materialen en btw inbegrepen? Het goedkoopste schildersbedrijf blijkt zo eigenlijk minder voordelig te zijn, omdat er nog extra kosten bij komen. Zo krijg je een nog beter beeld van de prijzen.

Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw buitenmuur?

Na het lezen van alle relevante informatie, start je met het zoeken naar een schilder om jouw buitenmuur te schilderen. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van schilders bij jou in de buurt. Vergelijk de verschillende offertes en kies de schilder die voor jou de beste deal aanbiedt. Zo geniet je snel van prachtig geverfde buitenmuren.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden