De beste schilderwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Schilder Woonkamer schilderen

Woonkamer schilderen

Minimale kosten
€ 200
Gemiddelde kosten
€ 1.000
Maximale kosten
€ 2.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 820 - € 1.180

Vind je het ook zo lekker om ’s avonds op de bank te ploffen en de woonkamer gezellig te maken door kaarsjes aan te steken en de openhaard aan te doen? De gevolgen van deze gezelligheid zorgen er wel voor dat je om de zoveel jaar je woonkamer moet schilderen. Wanneer je de woonkamer laat schilderen door een schilder hoeven de kosten niet hoog op te lopen. Benieuwd naar de gemiddelde prijzen voor de woonkamer schilderen en op zoek naar de beste opties? Lees dan vooral verder.

Prijzen woonkamer schilderen

Je woonkamer schilderen zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling van je woonkamer, maar het zorgt ook voor bescherming van je muren. Denk aan houten balken in je woonkamer of de radiatoren die door een likje verf beschermd blijven. Wanneer je een schilder inschakelt voor het schilderen van je woonkamer moet je denken aan kosten voor het schilderen, arbeid, materiaal en btw. Hieronder vind je een prijsindicatie van schilderwerken in de woonkamer.

Soort schilderwerkGemiddelde prijs incl. arbeid, materiaal en btwAfhankelijk van
Plafond woonkamer schilderen: 30 tot 70 m2€ 200 - € 1.500
Muur woonkamer schilderen: 15 m2€ 220 - € 300
Deuren woonkamer schilderen€ 270 - € 1.0002 tot 20 deuren incl. deurposten
Trap woonkamer schilderen€ 300 - € 7001x witten en schuren, schoonmaken en schilderen
Kozijnen woonkamer schilderen€ 400 - € 2.000Van 7 m2 tot aan alle buitenkozijnen van 1 woning
Muur woonkamer schilderen: 30 m2€ 450 - € 600
Muur woonkamer schilderen: 60 m2€ 900 - € 1.200

Tientallen euro’s besparen op je project?

Voor het schilderen van je woonkamer hangen de exacte kosten af van de arbeidskosten. Wil je een beter beeld van de kosten voor jouw situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 professionele schilders in jouw omgeving. Binnen 2 werkdagen heb je de offertes in huis. Vind de beste deal door de prijzen te vergelijken en bespaar zo tot wel 40% op het laten schilderen van je woonkamer.

Prijsvoorbeelden

In de prijzentabel zie je een overzicht van de gemiddelde prijzen voor het laten schilderen van je woonkamer. Om de kosten van het schilderen van de woonkamer te verduidelijken zijn hieronder een aantal voorbeelden te vinden.

Meest gekozen schilderwerk
Het meest voorkomen schilderwerk is wanneer je je muren laat spuiten in plaats van schilderen in de woonkamer. Over het spuiten van de muren is hieronder nog meer informatie te vinden. Wanneer je een muur van 60 m2 laat spuiten kom je ongeveer uit op € 470. Wanneer je een muur van dezelfde oppervlakte in de woonkamer laat schilderen kom je ongeveer op € 1.000 uit. Het spuiten van de muren is goedkoper omdat het werk sneller geklaard is en het minder verf kost.

Groter project
Wanneer je in een rijtjeshuis woont en je kiest ervoor om de muren en plafond in jouw woonkamer te laten schilderen kom je op een gemiddelde prijs uit van € 1.700.

Gedetailleerd project
Wanneer je ervoor kiest om alleen de kozijnen, deuren en ramen van jouw woonkamer te schilderen, liggen de kosten gemiddeld tussen de € 800 en € 3.000. Deze kosten zijn inclusief loon, materiaal en btw.

Prijsopbouw woonkamer schilderen

woonkamer schilderen

Prijsbepaling door de volgende keuzes

Wanneer je je woonkamer laat schilderen, wordt de prijs bepaald door de volgende factoren.

Keuze 1: De woonkamer schilderen met latexverf

Er zijn twee verschillende manieren om je woonkamer schilderen. De eerste mogelijkheid is om je woonkamer te laten schilderen met een kwast en een roller, de tweede mogelijkheid is om de woonkamer te laten spuiten. Beide manieren geven een mooi resultaat, het ligt dus aan je wensen voor welke techniek je kiest.

Als je ervoor kiest om de woonkamer te laten schilderen wordt er vaak gekozen voor een latexverf. Latexverf is relatief goedkoop, is een water gedragen verf en het is verkrijgbaar in elke kleur. Veel mensen laten deze klus over aan een schilder omdat het een vak apart is. Het afplakken lijkt heel gemakkelijk maar dit moet heel gestructureerd gedaan worden. Ook het krijgen van strepen op de muren moet voorkomen worden. Een schilder zorgt dat jouw woonkamer een egaal resultaat krijgt na het schilderen.

Keuze 2: De woonkamer spuiten

Zoals je hierboven al hebt gelezen is het naast de woonkamer schilderen ook een mogelijkheid om je woonkamer te laten spuiten. Door het spuiten van de muren en plafonds krijg je een gladder en egaler resultaat en krijg je geen rare structuren. Door het inhuren van een schilder weet je zeker dat deze klus goed geklaard wordt. Het is namelijk moeilijk om met een spuitmachine om te gaan en het afplakken is ook erg belangrijk.

Keuze 3: Soort verf

Om tot een mooi resultaat te komen is het belangrijk om de juiste verfsoort te gebruiken bij het schilderen van de woonkamer.
Ten eerste zal de schilder sowieso zijn eigen verf gebruiken, daar heeft de schilder kennis van en zo weet de schilder zeker dat het resultaat goed zal zijn. Wel zal de schilder deze verfsoorten met de consument bespreken. Doe je toch een aantal dingen zelf of bepaalde onderdelen zoals de trap bekijk dan de volgende richtprijzen voor de verschillende soorten verf.

VerfsoortenGemiddelde prijs per liter incl. btw en arbeid
Latex voor binnen€ 5 - € 10
Alkydverf€ 20 - € 40
Grondverf € 25 - € 50
Beits en lak€ 25 - € 60
Acrylverf€ 30 - € 50

Keuze 4: Extra opties

Het is belangrijk om binnen een bepaalde tijd je woonkamer te laten schilderen (ongeveer om de 7 jaar). Om je woonkamer mooi en gezellig te houden is het een idee om een onderhoudscontract af te sluiten bij de schilder. Door dit onderhoudscontract ben je ervan verzekerd dat de schilder ervoor zorgt dat jouw woonkamer spic en span blijft. Vaak zijn er onderhoudscontracten van 5, 10 of 15 jaar. De schilder komt daarbij elk jaar langs om te controleren of ze de woonkamer moeten schilderen en werkt waar nodig bij. Ongeveer om de 3 jaar zal de schilder alles weer grondig aanpakken. Met de huisschilder spreek je een vast bedrag af. De kosten voor een contract van 10 jaar liggen gemiddeld tussen de € 5.000 – € 6.000. Dit kost je dus ongeveer € 45 per maand. Wil je meer prijsinformatie over het onderhoud?

Vind de beste deal

Met deze informatie en prijsindicatie heb je hopelijk een beter beeld gekregen voor het schilderen van de woonkamer. Maar nu vraag je je vast af hoe je aan een goede maar voordelige schilder komt voor jouw woonkamer? Daar hebben wij de oplossing voor. Vraag nu gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van een schilder bij jou in de buurt. Binnen 2 werkdagen ontvang je de offertes en kan je beginnen met het vergelijken. De mensen die jou voor gingen bij de woonkamer schilderen, hebben ervaren dat het verschil tussen de aanbieders oploopt tot wel 40%. Dus waarom zou je het niet proberen?

Homedeal bespaartips

Help zelf een handje mee

Wanneer je de woonkamer laat schilderen komen er veel handelingen bij kijken. Om de kosten zo laag mogelijk te houden is het slim om alvast wat voorwerk te doen voordat de schilder binnen komt lopen. Denk hierbij aan het verschuiven van de meubels, de vloer afdekken en de randjes afplakken. Als je de bespaarde kosten optelt kan je toch een leuk schilderijtje kopen voor aan de geschilderde muur.

Laag btw-tarief

Wanneer jouw woning ouder is dan 2 jaar en je wilt jouw woonkamer laten schilderen, dan geldt het verlaagde btw-tarief van 6%. Bij woningen die jonger zijn dan 2 jaar geldt nog het 21% btw-tarief. Door het lage btw-tarief bespaar je al snel € 200 op grote projecten en hier hoef je dus helemaal niets voor te doen.

Bespaar door het inschakelen van een winterschilder

Door gebruik te maken van een winterschilder bespaar je al snel tot wel 30% van de totale kosten bij het schilderen van de woonkamer. Een winterschilder zorgt ervoor dat het project goed verloopt en de kosten liggen lager omdat de schilder in de winterperiode minder projecten heeft liggen. Hij wil graag aan het werk blijven en daardoor maken ze de kosten aantrekkelijk voor jou. Een winterschilder kan zowel de binnenkant als de buitenkant van je huis schilderen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden