De beste schilderwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Schilder Muren schilderen

Muren schilderen

Minimale kosten
€ 220
Gemiddelde kosten
€ 2.000
Maximale kosten
€ 6.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.640 - € 2.360

Is jouw woning toe aan een nieuw kleurtje op de muren of wil je jouw woning een frisse uitstraling geven? Door het schilderen van je muren ziet je woning er snel opgeknapt uit. Benieuwd naar de gemiddelde prijzen en op zoek naar de beste optie? Het wordt je allemaal duidelijk na het lezen van dit artikel.

Kosten muren schilderen

Bij het schilderen van je muur komen stiekem toch een aantal dingen kijken. Denk aan de tijd die het kost, de materialen die je nodig hebt en het dagenlang zwoegen. Het schilderen van muren in een woning is een behoorlijk project. Een schilder neemt al deze zorgen bij je weg. Het is niet alleen praktisch, een professionele schilder zorgt ervoor dat de muren tot in detail van een perfecte verflaag worden voorzien. Hieronder vind je een prijsindicatie voor de verschillende schildertechnieken en de gemiddelde prijs per m2.

WerkzaamhedenGemiddelde prijs incl. arbeid, verf en btw
Binnenschilder
Spuitwerk per m2€ 6 - € 10
Sauswerk per m2€ 10 - € 15
Muur schilderen binnen: 15 m2€ 220 - € 300
Muur schilderen binnen: 30 m2€ 450 - € 600
Muur schilderen binnen: 60 m2€ 900 - € 1.200
Buitenschilder
Muur schilderen buiten: 15 m2€ 260 - € 380
Muur schilderen buiten: 30 m2€ 510 - € 750
Muur schilderen buiten: 60 m2€ 1.020 - € 1.500
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Prijsvoorbeelden

De kosten voor het schilderen van muren die hierboven staan aangegeven zijn inclusief arbeidskosten. Om deze prijsgids te verduidelijken zijn er een aantal prijsvoorbeelden opgesteld:

Meest gekozen schilderwerk
Stel dat de binnenmuren van jouw woning in totaal 75 m2 zijn, dan kom je gemiddeld op een prijs tussen de € 1.120 – € 1.500. Het is slim om groot schilderwerk, zoals het schilderen van je muren binnen en buiten, uit te besteden aan een schilder. Een schilder geeft dan vaak korting waardoor je veel geld bespaart. Denk hierbij aan percentages van ongeveer 20% (deze korting is niet bij het bovenstaande bedrag inbegrepen).

Groter project
Kies je ervoor om de buitenmuren van een vrijstaand huis te laten schilderen, dan kom je uit op gemiddeld € 6.000. Denk hierbij aan een oppervlakte van ongeveer 220 m2. Je bent het vast eens dat muren schilderen van de buitenkant van je woning zwaar en lastig is. Om deze reden is het slim om de taken over te laten aan een specialist. Hierdoor heb je niet alleen garantie op een mooie uitstraling, maar ook dat het project goed geklaard wordt.

Gedetailleerd project
Wanneer je kiest om een aantal muren van ongeveer 30 m2 in jouw woning sausklaar te laten maken, dan kom je gemiddeld uit op € 500 incl. verf en btw. Voor een schilder is dit een gedetailleerder project dan de bovenste 2 voorbeelden, omdat de schilder veel tijd kwijt is met o.a. het afplakken van de oppervlakte en het schoonmaken. In verhouding is het soms voordeliger om een groter oppervlak te laten schilderen dan een kleinere.

Prijsopbouw schilder

muren schilderen

Prijsbepaling door de volgende keuzes

Als je je muren laat schilderen dan wordt de prijs bepaald door de volgende factoren.

Keuze 1: Soort woning
De prijzen zijn afhankelijk van het project dat de schilder uitvoert. Een gedetailleerd project wordt per uur berekend en een groter project zoals de hele woning schilderen wordt per m2 berekend. Ook zijn er verschillen in type woning. Hoe groter de oppervlakte, hoe goedkoper de prijzen relatief worden.

SchilderwerkGemiddelde prijs incl. arbeid, verf en btw
Muur schileren appartement (ongeveer 40 m2)€ 1.000
Muur schilderen tussenwoning (ongeveer 120 m2)€ 1.500
Muur schilderen hoekhuis of 2 onder 1 kap (ongeveer 140 m2)€ 3.000
Muur schilderen vrijstaand huis (ongeveer 220 m2)€ 6.000

Keuze 2: Soort verf
De keuze voor een verfsoort is belangrijk. De schilder beschikt altijd over het perfecte type verf voor jouw muur, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf de verf in huis te halen. Hieronder vind je een prijsindicatie van de verschillende soorten verf die gebruikt worden bij het schilderen van muren.

VerfsoortenGemiddelde prijs per liter incl. btw
Latex voor binnen€ 4 - € 10
Latex voor buiten€ 12 - € 20
Alkydverf € 20 - € 40
Grondverf € 25 - € 50
Beits en lak€ 25 - € 60
Acrylverf€ 30 - € 50

Wanneer je ervoor kiest om zelf de verf in huis te halen, houd dan wel rekening met de kwaliteit bij het schilderen van de muren. Wanneer het verstandig is om 2 lagen verf aan te brengen, wordt er vaak voor gekozen om eerst een grondverf aan te brengen op de muur. Ook duurdere verf bevat een betere kwaliteit dan een goedkopere, waardoor je minder lagen nodig hebt voor een goede dekking.

Keuze 3: Schilderwerk combineren
Wanneer je er toch voor kiest om je muren te laten schilderen, waarom pak je dan niet meteen de trap en de dakkapel mee? Veel mensen kiezen ervoor om dit tegelijk te laten doen. Twee vliegen in één klap! Doordat de schilder hierdoor meerdere projecten tegelijk uit kan voeren is het mogelijk om een leuke prijs af te spreken met de schilder. Hieronder staat een prijsindicatie van de verschillende schilderwerken. Hierdoor ontstaan perfecte combinaties voor schilderprojecten.

Soort schilderwerkGemiddelde prijs incl. arbeid, materiaal en btwAfhankelijk van
Plafond schilderen kosten€ 200 - € 1.500Grootte plafond (denk aan 30 tot 70 m2)
Deuren schilderen prijs€ 850 - € 1.00010 tot 20 deuren incl. deurposten
Dakkapel schilderen prijs€ 500 - € 1.000
Trap schilderen kosten€ 300 - € 700 1x witten en schuren, schoonmaken en schilderen
Kozijnen schilderen prijs€ 400 - € 2.000Van 7 m2 tot aan alle buitenkozijnen van een woning

Keuze 4: Extra opties
Als extra optie is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten voor een aantal jaar. Denk hierbij aan 10 of 15 jaar. Elk jaar komt de schilder langs om te controleren of het schilderwerk op de muren nog in goede staat verkeerd. Wanneer dit niet het geval is, werkt de schilder dit bij. Voor dit contract zijn vaste prijzen af te spreken, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan en je altijd de zekerheid hebt dat de kwaliteit van het schilderwerk 100% is. De meeste mensen kiezen voor een onderhoudsabonnement van 10 jaar. Voor die 10 jaar ben je gemiddeld tussen de € 5.000 – € 6.000 kwijt. Hierbij zal elk jaar een controle plaatsvinden, 2 keer een schilderonderhoud en eenmalig het herschilderen van de woning. Dit kost je dus ongeveer € 45 per maand.

Vind de beste deal

Kortom, vind je het heerlijk om een frisse, nieuwe uitstraling aan je woning te geven en het schilderen van een muur te voorzien van een gloednieuwe schilderlaag?  Vraag dan hier gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan en ontvang binnen 2 dagen offertes van schilders bij jou uit de buurt. Vergelijk de offertes met elkaar en zoek uit bij welke specialist je het meeste geld bespaart.

Homedeal bespaartips

Samen sta je sterker dan alleen

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, wordt het schilderen van een muur vaak gecombineerd met andere schilderwerken zoals de trap, dakkapel, plafond of deur. Maar er is ook een mogelijkheid om het schilderen van een muur te combineren met bijvoorbeeld het schilderwerk van de buren, hierdoor heeft de schilder een groter project waardoor het mogelijk is om korting te ontvangen en de voorrijkosten worden hierdoor ook verminderd. De korting loopt soms op tot wel 20% en daar hoef je niets voor te doen. Hoe handig is dat.

Kijk naar een winterschilder

Wanneer je wilt besparen op het schilderwerk is het slim om te kijken naar een winterschilder. Een winterschilder is relatief goedkoop, omdat de schilders in de winter minder werk hebben. Doordat de schilders kortingen geven op het schilderen van muren van soms wel 30%, kunnen ze deze periode overbruggen. Zo ontstaat er een win-winsituatie. Een winterschilder is zowel voor binnen als voor buiten beschikbaar.

Denk eens aan spuitwerk in plaats het van sauzen

Vaak denk je als eerst aan het sauzen van je muren in een woning. Dit duurt relatief lang en daardoor zullen de kosten ook oplopen. Wanneer je wilt besparen op het schilderen van de muren, denk dan aan spuitwerk. Door gebruik te maken van een spuitmachine is het schilderen veel sneller gedaan. Dit scheelt dus ook in de kosten die de schilder per uur rekent. Wanneer je een muur van 30 m2 schildert met sauswerk ben je gemiddeld € 300 kwijt en met spuitwerk € 180. De kwaliteit is nog steeds hoog, maar het prijskaartje wordt dus lager, hoe geweldig is dat?

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden