De beste zonnepanelen deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Zonnepanelen Zonneboiler kopen

Zonneboiler kopen

Wil jij als je thuiskomt van het werk lekker genieten van een warme douche, maar tegelijkertijd besparen op je energierekening? Je energierekening krijg je snel omlaag door een zonneboiler te kopen. Aarzel niet te lang en zorg ervoor dat je er eentje in huis krijgt.

Kosten van een zonneboiler

Het kopen van een zonneboiler brengt kosten met zich mee. Je hebt de volgende soorten zonneboilers:

Soort zonneboilerGemiddelde prijzen
Boiler 100 liter, 1 collector€ 2.000 - € 2.600
Boiler 100 liter, 2 collectoren€ 2.800 - € 3.400
Boiler 200 liter, 2 collectoren€ 3.400 - € 3.800
Boiler 300 liter, 3 collectoren€ 4.800 - € 5.600
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Wat is een zonneboiler

Een zonneboiler lijkt in sommige aspecten op een zonnepaneel. Ze maken beide gebruik van zonlicht. Een zonneboiler gebruikt zonlicht om water mee te verwarmen en een zonnepaneel om energie op te wekken. Het water dat je met een zonneboiler opwarmt gebruik je voor tapwater, dus hier kun je mee koken of douchen. De zonneboiler bestaat uit de volgende 3 onderdelen:

  • Zonnecollector
  • Voorraadvat
  • Naverwarmer

Zonnecollector

De bovenste plaat van de zonneboiler heet de zonnecollector, dit is de plaat die het zonlicht opvangt. De zonnecollector bevat een buizensysteem met hierin een vloeistof. Dit buizensysteem loopt door tot in het voorraadvat van de zonneboiler. In de zonnecollector wordt de vloeistof opgewarmd en gebruikt om het water in het voorraadvat mee op te warmen. Het is mogelijk dat de vloeistof in het buizensysteem een temperatuur van tot wel 90 graden behaalt.

Voorraadvat

Zoals net al aangegeven is een zonnecollector altijd aangesloten op een voorraadvat. Een andere naam voor een voorraadvat is de boiler en deze is gevuld met leidingwater. Een voorraadvat is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Het grootste deel van de zonneboilers heeft een voorraadvat waar tussen de 80 en 300 liter water in kan.

Naverwarmer

Het is mogelijk om met de zonneboiler op bewolkte dagen ook nog warmte te leveren. Dit zal echter wel minder opleveren dan op zonnige dagen. Om deze reden zal de zonneboiler worden aangesloten op een naverwarmer. Dit is vaak je eigen cv-combiketel. Als het water in het voorraadvat niet warm genoeg is, zorgt de naverwarmer ervoor dat het alsnog wordt verwarmd tot de juiste temperatuur.

Soorten zonneboilers

Er zijn verschillende soorten zonneboilers. De verschillende soorten zonneboilers die je kunt kopen zijn:

  • Compacte zonneboiler
  • Standaard zonneboiler
  • Cv-zonneboiler
  • Zonneboilercombi

Standaard zonneboiler

De standaard zonneboiler is de eenvoudigste zonneboiler. Deze bestaat uit een zonnecollector en een los voorraadvat die in de woning geplaatst wordt. Dit is de standaard keuze bij het kopen van een zonneboiler.

Soort zonneboilerInhoud van de zonneboiler
Standaard zonneboiler80-200 liter

Compacte zonneboiler

De compacte zonneboiler heeft als voordeel dat het geen los voorraadvat heeft zoals de standaard zonneboiler en vandaar de naam compacte zonneboiler. Dit komt doordat het voorraadvat en de zonnecollector geïntegreerd zijn. De watervoorraad wordt op het dak opgeslagen, houd er dus rekening mee dat het dak dit gewicht aankan.

Soort zonneboilerInhoud van de zonneboiler
Compacte zonneboiler70-170 liter

Cv-zonneboiler

Bij de cv-zonneboiler loopt de leiding van de cv-ketel door het voorraadvat van de zonneboiler. Hier wordt de zonneboiler een soort voorverwarmer van de cv-ketel. Bij deze boiler kan je dus naast het verwarmen van het water, ook besparen op stookkosten voor de verwarming.

Soorten zonneboilerInhoud van de zonneboiler
Cv-zonneboiler110-300 liter

Zonneboilercombi

De keuze voor de zonneboilercombi is de beste keuze als je de zonneboiler wilt gebruiken voor het leveren van tapwater en voor het verwarmen van je woning. De warmte in de zonneboiler wordt gebruikt voor de centrale verwarming en voor het opwarmen van het tapwater. Deze zonneboiler is het meest geschikt voor lagetemperatuurverwarming, hierbij moet je denken aan vloer- of wandverwarming.

Soort zonneboilerInhoud van de zonneboiler
ZonneboilercombiOngeveer 250 liter

Waarom overstappen op zonneboilers?

1. Bespaar geld

Door een zonneboiler te kopen en te gebruiken bespaar je tot wel 45% op de energiekosten voor het warme water. Deze besparing hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de zonneboiler, warm waterverbruik en manier waarop je nu je water opwarmt.

2. Verhoging van de woningwaarde

Door het kopen van een zonneboiler en deze ook te gaan plaatsen, zal je woning in waarde stijgen. Dit komt doordat de aanwezigheid van een zonneboiler aantoont dat je woning energiezuiniger is en dat heeft positieve consequenties voor de woningwaarde.

3. Veel subsidiemogelijkheden

België stimuleert het kopen van zonneboilers door subsidies en leningen te verstrekken. Het is dus voor bijna iedereen mogelijk om zonneboilers te kopen. Kijk of er een subsidie of een lening voor jou mogelijk is.

4. Verbeteren van het milieu

Door gebruik te maken van zonneboilers is er minder CO2 uitstoot. Wanneer je dus overstapt op het gebruik maken van zonneboilers dan draag je bij aan een betere toekomst voor iedereen.

Vind hier de deal die bij je past

Wil jij het verbruik van gas verminderen en hierdoor ook je energierekening door gaan verlagen? Bij het kopen van een zonneboiler is het mogelijk om hier werkelijkheid van te maken. Door hier gratis een vrijblijvend je offertes aan te vragen is het mogelijk om tot wel 40% te besparen op de kosten. Deze offertes ontvang je al binnen 2 dagen en dan gaat het vergelijken van de prijzen van start.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden