De beste zonnepanelen deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Zonnepanelen Offerte zonnepanelen

Offerte zonnepanelen

Offertes voor zonnepanelen aanvragen? Bij Homedeal kun je gratis en vrijblijvend zonnepaneel offertes vergelijken van lokale zonnepanelen experts. Vraag binnen 2 minuten heel eenvoudig offertes voor zonnepanelen aan bij professionele zonnepanelen installateurs bij jou in de buurt. Het mooiste: het is helemaal gratis en je zit nergens aan vast.


Inhoudsopgave

Waarom offertes zonnepanelen online aanvragen?

Het aanvragen van zonnepanelen offertes heeft zo zijn voordelen. Het aanvragen en vergelijken van verschillende zonnepanelen offertes levert je een besparing op tot wel 40%. Daarnaast is het aanvragen via Homedeal een simpele handeling die weinig tijd kost.

Bespaar op de kosten van je zonnepanelen

Door meerdere zonnepanelen offertes te vergelijken zie je eenvoudig welke specialist welke prijs vraagt. In de praktijk is te zien dat het prijsverschil tussen specialisten kan oplopen tot wel 40%. Door zonnepanelen offertes te vergelijken zorg je ervoor dat je niet onnodig te veel gaat betalen. 

Verkrijg waardevolle informatie in korte tijd

Het aanvragen van meerdere zonnepanelen offertes doe je door eenmalig het offerteformulier in te vullen waarna je tot 6 offertes ontvangt. Dit kost je maar 2 minuten en binnen 48 uur heb jij informatie over prijzen en mogelijkheden voor je zonnepanelen.

Kom in contact met lokale zonnepanelen experts

Door offertes aan te vragen kom je in contact met zonnepanelen experts die bij jou in de buurt wonen. Zo vergelijk je lokale zonnepanelen specialisten en kies je de specialist uit die aan jouw wensen voldoet.

Kom in contact met de beste vakspecialisten uit je regio.

Wat kosten zonnepanelen?

Gemiddeld kosten zonnepanelen tussen de € 4.000 en € 8.100. De uiteindelijke zonnepanelen prijs hangt af van meerdere factoren, zoals bde materiaalkosten, installatiekosten en hoeveel personen er in huis wonen. Als alleenstaande heb je minder zonnepanelen nodig dan als gezin met vier kinderen. Lees meer over de prijzen van zonnepanelen.

Wat staat er in de offerte zonnepanelen?

Voordat je met zonnepanelen installateurs in zee gaat is het belangrijk om de werkzaamheden duidelijk in beeld te hebben. Daarnaast is het ook belangrijk dat je weet waar je precies voor betaalt. De volgende punten staan in de offerte:

 • Werkzaamheden

  In dit deel van de offerte worden alle werkzaamheden die de installateur gaat uitvoeren opgesomd. Dit omvat niet alleen het plaatsen van de zonnepanelen zelf, maar ook eventuele voorbereidende werkzaamheden, zoals het versterken van het dak, het aanleggen van de bekabeling, en het installeren van de omvormer. Een gedetailleerde beschrijving zorgt ervoor dat je precies weet wat je kunt verwachten en voorkomt misverstanden.
 • Materiaalkosten

  De materiaalkosten vormen een belangrijk onderdeel van de totale kosten van het systeem. Hierbij gaat het om de kosten voor de zonnepanelen, de omvormer, het montagemateriaal, en eventuele andere benodigdheden. Deze kostenpost geeft je inzicht in de kwaliteit van de materialen die gebruikt worden en hoe deze de prijs van het systeem beïnvloeden.
 • Prijsopbouw

  De prijsopbouw geeft een overzicht van alle kostencomponenten, inclusief de werkzaamheden, materiaalkosten, voorrijkosten, en eventuele extra’s. Dit zorgt voor transparantie over hoe de totale prijs tot stand komt. Een duidelijke prijsopbouw helpt je om de offerte van verschillende aanbieders gemakkelijker te vergelijken.
 • Voorrijkosten

  Voorrijkosten zijn de kosten die de installateur rekent voor het komen naar jouw locatie. Niet elke installateur rekent deze kosten, en ze kunnen variëren afhankelijk van de afstand. Het is belangrijk dat deze kosten vermeld staan in de offerte, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
 • Btw

  De Belasting Toegevoegde Waarde (BTW) is een belangrijk onderdeel van de totale kosten. In sommige gevallen kun je de BTW op de aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen bij de belastingdienst. De offerte moet duidelijk aangeven hoeveel BTW je betaalt, zodat je deze eventueel kunt terugvragen.
 • Tijdsplanning

  Een goede offerte bevat ook een tijdsplanning voor de uitvoering van het project. Dit geeft je inzicht in hoe lang de installatie gaat duren en wanneer je kunt beginnen met het opwekken van je eigen duurzame energie. Een duidelijke tijdsplanning helpt bij het plannen en zorgt voor minder overlast. Door op deze punten te letten, kun je een goed geïnformeerde keuze maken en kom je tijdens de installatie van je zonnepanelen niet voor onverwachte verrassingen te staan.
Zonnepanelen worden geplaatst door installateurs

Offertes zonnepanelen vergelijken

Het vergelijken van offertes voor zonnepanelen is een belangrijke stap in het proces van de installatie van zonnepanelen op je woning. Het kan je helpen om een goed beeld te krijgen van de kosten, de opbrengsten, en de kwaliteit van de verschillende opties. Hier zijn enkele tips over hoe je offertes voor zonnepanelen kunt vergelijken en waar je op moet letten.

1. Vraag meerdere zonnepanelen offertes aan

Begin met het aanvragen van offertes bij verschillende zonnepanelen specialisten. Zo krijg je een beter beeld van de markt en de prijsrange. Zorg ervoor dat je offertes aanvraagt die specifiek zijn voor jouw situatie, zodat de vergelijking eerlijk is.

2. Controleer de specificaties van de zonnepanelen

Niet alle zonnepanelen zijn gelijk. Let op de efficiëntie van de panelen, de garantieperiode, het type paneel (monokristallijn, polykristallijn, of dunne film), en de grootte. Deze factoren beïnvloeden de prestatie en levensduur van je zonnepaneelsysteem.

3. Bekijk de totale kosten

De totale kosten van het systeem omvatten niet alleen de prijs van de zonnepanelen, maar ook de installatiekosten, het montagemateriaal, de omvormer, en eventuele extra’s zoals een monitoringsysteem. Zorg ervoor dat deze kosten duidelijk vermeld zijn in de offerte.

4. Schat de opbrengst

De opbrengst van zonnepanelen hangt af van vele factoren, zoals de ligging van je dak, de oriëntatie en de hellingshoek van de zonnepanelen, en de hoeveelheid zonlicht in jouw regio. Sommige leveranciers bieden een schatting van de jaarlijkse opbrengst. Vergelijk deze schattingen, maar houd er rekening mee dat het slechts schattingen zijn.

5. Beoordeel de specialist

De kwaliteit van de installatie en de service na verkoop zijn net zo belangrijk als de kwaliteit van de zonnepanelen zelf. Lees reviews en ervaringen van anderen met de specialist. Controleer ook of de specialist gecertificeerd is en goede garantievoorwaarden biedt.

6. Financiering en subsidies

Sommige specialisten bieden financieringsmogelijkheden of kunnen je helpen met het aanvragen van subsidies voor zonnepanelen. Dit kan een groot verschil maken in de totale kosten. Vergelijk dus ook deze aspecten.

7. Persoonlijk advies

Een persoonlijk gesprek met de specialist kan veel verduidelijken. Stel vragen over de installatie, de werking van het systeem, en het onderhoud. Een goede specialist zal geduldig al je vragen beantwoorden en je voorzien van alle informatie die je nodig hebt om een geïnformeerde beslissing te nemen. Nadat je de offertes hebt ontvangen, kun je contact opnemen met de vakspecialist om vragen te bespreken.

Vraag gratis zonnepanelen offertes van verschillende specialisten

Wanneer je zonnepanelen gaat kopen, wil je dit natuurlijk tegen de beste prijs doen. Vraag bij ons tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes op van zonnepanelen specialisten in jouw omgeving. Dit doe je al in 2 minuten en binnen 48 uur heb jij dan de informatie die je nodig hebt. Vergelijken kan tot wel 40% schelen. Dus wees geen dief van je eigen portemonnee en bespaar op je zonnepanelen.

Kom in contact met de beste vakspecialisten uit je regio.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden