De beste zonnepanelen deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Zonnepanelen Zonnepanelen plat dak

Zonnepanelen plat dak

Minimale kosten
€ 5.200
Gemiddelde kosten
€ 8.700
Maximale kosten
€ 10.600
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 7.140 - € 10.270

Heb jij een plat dak en zoek jij een manier om hier geld mee te gaan verdienen? Goed dat je op zoek bent naar de mogelijkheden voor zonnepanelen om de leegte op je platte dak nuttig te gebruiken. Velen zijn je al voorgegaan en hebben zonnepanelen op hun platte dak geplaatst. Wist je dat je deze investering gemiddeld in 10 jaar gaat terugverdienen? Als je alle kosten voor zonnepanelen op een plat dak wilt weten, lees dan verder.

Wat kosten zonnepanelen voor een plat dak?

Zonnepanelen zijn moeilijker te plaatsen op een plat dak dan op een schuin dak. Dit komt omdat je voor een plat dak meer materiaal nodig hebt om de juiste hellingsgraad te krijgen. Op een schuin dak worden de zonnepanelen gemakkelijk gemonteerd en op een plat dak moeten deze worden verzwaard met gewicht. Bekijk het onderstaande kostenoverzicht voor de kosten van zonnepanelen op een plat dak.

HuishoudenGemiddeld energieverbruikAantal panelenKosten inclusief installatie
1 persoons2300 kWh per jaar10-11€ 5.200
2 personen3400 kWh per jaar15-16€ 7.700
3 personen4100 kWh per jaar19-20€ 9.000
4 personen4600 kWh per jaar21-22€ 9.300
5 personen5300 kWh per jaar24-25€ 10.400
6 personen5400 kWh per jaar25-26€ 10.600
Vraag hier gratis en vrijblijvend je offertes aan en krijg te weten wat zonnepanelen voor een plat dak in jouw situatie kost.

Verdeling van de kosten voor zonnepanelen

zonnepanelen plat dak

Keuzes voor montagesystemen

Er zijn verschillende soorten montagesystemen die oplossingen bieden voor ieder type plat dak. Bekijk hieronder de voor- en nadelen van 3 verschillende montagesystemen voor je platte dak.

Keuze 1 : Flatfix Fusion

De Flatflix Fusion heeft als voordeel dat de ballast laag is, dit betekent dat er weinig ballast nodig is om te voorkomen dat de wind grip krijgt op de zonnepanelen op je platte dak. Een Flatflix Fusion montage systeem kost per paneel ongeveer € 60,00.

VoordelenNadelen
Bijna geen ballastPlaatsing van korte rijen is relatief duur
Afgewerkt met windkappenAlleen maar 2 tussen-afstanden mogelijk (50 - 70 cm)
Voor zowel Zuid-west als Oost-west plaatsingAlleen landscape plaatsing is mogelijk

Keuze 2 : Zonneschansen

Zonneschansen hebben wat nadelen, maar zijn wel perfect wanneer je smalle stroken op je dak hebt. Omdat de zonneschansen erg veel wind vangen, zijn ze niet geschikt voor grote hoogtes. Voor het montagesysteem van de zonneschansen betaal je ongeveer € 63,50 per paneel.

VoordelenNadelen
Perfect voor smalle stroken op een plat dakBallast is hoog
Constructie is extra robuustVeel schaduw als er meerdere rijen zijn
Een te aarden constructieZe vangen veel wind op
Niet voor grote hoogtes

Keuze 3 : Oost- West montage plat dak

Oost- West montage voor zonnepanelen op een plat dak zorgt ervoor dat jouw dakoppervlak optimaal wordt benut. Van buitenaf zie je deze zonnepanelen op een plat dak bijna niet. Als nadeel heeft de Oost- West montage dat de opbrengst lager uitvalt dan een Zuid-oost of een Zuid-west plaatsing. De Oost-West montage is een stuk goedkoper dan de andere 2 montagesystemen, voor de Oost-West montage betaal je ongeveer € 53,50 per paneel

VoordelenNadelen
Maximalisatie opbrengst uit het dakoppervlakOpbrengst is iets lager dan een Zuid-plaatsing
Bijna geen ballast
Weinig last van de wind
Zichtbaarheid is minimaal

Vind de beste deal

Ga je het kale oppervlak op je platte dak optimaal benutten? Dan is aan te raden als 2de stap om zonnepanelen specialisten met elkaar te gaan vergelijken. Wist je dat door concurrentie het prijsverschil kan oplopen tot wel 40%? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 betrouwbare specialisten uit je buurt. Je ontvangt de offertes binnen 48 uur, waarna je eenvoudig ziet welke specialist het beste aansluit bij jouw wensen.

Homedeal bespaartips

Zonnepanelen in een groep kopen

Hebben je buren ook platte daken en zijn zij ook geïnteresseerd in zonnepanelen? Dan is het bij sommige bedrijven mogelijk om zonnepanelen te plaatsen met groepskorting. Zorg er dus voor als je geld wilt besparen, dat je zonnepanelen in een groep koopt.

Subsidie

Landelijke subsidies zijn er niet meer voor het installeren van zonnepanelen, maar sommige regionale overheden hebben nog wel subsidieregelingen. Dus controleer op vlaaderen.be altijd of er subsidies worden verstrekt in jouw regio, want die wil je toch niet mislopen?

Vraag je btw terug

Wanneer je als particulier zonnepanelen koopt, dan is het mogelijk om na de aanschaf en de installatie de btw terug te vragen bij de Belastingdienst. Hou er wel rekening mee dat de belasting van 21 naar 6% is verlaagd. Vraag het zo snel mogelijk aan en krijg een deel van je aankoopbedrag terug.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden