De beste zonnepanelen deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Zonnepanelen Installateur zonnepanelen

Installateur zonnepanelen

Minimale kosten
€ 1.250
Gemiddelde kosten
€ 2.100
Maximale kosten
€ 2.750
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.720 - € 2.480

Wil je ook graag zonnepanelen, maar vraag je je af hoeveel het installeren hiervan kost? Steeds meer mensen maken gebruik van zonnepanelen. Door energie op te wekken via zonnepanelen ben je niet alleen bezig met het verbeteren van het milieu, maar ook met een investering die je binnen 10 jaar hebt terugverdiend. Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Wat kost een zonnepanelen installateur?

Er zijn al veel mensen je voor gegaan met het aanschaffen van zonnepanelen. De investering in zonnepanelen is momenteel namelijk gunstiger dan je geld op de bank zetten. Het installeren van zonnepanelen is een moeilijke opdracht waar je een zonnepanelen installateur voor nodig hebt, dit brengt kosten met zich mee. Kijk in het onderstaande kostenoverzicht wat de prijzen van een zonnepanelen installateur zijn.

HuishoudenAantal panelenGemiddelde kosten zonnepanelenGemiddelde zonnepanelen installateur prijzen
1 persoon11-12€ 5.000€ 1.250
2 personen16-17€ 7.500€ 1.875
3 personen19-20€ 8.500€ 2.125
4 personen22-23€ 10.000€ 2.500
5 personen24-25€ 11.000€ 2.750
Vraag hier je offertes gratis en vrijblijvend aan en kom erachter wat een zonnepanelen installateur in jouw situatie gaat kosten.

Om een nog beter beeld van de kosten te krijgen, zie je onderstaand 3 prijsvoorbeelden.

2 persoons huishouden

Het elektriciteitsverbruik in een 2 persoons huishouden is gemiddeld 3400 kWh per jaar. Om dit zelf op te wekken heb je 16 à 17 zonnepanelen nodig. De kosten hiervoor zijn gemiddeld € 7.500, inclusief installatie. Realiseer een besparing op je energierekening van gemiddeld € 782 per jaar.

4 persoons huishouden

Het stroomverbruik van je 4 persoons huishouden is gemiddeld 4600 kWh per jaar en dit wil je zelf gaan opwekken met zonnepanelen. Hiervoor heb je 22 à 23 zonnepanelen nodig. Voor het plaatsen van deze zonnepanelen ligt de prijs gemiddeld rond de € 10.000, inclusief installatie. Realiseer een besparing op je energierekening van gemiddeld € 1.055 per jaar.

5 persoons huishouden

Als je een 5 persoons huishouden hebt verbruik je gemiddeld 5300 kWh per jaar. Je hebt hiervoor 24 à 25 zonnepanelen nodig om volledig zelfvoorzienend te zijn qua energie. Het prijskaartje wat hier aan hangt is gemiddeld € 11.000, inclusief installatie. Realiseer een besparing op je energierekening van gemiddeld € 1.212 per jaar.

Prijsopbouw van de zonnepanelen

installateur zonnepanelen

De zonnepanelen zelf brengen de meeste kosten met zich mee. De prijzen van zonnepanelen zijn de laatste jaren fors gedaald omdat ze op grotere schaal gemaakt worden. Echter wordt er niet verwacht dat deze prijs de komende jaren nog veel gaat dalen.

Welke variabelen hebben invloed op de installateur van zonnepanelen?

Krijg de volgende variabelen wanneer je een installateur voor je zonnepanelen inhuurt.

Variabel 1 : Schuin dak of plat dak?

Bij een plat dak heeft een zonnepanelen installateur meer materiaal nodig om de zonnepanelen in de juiste hoek te plaatsen. Hou bij een plat dak rekening met onderstaande gemiddelde meerprijs per zonnepaneel.

Soort dakExtra kosten per paneel
Schuin dak€ 0
Plat dak€ 10 tot € 50

Variabel 2 : Installateur inhuren voor onderhoud                                                                                                                                          

Liggen de zonnepanelen op je dak, dan heb je er weinig onderhoud aan. Regen spoelt veel van het vuil van je zonnepanelen weg, maar niet alles. Het is goed eens in de zoveel tijd een onderhoudsbeurt te doen, vuile zonnepanelen kunnen tot wel 3% rendementsverlies opleveren. Naast de controle en schoonmaak heb je nar gemiddeld 10 tot 12 jaar ook een nieuwe omvormer nodig. Bekijk onderstaand wat de gemiddelde onderhoudskosten zijn.

Onderhoud zonnepanelenGemiddelde kosten per keer
Zonnepanelen inspecteren en reinigen€ 100 - € 150
Vervagen omvormer inclusief omvormer€ 1.400 - € 1.600

Variabel 3 : Soorten zonnepanelen

Er zijn momenteel 3 soorten zonnepanelen

  • Polykristallijne zonnepanelen
  • Dunne film zonnepanelen
  • Monokristallijne zonnepanelen

Zie in het onderstaande overzicht wat de voor- en nadelen zijn per soort, zodat je de juiste keuze maakt. Uiteraard is het ook mogelijk om je zonnepanelen installateur om advies te vragen.

Soorten zonnepanelenLevensduurOpbrengstGemiddelde kosten per paneel
Dunne film25 jaar15%€ 120
Polykristallijne30 jaar15 tot 16%€ 220
Monokristallijne30 jaar17%€ 260

Vind de beste deal voor jou

Wil jij gaan bijdragen aan een betere wereld, zoveel mogelijk besparen en dat ook al doen bij het installeren van je zonnepanelen? Vraag dan hier tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes aan van zonnepanelen installateurs bij jou uit de regio en ontvang deze binnen 2 dagen. Vergelijk de offertes, hierdoor is het mogelijk om tot wel 40% te besparen. Prijzen van zonnepanelen installateurs kunnen namelijk erg verschillen, grijp je kans en bespaar!

Homedeal bespaartips

Help de installateur

Door de installateur te helpen bij het plaatsen van de zonnepanelen, zorg je ervoor dat het plaatsen een stuk minder lang duurt. Vergeet niet van te voren afspraken te maken met de installateur voor een eventuele korting bij het helpen plaatsen van zonnepanelen.

Subsidie

Landelijke subsidies zijn er niet meer voor het installeren van zonnepanelen, maar sommige regionale overheden hebben nog wel subsidieregelingen. Dus controleer op vlaaderen.be altijd of er subsidies worden verstrekt in jouw regio, want die wil je toch niet mislopen?

Zonnepanelen kopen in een groep

Je hebt een aantal bedrijven die online groepskorting aanbieden bij het aanschaffen van zonnepanelen. Als je dus in een groep zonnepanelen gaat kopen is het mogelijk om een korting te krijgen. Haal dus je buren over om ook zonnepanelen aan te schaffen en bespaar op de kosten van de zonnepanelen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden