De beste zonnepanelen deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Zonnepanelen Beste zonnepanelen

Beste zonnepanelen

Ben je op zoek naar de beste zonnepanelen die de meeste energie opwekken? Het verschilt per huis welke zonnepanelen het meest effectief zijn. Zie hier handige tips die je helpen om de beste zonnepanelen voor jouw situatie eenvoudig op te sporen.

Wat is de prijs van zonnepanelen?

De prijs van zonnepanelen is een belangrijke pijler in je zoektocht naar de beste zonnepanelen. Zie onderstaand kostenoverzicht om een indicatie te krijgen van de gemiddelde kosten:

HuishoudenAantal panelenGemiddelde kostenGemiddelde besparing per jaar
1 persoon11€4.800 - €5.500€500
2 personen16€7.400 - €8.000€750
4 personen22€9.800 - €10.500€1.000
6 personen26€11.600 - €12.600€1.200
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek welke zonnepanelen voor jouw situatie het beste zijn.

Wat zijn de beste zonnepanelen van 2016?

Duurzame zonnepanelen’ een bedrijf met de missie om duurzame energie toegankelijk te maken voor iedereen, heeft een onderzoek uitgevoerd naar de belangrijkste zaken met betrekking tot de beste zonnepanelen van 2016. De volgende twee belangrijke punten zijn onderzocht:

  • Wattpiek van de zonnepanelen
  • Garantie van de zonnepanelen

Welke zonnepanelen hebben de beste Wattpiek?

Zonnepanelen worden vaak op het aantal Wattpiek geselecteerd. Wattpiek geeft aan wat het maximaal mogelijke vermogen is dat een zonnepaneel opwekt. Houd er rekening mee dat zonnepanelen met een hogere Wattpiek vaak duurder zijn. Dit maakt het daardoor in sommige gevallen aantrekkelijker om zonnepanelen met een lagere Wattpiek aan te schaffen. Het gemiddelde energieverbruik van een huishouden is 3.500 kWh. Hiervoor heb je ongeveer 16 zonnepanelen voor nodig om dit op te wekken. Ben je op zoek naar de beste zonnepanelen? De zonnepanelen van Solarclarity Denim Blue zijn door ‘Duurzame zonnepanelen’ verkozen als beste zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een vermogen van 260 Wattpiek en de prijs per Wattpiek ligt op € 0,78 en dit maakt deze zonnepanelen de beste zonnepanelen van 2016. Je kunt zonnepanelen vergelijken voor meer informatie.

Welke zonnepanelen hebben de beste garantie?

Naast dat consumenten vaak kiezen voor Wattpiek, is het belangrijk om te kijken naar de garantietermijn die op zonnepanelen zit. Zonnepanelen zijn een grote investering, het is dan ook logisch dat je benieuwd bent naar deze garantietermijn. Bij zonnepanelen in het lagere, goedkopere segment geldt over het algemeen een kortere garantietermijn. Wanneer je op zoek bent naar zonnepanelen met de beste garantie moet je daar dus rekening mee houden. De beste garantie zonnepanelen van 2016 zijn de zonnepanelen van het merk Topsola. Deze zonnepanelen zijn uniek ten opzichte van de concurrentie door de combinatie van prijs en garantie. De panelen van het merk Topsola worden aangeboden voor € 0,71 per Wattpiek en er wordt bijna niks op de opbrengstgarantie ingeleverd. De productgarantie van de Topsola is namelijk 10 jaar.

Tips voor de beste zonnepanelen

Vergelijken is key voor het vinden van de beste zonnepanelen, maar waar moet je voor de beste kwaliteit allemaal op letten? Maak gebruik van de volgende 5 tips:


1. Kies voor het juiste vermogen.
2. Kies zonnepanelen die passen bij het verbruik in huis.
3. Let op garantietermijnen.
4. Beschikt de zonnepaneelaanbieder over keurmerken?
5. Let op de buitentemperatuur en of deze van invloed is op je zonnepanelen.

Tip 1: Beste zonnepanelen qua vermogen

Een hoog vermogen klinkt waarschijnlijk aantrekkelijk, maar zonnepanelen met een hoog vermogen zijn niet altijd de beste zonnepanelen. Houd altijd rekening met de prijs per Wattpiek, omdat je hierdoor de beste zonnepanelen voor de prijs krijgt. Nog een goed punt om op te letten, in sommige gevallen is er sprake van een kleine afwijking in het paneel. Deze is mogelijk ontstaan tijdens het productieproces. Hierdoor kan het daadwerkelijke vermogen van een zonnepaneel iets afwijken van het aangegeven vermogen. De fabrikant die de zonnepanelen levert, moet aangeven welk percentage het vermogen mogelijk afwijkt van het maximale vermogen. Vraag hiernaar bij je zonnepanelenspecialist, zodat je een goed beeld krijgt van de energieopwekking.

Tip 2: Check het energieverbruik van zonnepanelen

Het is belangrijk rekening te houden met je energieverbruik bij de aanschaf van zonnepanelen. Wanneer je zoekt naar de beste zonnepanelen voor jouw situatie, is het verstandig om te kijken  naar je energieverbruik van het afgelopen jaar in kilowatt hour (kWh). Stem hier het rendement van de zonnepanelen nagenoeg op af. Het is namelijk financieel niet echt interessant om voor zonnepanelen te kiezen die meer energie opwekken dan je jaarlijks verbruikt.  De terugleververgoeding bedraagt namelijk maar 6 cent per kWh. In het onderstaande overzicht zie je per huishouden het gemiddelde energieverbruik en het aantal zonnepanelen dat daarbij hoort. Bekijk hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt aan de hand van deze tabel.

HuishoudenGemiddeld energieverbruikAantal panelen
1 persoons2300 kWh per jaar10-11
2 personen3400 kWh per jaar15-16
3 personen4100 kWh per jaar19-20
4 personen4600 kWh per jaar21-22
5 personen5300 kWh per jaar24-25
6 personen5400 kWh per jaar25-26

Tip 3: Let op de garantietermijnen

Houd ook rekening met de garantie die de verkoper geeft bij de zonnepanelen. Er zijn 3 soorten garanties van toepassing: waar je mee te krijgen:

– Fabrieksgarantie op de zonnepanelen: gemiddeld 10 jaar
– Installatiegarantie: gemiddeld minimaal 2 jaar
– Vermogensgarantie: na de eerste 10 jaar heb je recht op minimaal 90% van de opbrengst en na 25 jaar nog op 80%.

Let op: ga je zelf zonnepanelen plaatsen, dan vervalt in veel gevallen de garantie. Het is aan te raden dit specialistische en zeker niet goedkope project, door een specialist te laten doen.

Tip 4: Beschikt de zonnepaneelaanbieder over keurmerken?

De beste zonnepanelen zijn te herkennen aan keurmerken, die je garantie bieden voor de kwaliteit. De belangrijkste keurmerken voor zonnepanelen zijn:

– CE: product voldoet aan de minimumeisen vanuit de EU voor gezondheid, veiligheid en milieu
– ISO: kenmerk dat het bedrijf voldoet aan de strenge kwaliteitseisen tijdens de productie
– TÜV: goede kwaliteit in combinatie met een hoge veiligheid

Tip 5: Beste zonnepanelen tegen extreme warmte

Tot slot, een extra tip over temperaturen. Als de temperatuur hoger is dan 25°C, dan is het mogelijk dat het vermogen van de zonnepanelen terugloopt. Op deze terugloop bij hogere temperaturen kun je inspelen. Kies bijvoorbeeld voor panelen die een terugloop hebben van minder dan 0,5% verlies per graad hoger dan 25°C. Hoe lager de terugloop, des te beter het vermogen.

Vind eenvoudig de beste deal voor jouw zonnepanelen

Ben jij op zoek naar zonnepanelen met de beste prijs? En zoek je de beste specialist om deze zonnepanelen te laten installeren? Vraag hier gratis en vrijblijvend zonnepaneel offertes aan van tot wel 6 installateurs uit de buurt. Je doet dit binnen 2 minuten en je ontvangt binnen 48 uur de prijsinformatie in huis. Start met vergelijken en zie welke specialist de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt. Wist je dat door deze concurrentie-analyse het prijsverschil tot wel 40% uiteen kan lopen? Dit spoor je zo eenvoudig op.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden