De beste stucwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Stukadoor Sausklaar stucwerk

Sausklaar stucwerk

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 1.500
Maximale kosten
€ 5.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.230 - € 1.770

Wil je een mooi afgewerkte muur die je gelijk kan schilderen of behangen? Behangklaar en Sausklaar stucwerk zijn 2 verschillende manieren van afwerken die zorgen voor verschillende eindresultaten. Homedeal heeft voor je uitgezocht wat de prijzen zijn.

Wat kost behangklaar en sausklaar stucwerk?

Sausklaar stucwerk heb je al vanaf € 9 per m2 en behangklaar stucwerk vanaf € 8 per m2. De prijs varieert per aanbieder, maar ook of je de wand of het plafond laat stucen. In onderstaand kostenoverzicht zijn de prijzen voor sausklaar en behangklaar stucwerk uiteengezet.

DienstPrijs per m2 incl. materiaal, loonkosten en btw
Sausklaar stucwerk wand€ 9 - € 20
Sausklaar stucwerk plafond€ 14 - € 23
Behangklaar stucwerk wand€ 8 - € 12
Behangklaar stucwerk plafond€ 12 - € 15

Stucwerk tegen de scherpste prijs

Wil je een stukadoor inschakelen en ben je benieuwd naar de exacte kosten? Vraag binnen 2 minuten gratis en vrijblijvend offertes aan. Binnen 48 uur ontvang je specifieke prijsinformatie van tot wel 6 specialisten in jouw regio. Leg de offertes naast elkaar en zie direct bij welke stukadoor je de beste deal krijgt. Door het vergelijken van offertes bespaar je tot wel 40% op jouw project.

Prijsvoorbeelden

Je hebt nu inzicht in de gemiddelde kosten per m2. Ben je benieuwd naar de totaalkosten? Bekijk onderstaande prijsvoorbeelden.

Meest voordelige optie:
Je bent het minste geld kwijt als je behangklaar stucwerk op de muur laat aanbrengen. Dit dient als onderlaag voor sierpleister of behang. Heb je bijvoorbeeld een muur van 50 m2, dan betaal je gemiddeld € 500.

Gemiddelde optie:
Wil je liever je wanden schilderen of sausen nadat de wand is afgewerkt? Dan kies je voor sausklaar stucwerk. De wand is dan helemaal egaal en strak. Voor een muur van 50 m2 betaal je gemiddeld € 750.

Meest luxe optie:
Een plafond kan ook gestuct worden. Voor een geheel egaal plafond laat je het plafond voorzien van sausklaar stucwerk. Voor een plafond van 50 m2 betaal je gemiddeld € 950.

Welke keuzes bepalen de prijs van sausklaar en behangklaar stucwerk?

Hoe hoog de prijs is voor sausklaar of behangklaar stucwerk in jouw situatie is afhankelijk van de volgende 4 keuzes.

Keuze 1: Sausklaar of behangklaar?

Als je je wand of plafond wilt laten afwerken met een stuclaag zodat het klaar is voor een volgende bewerking is het belangrijk dat je weet wat het verschil is tussen sausklaar stucwerk en behangklaar stucwerk.

  • Behangklaar stucwerk: Een muur dat behangklaar is gestuct is geschikt om behangen te worden of om sierpleister overheen te stucen. Een behangklare muur is niet geschikt om overheen te schilderen, dit komt omdat de muur niet egaal genoeg is waardoor de verf niet goed hecht.
  • Sausklaar stucwerk: Als je een muur wilt sauzen of schilderen dan moet de muur sausklaar gemaakt worden. Bij sausklaar stucwerk wordt de muur egaal en glad gemaakt waardoor direct na het drogen de oppervlakte klaar is voor schilderwerk.
    Sausklaar stucwerk is iets duurder dan behangklaar stucwerk, omdat het meer moeite en tijd kost om de muur helemaal egaal te maken. Het prijsverschil tussen sausklaar en behangklaar stucwerk ligt gemiddeld tussen de € 1 en € 8 per m2

Keuze 2: Wil je een muur of plafond laten stucen?

Er zit ook prijsverschil in het laten stucen van een muur of plafond. Het laten stucen van een plafond is over het algemeen duurder dan een wand, omdat het lastiger is om een plafond te stucen. Voor alle lastig te bereiken plekken geldt een hogere prijs per m2. Het prijsverschil tussen een wand en plafond is ongeveer € 5 per m2.

Keuze 3: Het sausklaar en behangklaar stucwerk uitbesteden?

De afwerking van je muur of plafond is belangrijk voor de uitstraling van je huis, het geeft een verzorgde uitstraling. Het is daarom belangrijk dat het stucwerk goed gebeurt. Als je veel tijd over hebt en handig bent met klussen kan je het zelf doen, maar als je het uitbesteed aan een ervaren stukadoor weet je zeker dat het mooi en goed gedaan wordt. Doordat je zonder ervaring niet snel en efficiënt werkt, droogt het stucwerk te snel op, waardoor de muur meer oneffenheden krijgt dan wanneer een stukadoor de muur in snel tempo stuukt. Het stucen van een muur is een lastig project als je geen ervaring en geen goede materialen hebt. Bij een stukadoor heb je de zekerheid dat hij dit wel heeft waardoor je dus altijd perfect werk afgeleverd krijgt.

Keuze 4: Extra opties

De onderstaande extra opties zijn niet voor iedereen noodzakelijk. Bekijk wel of ze voor jouw project nodig zijn.

DienstGemiddelde prijs, incl. btwWanneer?
Starttarief€ 290 - € 320Als het oppervlakte dat gestuct moet worden erg klein is wordt er vaak een starttarief ingesteld. Een starttarief wordt meestal gerekend bij oppervlaktes onder de 30 m2. De prijs is exclusief materiaal.
Sierpleister€ 12 - € 23 per m2Na behangklaar stucwerk kan je sierpleister laten aanbrengen om de muur origineel af te werken. Sierpleister geeft je muur een mooie korrelstructuur, wellicht met een kleurtje.

Vind de beste deal

Een andere tip om veel geld te besparen op sausklaar en behangklaar stucwerk is het aanvragen van offertes. Als je offertes aanvraagt kan je precies zien hoeveel de project je gaat kosten zonder dat je gelijk ergens aan vast zit! Doordat elke stukadoor andere prijzen hanteert kan je bij de ene stukadoor voor dezelfde project veel voordeliger uit zijn dan bij de andere stukadoor. Vraag dus altijd eerst offertes aan zodat je er zeker van bent dat je de beste stukadoor kiest. De gratis en vrijblijvende offertes aanvragen van betrouwbare stukadoors in jouw omgeving doe je hier. Al binnen 48 uur weet jij wat het sausklaar of behangklaar stucen van jouw woning gaat kosten.

Homedeal bespaartips

Bekijk goed per ruimte wat je ermee wilt doen

Bepaal van te voren wat je met elke ruimte in je huis wilt doen. Zoals je in dit artikel gelezen hebt is het behangklaar stucwerk goedkoper dan sausklaar stucwerk. Het is zonde als je heel je huis sausklaar hebt laten stucen terwijl je later besluit dat je bij een aantal ruimtes toch liever behang of sierpleister wilt. Bekijk dus goed wat elke ruimte nodig heeft.

Laat al het stucwerk in één keer doen

Wil je op meerdere plekken in huis behangklaar stucwerk of sausklaar stucwerk laten aanbrengen? Laat dit werk dan in één keer doen. Het laten stucen van een groot oppervlak is per m2 voordeliger dan het laten stucen van een klein oppervlak. Dit komt omdat het voor een stukadoor efficienter is om grotere oppervlaktes in één keer te doen.

Lager btw-tarief

Is jouw huis ouder dan 2 jaar? Dan geldt voor jou het verlaagde btw-tarief van 21% naar 6%. Stel je laat een oppervlak van 50 m2 voorzien van sausklaar stucwerk dan betaal je over de € 750 maar € 45 aan btw in plaats van € 157.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden