De beste stucwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Stukadoor Spackspuitwerk

Spackspuitwerk

Minimale kosten
€ 450
Gemiddelde kosten
€ 1.200
Maximale kosten
€ 2.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 985 - € 1.415

Wil je zo goedkoop mogelijk je muren of plafonds perfect laten afwerken? Spackspuitwerk is de voordeligste vorm van stucwerk. Dit kan je ook nog eens laten doen in alle mogelijke kleuren. Homedeal zet de kosten voor je op een rij.

Wat kost spackspuitwerk?

Spackspuitwerk is de voordeligste vorm van stucwerk doordat het machinaal wordt aangebracht. Onderstaand zie je de gemiddelde kosten voor het laten aanbrengen van spackspuitwerk.

DienstGemiddelde prijs per m2 incl. materiaal, loonkosten en btw
Spackspuitwerk wit€ 5 - € 9
Spackspuitwerk kleur€ 7 - € 11

Extra voordelig spackspuitwerk

De kosten voor spackspuitwerk zijn voordelig vergeleken bij andere soorten stucwerk. Wil je nóg meer besparen? Vraag dan binnen 2 minuten gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 stucadoors in jouw regio. Binnen 48 uur ontvang je de offertes voor jouw project. Wat heb je aan 6 offertes? Iedere stucadoor hanteert een andere prijs. Door het vergelijken van meerdere stucadoors weet je zeker dat je de beste deal vindt. Zo bespaar je simpel en zonder verplichtingen tot wel 40% op de totaalprijs van jouw project.

Prijsvoorbeelden

In de prijzentabel zie je de gemiddelde kosten voor spackspuitwerk per m2. Wat betekent dit voor de totaalprijs? Ontdek het met de volgende handige prijsvoorbeelden.

Voordelige optie:
Wil je op de meest voordelige manier spackspuitwerk laten aanbrengen? Kies er dan voor om de muur in de basiskleur wit te laten spuiten en zelf wat voorbereidende taken te doen zoals het afplakken van de vloer. Wil je bijvoorbeeld spackspuitwerk laten aanbrengen in een ruimte van 30 m2, dan betaal je gemiddeld € 180.

Gemiddeld:
Wil je liever een andere kleur dan wit? De meeste stukadoors hanteren voor spackspuitwerk in een andere kleur een toeslag van € 2 per m2. Wil je een ruimte van bijvoorbeeld 50 m2 van spackspuitwerk laten voorzien? Dan betaal je gemiddeld € 400.

Meest luxe optie:
Voor de meest luxe optie laat je het spack in een kleur spuiten en laat je het maskeren en demaskeren aan een stukadoor over. Voor een woonkamer van 50 m2 kom je dan gemiddeld op een bedrag uit van € 500.

Welke keuzes bepalen de spackspuitwerk kosten?

Wat spackspuitwerk in jouw situatie kost is onder andere afhankelijk van de volgende keuzes die je dient te maken.

Keuze 1: Wat voor kleur wil je de muur hebben?

Spack wordt standaard in wit gespoten, maar je hebt ook de mogelijkheid om voor een andere kleur te gaan. Als je de muur in een andere kleur dan wit wilt, wordt het aangeraden om dit gelijk te laten doen omdat het spackspuitwerk dan door-en-door gekleurd is waardoor beschadigingen minder snel opvallen. De meeste stukadoors berekenen een kleurtoeslag van € 2 per m2. Spack spuiten in kleur kost gemiddeld tussen de € 7 en € 9 per m2 en spack spuiten in wit kost gemiddeld tussen de € 5 en € 7 per m2.

keuze 2: Zelf doen of uitbesteden aan een stukadoor?

Wil je besparen op het stucwerk en zit je er aan te denken om het spackspuitenwerk daarom zelf te doen? Hou er dan wel rekening mee dat je voor spackspuitwerk bepaalde materialen en vaardigheden nodig hebt. Spackspuiten wordt machinaal gedaan, dus je hebt er een spuitmachine, compressor, slangen en een spuitpistool voor nodig. Een stukadoor heeft al deze materialen en daarnaast ook de kennis en ervaring om je de beste kwaliteit te leveren. Je kijkt er tenslotte toch iedere dag tegenaan.

Keuze 3: Zelf maskeren en demaskeren of uitbesteden?

Als je het spackspuitwerk gaat uitbesteden, maar zelf wilt meehelpen, dan zijn maskeren en demaskeren zaken die je makkelijk zelf kunt oppakken om te besparen op je stucwerk. Maskeren is het afplakken van de vloer en andere zaken in huis. Demaskeren is het opruimen en afvoeren van afval. Als je het maskeren en demaskeren door een stukadoor laat uitvoeren zijn de kosten van het spackspuitwerk gemiddeld tussen de € 7 en € 9 per m2. Als je het zelf doet kost het laten aanbrengen van spackspuitwerk tussen de € 5 en € 9 per m2.

Keuze 4: Extra opties

De onderstaande extra opties zijn niet voor elk project noodzakelijk, maar het is wel handig om te bekijken of ze voor jouw project nodig zijn.

FactorenGemiddelde prijs, incl. btwWanneer?
Dunne laag onder Spack aanbrengen€ 12 - € 20 per 2mHeeft jouw muur oneffenheden en gaten? Dan moet er eerst een dunne laag gips aangebracht worden zodat de muur egaal is voordat de spachtelputz aangebracht wordt.
Starttarief€ 290 - € 320Als het oppervlakte dat gestuct moet worden erg klein is wordt er vaak een starttarief ingesteld. Een starttarief wordt meestal gerekend bij oppervlaktes onder de 30 m2. De prijs is exclusief materiaal.

Vind de beste deal

Doordat elke stukadoor andere prijzen hanteert, bespaar je veel geld als je offertes vergelijkt. Het aanvragen van offertes doe je heel makkelijk via Homedeal. De offertes van Homedeal zijn gratis en je zit helemaal nergens aan vast! Binnen 48 uur krijg je de offertes binnen en heb je alle prijsinformatie die je nodig hebt om de beste stukadoor te vinden. Vul hier het formulier in en krijg de beste deal voor het spack spuiten van je huis!

Homedeal bespaartips

Lager btw-tarief

Is jouw huis ouder dan 2 jaar? Dan geldt er voor jou momenteel een lager btw-tarief. Je betaald maar 6% btw in plaats van 21%. Laat je bijvoorbeeld 50 m2 aan muuroppervlak voorzien van spackspuitwerk in kleur dan betaal je over de € 400 niet € 84 aan btw maar € 24.

Doe zelf voorbereidend werk

Door werk uit handen te nemen van de stukadoor kan je tot wel € 2 per m2 besparen. Heb je bijvoorbeeld een project van 30m2, dan bespaar je al € 60. Het afplakken van muren en naderhand opruimen zijn voorbeelden van zaken die je zelf kan doen.

Laat al het spackspuitwerk in één keer doen

Hoe groter het oppervlak dat de stukadoor mag voorzien van spackspuitwerk, hoe goedkoper de prijs per m2. Overweeg je om meerdere plekken in je huis te laten stucen? Laat het dan allemaal in één keer doen. Daarnaast bespaar je ook op eenmalige kosten zoals voorrijkosten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden