De beste stucwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Stukadoor Stucadoor prijs

Stucadoor prijs

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 1.500
Maximale kosten
€ 2.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.230 - € 1.770

Wil je een stucadoor inhuren zodat je straks naar perfect gestucte wanden of plafonds kijkt in je huis? Homedeal biedt je een overzicht van alle stucadoor prijzen zodat je een goed beeld hebt van wat het inhuren van een stucadoor je gaat kosten.

Kosten | Prijsvoorbeelden | Prijsopbouw | Keuzes | Bespaartips | Gratis offertes aanvragen

Wat kost een stucadoor?

Gemiddeld kost een stucadoor € 15 per m2. Kies je voor spackspuitwerk, dan schakel je een stucadoor in vanaf € 5 per m2. Hoe meer structuur in het stucwerk, hoe hoger de kosten. De meeste stucadoors hanteren een prijs per m2, maar een prijs per uur is ook mogelijk.

Zie onderstaande de gemiddelde stucadoor prijs, inclusief stucwerk.

Type stucwerkGemiddelde prijzen per m2,
incl. materiaal, loonkosten en btw
Spackspuitwerk€ 5 - € 11
Behangklaar stucen€ 8 - € 15
Sausklaar stucen€ 9 - € 23
Sierpleister€ 12 - € 23
Plafond stucen€ 5 - € 23
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Stucadoor prijs

Prijsvoorbeelden

In de prijstabel zie je de gemiddelde prijs per m2. Ben je benieuwd naar de totaalprijs voor stucwerk? Bekijk onderstaande prijsvoorbeelden.

Voordeligste optie:
Heb je een ruimte die je niet heel vaak gebruikt, maar wil je wel dat die mooi gestuct is? Dan is spackspuitwerk een goede optie. Heb je een oppervlakte van 30 m2 dat je gestuct wilt hebben? Reken dan op een bedrag van gemiddeld € 300 voor het totale project.

Gemiddelde optie:
Wil je een sterke en egale muur die geschikt is om te sausen of verven? Dan laat je sausklaar stucwerk op je muur aanbrengen. Voor een oppervlakte van 100 m2 betaal je dan gemiddeld € 1.600.

Meest luxe optie:
Sierpleister geeft een bijzonder effect aan je muur door de korrelstructuur. Voor een oppervlakte van 100 m2 betaal je gemiddeld € 1.800.

Hoe is de stucadoor prijs opgebouwd?

De prijs van een stucadoor is als volgt opgebouwd:

stucadoor prijs

Welke keuzes bepalen de stucadoor prijs?

Je hebt 5 keuzes te maken die invloed hebben op hoe hoog het totaalbedrag van een stucadoor, en daarmee jouw project, wordt.

Keuze 1: Wat voor soort stucwerk wil je?

In het kostenoverzicht is te zien dat er diverse soorten stucwerk mogelijk zijn die een verschillende prijs hebben. Onderstaand lees je er meer over.

Spackspuitwerk: Spackspuitwerk brengt een stucadoor als enige stucwerk machinaal aan waardoor het voordeliger is dan de andere manieren van stucwerk. Spackspuitwerk heeft altijd wit als basiskleur, maar je kan ook voor een kleur kiezen. Het voordeel van meteen voor kleur kiezen is dat je niet meer over het spuitwerk hoeft te schilderen en beschadigingen aan de muur vallen minder snel op doordat het spuitwerk door-en-door gekleurd is. De meeste stucadoors hanteren voor kleur een toeslag van € 2 per m2. Spackspuitwerk in wit kost gemiddeld tussen de € 5 en € 9 per m2 en spackspuitwerk in kleur kost gemiddeld tussen de € 7 en € 11 per m2.

Behangklaar en sausklaar stucen: Dit zijn 2 verschillende afwerkingen van stucwerk. Met sausklaar stucwerk stuct de stucadoor de muur helemaal egaal en strak waardoor de muur geschikt is om te schilderen of sausen. Sausklaar stucwerk is iets duurder dan behangklaar stucwerk omdat behangklaar stucwerk minder precies wordt gedaan dan sauswerk, waardoor het stucen de stucadoor minder tijd en moeite kost. Behangklaar stucwerk is geschikt om naderhand behang over te plakken, of sierpleister op aan te brengen. Dit type stucwerk is niet geschikt om te schilderen, omdat het er nog niet heel mooi uitziet en omdat de verf door de ruwheid minder goed hecht.

Sierpleister: Geef je liever meer structuur aan je muren dan kan je kiezen voor sierpleister. Er zijn 3 soorten sierpleisters beschikbaar die qua kosten dicht bij elkaar liggen. Voor welke structuur je gaat is dus vooral een kwestie van smaak. Rustiekputz is een sierpleister met een fijne korrelstructuur en heeft een korreldikte van 1,5 of 1,8 mm en kleine groefjes. Een andere sierpleister met korrelstructuur die momenteel erg populair is, is spachtelputz. De korreldikte van spachtelputz varieert van 1 mm tot 2,5 mm. Het sierpleister met de meest grove structuur is granol. Granol heeft groeven die variëren van 3 mm tot 4 mm.

Keuze 2: Wil je een wand of plafond laten stucen?

Er zit prijsverschil in het laten stucen van een wand of plafond. Dit komt omdat het plafond moeilijker bereikbaar is dan een wand. Het prijsverschil tussen het laten stucen van een wand of plafond is ongeveer € 5 per m2. Deze prijsverhoging geldt ook voor lastig te bereiken plekken.

Keuze 3: Hoe groot is het oppervlak dat de stucadoor moet stucen?

De prijs per m2 wordt mede bepaald door de grootte van het oppervlak dat de stucadoor gaat stucen. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m2. Het is namelijk voor de stucadoor efficiënter is om grotere oppervlaktes in één keer te stucen.

Keuze 4: Wil je de stucadoor prijs per uur of per m2 berekenen?

Je hebt ook de mogelijkheid om de stucadoor per uur in te huren. Een stucadoor kost tussen de € 20 en € 60 per uur, de prijs hiervan is afhankelijk van hoe ervaren de stucadoor is en wat voor materialen hij gebruikt. Dit komt eigenlijk alleen voor als je een klein oppervlak wilt laten stucen waarbij je van te voren in kan schatten hoelang de stucadoor bezig is. Bij grote projecten is dit lastiger, waardoor je niet precies weet wat je uiteindelijk moet betalen. Het is dan handiger om van te voren een vast bedrag per m2 af te spreken.

Keuze 5: Extra opties

De volgende opties zijn extra en dus niet voor iedereen noodzakelijk. Bekijk of de opties voor jouw project nodig zijn.

DienstGemiddelde prijs incl. btwWanneer?
Schuurwerk€ 15 - € 25 per m2Wil je een mooi schaduweffect op bijvoorbeeld je plafond, kies dan voor schuurwerk. De stukadoor werkt met een schuurspons waarmee hij in draaiende bewegingen een zanderig oppervlakte op het plafond aanbrengt.
Starttarief€ 290 - € 320Als het oppervlakte dat gestuct moet worden erg klein is wordt er vaak een starttarief ingesteld. Een starttarief wordt meestal gerekend bij oppervlaktes onder de 30 m2. De prijs is exclusief materiaal.

Vind de beste deal

Dus wat kost een stucadoor? Doordat stucadoors allemaal andere prijzen hanteren is het verstandig om offertes te vergelijken. Door offertes te vergelijken kan je tot wel 40% besparen op je stucadoor! De offertes zijn geheel gratis en vrijblijvend en regel je snel en makkelijk via Homedeal. Je ontvangt al binnen 48 uur tot wel 6 offertes van stucadoors bij jou in de buurt. Vraag hier je offertes aan en geniet al heel snel van een mooi afgewerkte wand.

Homedeal bespaartips

Laat de werkzaamheden in één keer uitvoeren

Ben je van plan om meerdere ruimtes in je woning te laten stucen? Dan is het verstandig om deze werkzaamheden in één keer uit te laten voeren. Als de werkzaamheden in één opdracht worden verwerkt dan daalt de prijs per m2, omdat het voor een stucadoor efficiënter is om een groot oppervlak te stucen. Daarnaast bespaar je ook op kosten zoals voorrijkosten.

Lager btw-tarief

Voor huizen ouder dan 2 jaar geldt momenteel een btw-verlaging van 21% naar 6% voor het stucwerk project. Is jouw huis ouder dan 2 jaar en laat je een stucadoor bijvoorbeeld een oppervlak van 70 m2 van sierpleister voorzien dan betaal je maar € 79 aan btw in plaats van € 279.

Doe zelf voorbereidend werk

Je bespaart geld door zelf werk voor te bereiden. Je kan bijvoorbeeld de ruimtes waar gestuct gaat worden afplakken en naderhand de rommel opruimen, zodat je de stukadoor hiervoor niet hoeft te betalen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden