De beste stucwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Stukadoor Plafond stucen

Plafond stucen

Minimale kosten
€ 350
Gemiddelde kosten
€ 800
Maximale kosten
€ 1.700
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 655 - € 945

Is je plafond aan een opknapbeurt toe? Een goed gestuct plafond zorgt voor een rustige uitstraling in je huis. Er zijn verschillende keuzes voor het laten stucen van je plafond, Homedeal heeft ze voor je op een rij gezet.

Wat kost een plafond stucen?

Gemiddeld kost het laten stucen van je plafond € 800. Uiteraard heeft het oppervlakte van je plafond een grote invloed op de prijs en het type stucwerk dat je kost. Spackspuitwerk heb je bijvoorbeeld al voor € 5 per m2 op je plafond. Bekijk onderstaand prijzenoverzicht voor alle gemiddelde prijzen.

DienstGemiddelde prijzen per m2 incl. materiaal, loonkosten en btw
Spackspuitwerk plafond€ 5 - € 11
Behangklaar plafond€ 12 - € 15
Sausklaar plafond€ 14 - € 23
Sierpleister plafond€ 15 - € 23
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Meest voordelige optie:
De meest voordelige optie voor het stucen van je plafond is spackspuitwerk. Heb je een plafond oppervlakte van 50 m2, dan betaal je gemiddeld € 400.

Gemiddelde optie:
Heb je een onderlaag nodig waar later nog een andere bewerking overheen komt? Dan is een behangklaar stucwerk geschikt. Voor een plafond van 50 m2 betaal je dan gemiddeld € 700.

Meest luxe optie:
Wil je van je plafond een echte eyecatcher maken? Kies er dan voor om sierpleister op je plafond te laten aanbrengen. Voor een plafond van 50 m2 betaal je gemiddeld € 950.

Hoe ziet de prijsopbouw van het stucen van je plafond eruit?

plafond stucen

Welke keuzes bepalen de plafond stucen prijs?

Hoe hoog de prijs is voor het laten stucen van jouw plafond is onder andere afhankelijk van de onderstaande 3 keuzes.

Keuze 1: Wat voor soort pleister kies je?

Spackspuitwerk: Dit is de meest voordeligste vorm van stucwerk voor je plafond, dit komt doordat het machinaal op het plafond gespoten wordt. De basiskleur van spackspuitwerk is wit, maar je kan het in iedere gewenste kleur laten aanbrengen. De meeste stukadoors hanteren voor spackspuitwerk in een andere kleur een toeslag van € 2 per m2. Voor spackspuitwerk in wit betaal je gemiddeld tussen de € 5 en € 9 per m2 en voor spackspuitwerk in een andere kleur betaal je gemiddeld tussen de € 9 en € 11 per m2.

Behangklaar en sausklaar stucwerk: Wanneer jouw plafond een onderlaag nodig heeft voor een volgende bewerking, kies je voor behangklaar of sausklaar stucwerk. Een sausklaar plafond is iets duurder dan een behangklaar plafond, omdat een sausklaar plafond helemaal strak en egaal is en een behangklaar plafond een stuk ruwer is, wat minder tijd kost. Een sausklaar plafond is geschikt om te sausen of verven, een behangklaar plafond niet omdat de verf aan een ruw plafond niet goed hecht. Je laat een plafond behangklaar stucen als je er later bijvoorbeeld sierpleister overheen wilt laten aanbrengen.

Sierpleister: Een populaire vorm van stucwerk op het plafond is sierpleister. De meest gekozen sierpleisters zijn rustiekputz en spachtelputz. Beide soorten pleister zijn op basis van kunststof en hebben een korrelstructuur. Rustiekputz heeft een korreldikte van 1,5 mm of 1,8 mm en kleine groefjes. Door de kleine korrel geeft rustiekputz een fijne en rustige structuur aan het plafond. Een andere vorm van sierpleister is spachtelputz. De korrel van spachtelputz varieert van 1 mm tot 2,5 mm waardoor je met spachtelputz zelf bepaald hoe grof de structuur van je plafond is. Er zit bij deze 2 soorten van sierpleister geen verschil in prijs.

Keuze 2: Zelf het plafond stucen of uitbesteden?

Een plafond netjes stucen is zonder ervaring een lastig project en niet zo fijn voor je nek. Daarnaast is het ook belangrijk dat je goede materialen hebt om het stucwerk uitstekend aan te brengen, je kijkt er tenslotte iedere dag tegenaan. Als je besluit om een stukadoor je plafond te laten stucen dan weet je zeker dat je perfect werk opgeleverd krijgt. Stukadoors hebben genoeg ervaring opgedaan en hebben goede materialen tot hun beschikking om het stucwerk precies naar jouw wens te maken.

Keuze 3: Extra opties

De volgende opties zijn extra en daardoor dus niet voor iedere project noodzakelijk.

DienstGemiddelde prijs, incl. btwWanneer?
Schuurwerk€ 15 - € 25 per m2Wil je een mooi schaduweffect op bijvoorbeeld je plafond, kies dan voor schuurwerk. De stukadoor werkt met een schuurspons waarmee hij in draaiende bewegingen een zanderig oppervlakte op het plafond aanbrengt.
Starttarief€ 290 - € 320Als het oppervlakte dat gestuct moet worden erg klein is wordt er vaak een starttarief ingesteld. Een starttarief wordt meestal gerekend bij oppervlaktes onder de 30 m2. De prijs is exclusief materiaal.

Vind de beste deal

De prijs verschilt niet alleen door de verschillende keuzes, maar ook doordat stukadoors verschillende prijzen hanteren. Dit prijsverschil kan oplopen tot wel 40%. Wil jij weten wat het laten stucen van jouw plafond gaat kosten zonder ergens aan vast te zitten? Dat kan door bij Homedeal gratis en vrijblijvende offertes op te vragen. Je ontvangt binnen 48 uur tot wel 6 offertes van stukadoors in jouw omgeving. Zo weet je wat het project je gaat kosten en ook direct welke stukadoor je de beste deal biedt! Vraag hier snel en gemakkelijk je offertes aan.

 

Homedeal bespaartips

Laat alles in één keer stucen

Een stukadoor werkt efficiënter als hij grotere oppervlaktes in één keer kan stucen, daarom daalt de prijs per m2. Als je overweegt om meerdere plafonds te laten stucen is het daarom slim om al het stucwerk in één keer te laten doen.

Doe voorbereidend werk

Een makkelijke manier om te besparen op je stucwerk is door zelf alvast wat voorbereidend werk te doen. Je kan op deze manier tot wel € 2 per m2 besparen op het stucen van het plafond. Heb je bijvoorbeeld een project van 30m2, dan bespaar je al € 60. Onder voorbereidend werk wordt bijvoorbeeld het afplakken van muren en andere zaken en naderhand het opruimen van alle rommel verstaan.

Verlaagd btw-tarief

Is jouw huis ouder dan 2 jaar? Dan kom jij in aanmerking voor de btw-verlaging van 21% naar 6 % over het project. Stel je laat je plafond van 50 m2 van sierpleister voorzien dan betaal je over de € 950 geen € 200 aan btw maar € 57.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden