De beste stucwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Stukadoor Goedkope stukadoor

Goedkope stukadoor

Ben je op zoek naar een goedkope stukadoor? Die spoor je hier eenvoudig op. Naast de scherpste prijs, is een goede kwaliteit natuurlijk ook van belang. Dus wil je inzicht krijgen in de prijzen van een goedkope stukadoor die goede kwaliteit levert en hoe je deze kan vinden? Homedeal geeft jou deze informatie dus lees vooral verder.

De kosten van een goedkope stukadoor

Als opdrachtgever wil je het liefst de goedkoopste stukadoor die goede kwaliteit levert. De prijs hangt af van het soort stucwerk en de oppervlakte. Bekijk onderstaand welke kosten je gemiddeld kunt verwachten bij het inschakelen van een stukadoor.

Dienst stukadoorGemiddelde prijzen per m2, incl. materiaal, loonkosten en btw
Spackspuitwerk€ 5 - € 11
Sausklaar stucen€ 9 - € 23
Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol)€ 12 - € 23
Schuurwerk€ 15 - € 25
Raapwerk€ 15 - € 30
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Wil je meer prijsinformatie? Bekijk dan de prijsgids: Stucwerk.

Verschillende soorten stucwerk

Zoals je hierboven in het overzicht hebt kunnen zien, zijn er verschillende soorten stucwerk. Bij het zoeken van een goedkope stukadoor is het daarom ook belangrijk om naar het soort stucwerk te kijken. Het soort stucwerk heeft namelijk de grootste invloed op de hoogte van de kosten. Bestudeer hieronder de volgende soorten stucwerk:

  • Spackspuitwerk: Spackspuitwerk wordt veel gebruikt omdat dit de goedkoopste soort stucwerk is. Dit komt door de werkwijze, omdat spackspuitwerk met een spuitmachine op de muren wordt gespoten. Het stucwerk wordt met een korrelstructuur op de muren gespoten en alle kleuren zijn mogelijk.
  • Sierpleister: Sierpleister wordt gebruikt als decoratieve afwerking op de muren en de plafonds. Er zijn verschillende structuren, van korrelstructuur tot aan volledig glad, voor ieder wat wils. Wat ook erg voordelig is bij sierpleister, is dat de gewenste kleur direct tijdens het stucen aan wordt gebracht. Je hoeft dus na het stucen niet nog eens de muren of het plafond te schilderen. Dit scheelt lekker in de portemonnee. Onder sierpleister vallen onder andere: spachtelputz, rustiekpleister en marmorpleister.
  • Raap- en pleisterwerk: Op zoek naar een goedkope stukadoor die voor jou de muren egaal kan stucen, zodat je daarna de muren in je gewenste kleur kan verven? Maak dan gebruik van raap- en pleisterwerk. Bij raapwerk wordt er een laag gips van ongeveer 6 mm op de muren gestuct, zodat de ongelijke ondergrond geheel glad wordt.

Tips voor het zoeken naar een goedkope stukadoor

Wil je jouw woning laten stucen door een betrouwbare stukadoor, maar niet te veel betalen? Lees deze tips die helpen in je zoektocht naar een goedkope stukadoor.

  • Stukadoor als freelancer: Kies voor een stukadoor die als freelancer werkt. Een groot bedrijf rekent vaak hogere prijzen omdat ze vele kosten hebben naast de dienst, zoals de huur van het pand. Een freelancer werkt meestal vanuit thuis waardoor de kosten zo laag mogelijk blijven en je alleen betaalt voor de dienst.
  • Bekijk reviews of vraag naar ervaringen van bekende: Daarnaast is het handig om het internet af te zoeken naar reviews over stukadoors. Hierdoor kom je er meestal snel achter of de prijs-kwaliteitsverhouding klopt en wat de prijzen ongeveer zijn. Je kan natuurlijk ook binnen je eigen kringen naar ervaringen vragen. Meningen van bekende voelen vertrouwelijk en geven je alle informatie die je wilt weten.
  • Profiteer van lage btw: Wanneer jouw woning ouder dan twee jaar is, dan mag je van geluk spreken omdat er dan een btw tarief van 6% wordt berekend in plaats van 21%. Het lage btw-tarief geldt voor de materiaalkosten én de arbeidskosten van de stukadoor. Wanneer je bijvoorbeeld een muur van 50 m2 wilt voorzien van sierpleister stucwerk betaal je in plaats van € 160 maar € 45 aan btw.

Vind goedkope stukadoors

Hebben jouw muren een nieuwe stuclaag nodig? Om een goedkope stukadoor te vinden is het verstandig om stukadoors met elkaar te vergelijken. Door het vergelijken van verschillende offertes, bespaar je tot wel 40% op de totale kosten. Vraag bij Homedeal met slechts één offerteaanvraag offertes aan van tot wel 6 stukadoors uit jouw regio. Binnen 2 werkdagen ontvang je de offertes in huis. Vergelijk de prijzen en kies aan de hand van de verschillende offertes de goedkoopste stukadoor.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden