De beste stucwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Stukadoor Pleisterwerk repareren

Pleisterwerk repareren

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 700
Maximale kosten
€ 1.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 570 - € 830

Elke stukadoor kan je vertellen dat pleisterwerk na verloop van tijd verkleurd, vervuild en dat er scheuren gaan ontstaan door zettingen. pleisterwerk scheuren herstellen is mogelijk zodat je niet meer tegen de scheur aan hoeft te kijken. Meer weten over professionele pleisterwerk reparatie en weten hoeveel pleisterwerk repararen kost? Lees dan vooral verder.

Wat kost pleisterwerk repareren?

Wil je de scheuren in je muren graag laten herstellen? Een stukadoor zoekt samen met jou naar de perfecte oplossing en beantwoord al jouw vragen. De kosten van pleisterwerk repareren zijn afhankelijk van de schade. Om je toch een indicatie te geven, zie je hieronder de prijzen van diverse soorten stucwerk en de kosten van de stukadoor.

DienstGemiddelde prijzen per m2, incl. materiaal, loonkosten en btw
Spackspuitwerk€ 5 - € 11
Sausklaar stucen€ 9 - € 23
Sierpleister€ 12 - € 23
Plafond stucen€ 5 - € 23

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40%

Bij scheuren in pleisterwerk moet er best wat gedaan worden om de muren weer mooi egaal te krijgen. Een stukadoor kent alle situaties dus kan hij perfect inschatten wat zinvol is. Wil jij ook vlakke muren zonder scheuren? Dan ben je hier aan het juiste adres. Vraag hier tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes op. Binnen 2 werkdagen heb je de offertes van stukadoors bij jou uit de buurt in huis en kan het vergelijken beginnen. Door te vergelijken heb je inzicht in de prijzen en kan je tot wel 40% besparen op de totale kosten. Voor een mooie prijs weer muren die spik en span zijn.

Prijsvoorbeelden

Bekijk onderstaand prijsvoorbeelden van pleisterwerk reparaties om een idee bij de totale kosten te krijgen.

Meest gekozen werk
Heb je een nieuwbouwwoning en zijn er scheuren ontstaan doordat er te snel aan de slag is gegaan met stucwerk? Kies er dan voor om gebruik te maken van spackspuitwerk. Dit is een dunnere laag die bestand is tegen beperkte zettingen van wanden en plafonds. Voor een oppervlakte van 150 m2 die je laat voorzien van spackspuitwerk betaal je gemiddeld € 1.200.

Groter project
Heb je terugkomende scheuren in de oppervlakte en wil je hier graag vanaf? Een stukadoor maakt hierbij gebruik van gips en een glasvezelband. De gleuf wordt dichtgesmeerd en de glasvezel wordt tegen het gips gedrukt. Vervolgens wordt het geheel glad gestuct. Op een ondergrond van sausklaar stucen met een oppervlakte van 20 m2, kom je op een gemiddelde prijs van € 350 uit.

Gedetailleerd project
Een gedetailleerd project is wanneer de scheuren doorlopen naar het plafond. Het is lastig om dit op te knappen omdat een plafond moeilijke hoeken heeft. Bij een oppervlakte van 50 m2, kom je op een gemiddelde prijs van € 700 uit voor het stucen van het plafond.

Hoe ziet de prijsopbouw van pleisterwerk reparatie eruit?

pleisterwerk repareren kosten

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Bekijk welke 4 keuzes invloed hebben op de totaalprijs repareren van je pleisterwerk.

Keuze 1: Wat voor soort stucwerk wil je laten aanbrengen?
Er zijn 3 verschillende soorten stucwerk, bekijk waarin ze van elkaar verschillen:

Spackspuitwerk: Het voordeligste stucwerk is spackspuitwerk. Het wordt gebruikt bij nieuwbouwwoningen omdat dit stucwerk tegen de zettingen van de muren kan. Het is voordelig stucwerk omdat het met een spuitmachine op de muur wordt gespoten. Het prijsverschil wordt bepaald door in wat voor kleur je het spackspuitwerk wilt laten aanbrengen. Spackspuitwerk heeft als basiskleur wit, maar het is ook mogelijk om een andere kleur te kiezen. Stukadoors hanteren een kleurtoeslag van € 2 per m2. Spackspuitwerk in wit kost gemiddeld € 5 tot € 9 per m2 en in een andere kleur gemiddeld tussen de € 7 en € 11 per m2.

Behangklaar en sausklaar stucwerk: Sausklaar stucwerk is een afwerking waarbij het stucwerk glad en egaal wordt gemaakt, zodat het geschikt is om overheen te schilderen. Behangklaar stucwerk is een manier van stucwerk waarbij de muur grover wordt gestuct, zodat de muur geschikt is om te behangen of om sierpleister overheen te stucen. Een behangklaar gestucte muur is niet geschikt om te verven omdat de muur te ruw is. Hierdoor hecht de verf niet goed aan de muur.

Sierpleister: Sierpleister is een populaire vorm van stucwerk, het geeft een bijzondere structuur aan de muur. Het meest gekozen sierpleister is spachtelputz, een sierpleister met een korrelstructuur. Het is mogelijk om zelf de structuur te bepalen, zoals een fijne of een grove structuur. Een andere vorm van sierpleister is rustiekputz. Rustiekputz heeft ook een korrelstructuur, maar is dikker dan spachtelputz en het toont kleine groefjes. Granol is de meest grove sierpleister, omdat het diepe groeven heeft die variëren van 3 mm tot 4 mm.

Keuze 2: Versteviging tegen scheuren
Omdat het pleisterwerk na zoveel tijd kan verkleuren of slijten, is het verstandig om versteviging toe te voegen aan de muren. Wanneer dit gebeurt, wordt er gaas aangebracht dat ingebed wordt tussen twee lagen pleisterwerk. Op deze manier zal het gaas de lagen bij elkaar houden wanneer er spanning op het pleisterwerk komt te staan. Door dit uit te laten voeren door de stukadoor voorkomen je na enige tijd scheuren in de muren.

Keuze 3: Glad pleisterwerk, schuurwerk of terugkomende scheuren in oppervlak
Om glad pleisterwerk te repareren wordt er gebruik gemaakt van verschillende methodes. Voor elke soort pleisterwerk is een andere methode nodig die hieronder wordt uitgelegd.

  • Glad pleisterwerk wordt gerepareerd met roodband. De stukadoor maakt de oppervlakte schoon en bewerkt het met een voorstrijkmiddel voor pleisterwerk zodat het nieuw aangebrachte gips goed hecht.
  • Voor het repareren van schuurwerk wordt meestal geelband gebruikt. Dit wordt op dezelfde manier aangebracht als bij glad pleisterwerk. Bij terugkomende scheuren wordt gebruik gemaakt van glasvezelband. Op deze manier wordt het werken van muren en plafonds opgevangen zodat de kans klein is dat het pleisterwerk gaat scheuren. Bij de scheuren wordt gips geplaatst met de glasvezelband, daarna wordt eroverheen gestuct zodat er niets meer van te zien is.

Keuze 4: Extra opties
Tot slot zijn er nog extra opties die wellicht gelden voor de reparatie van jouw pleisterwerk.

DienstGemiddelde prijs, incl. btwWanneer?
Schuurwerk€ 15 - € 25 per m2Wil je een mooi schaduweffect op bijvoorbeeld je plafond, kies dan voor schuurwerk. De stukadoor werkt met een schuurspons waarmee hij in draaiende bewegingen een zanderig oppervlakte op het plafond aanbrengt.
Raapwerk€ 15 - € 30 per m2Heb je wanden of plafonds die te ruw zijn, laat dan een laag gipsmortel aanbrengen als basis voor andere vormen van stucwerk. Een raapwerk laag is tussen de 5 en 7 mm dik.
Starttarief€ 290 - € 320Als het oppervlakte dat gestuct moet worden erg klein is wordt er vaak een starttarief ingesteld. Een starttarief wordt meestal gerekend bij oppervlaktes onder de 30 m2. De prijs is exclusief materiaal.

Vind de beste deal

Het repareren van scheuren in pleisterwerk moet goed aangepakt worden. Het is verstandig om dit project uit te besteden aan een specialist die een goed advies kan geven over hoe de scheur is ontstaan en hoe het beste te repareren. Wil je weten wat de kosten zijn in jouw situatie? Vraag hier gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan. Binnen 2 werkdagen ontvang je de offertes, vergelijk ze en zie eenvoudig welke stukadoor je pleisterwerk opknapt voor de beste prijs.

 

Homedeal bespaartips

Laag btw-tarief

Voor woningen ouder dan 2 jaar geldt het lage btw-tarief van 6% op de reparatie van pleisterwerk. Wanneer je kan besparen is dat natuurlijk altijd mooi meegenomen. Bij een oppervlakte van 50 m2 van sierpleister pleisterwerk, betaal je in plaats van € 180 maar € 51 aan btw.

Bekijk goed per ruimte wat je ermee wilt doen

Als de stukadoor toch langskomt om het pleister te repareren, denk dan goed van te voren wat je met elke ruimte in je huis wilt doen. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is elk pleisterwerk weer anders qua prijs. Het is zonde wanneer je ervoor kiest om alleen het stukje van de scheur te repareren, terwijl je een half jaar later alles sausklaar wilt laten stucen in plaats van behangklaar.

Laat de werkzaamheden in één keer uitvoeren

Zitten er een aantal scheuren in de muren van de woonkamer, maar ook in de slaapkamer? Ben je van plan om eerst de woonkamer te laten stucen, zodat je de kosten op kan delen? Dat is geen slim idee, omdat je namelijk veel kan besparen wanneer je de projecten in één keer uit laat voeren. Laat de stukadoor komen voor de woonkamer én de slaapkamer zodat er efficiënter gewerkt wordt. Vraag meer informatie bij de stukadoor.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden