De beste stucwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Stukadoor Spachtelputz

Spachtelputz

Minimale kosten
€ 900
Gemiddelde kosten
€ 1.800
Maximale kosten
€ 5.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.475 - € 2.125

Spachtelputz is momenteel erg populair en wordt veel in moderne woningen toegepast. Wil je je huis laten stucen met sierpleister en ben je benieuwd naar de prijzen van spachtelputz? Homedeal geeft je een overzicht van alle kosten en mogelijkheden.

Wat kost spachtelputz?

De kosten voor spachtelputz variëren van € 12 – € 18 per m2 voor de wanden tot € 15 – € 23 per m2 voor het plafond, inclusief aanbrengen door een stucadoor. Het sierpleister spachtelputz is van kunststof, heeft een regelmatig korrelstructuur en wordt vaak gekozen voor wanden en plafonds.

Zie onderstaand kostenoverzicht welke prijs voor het aanbrengen van spachtelputz geldt voor jouw stucwerk.

FactorenGemiddelde prijs per m2 incl. materiaal, loonkosten en btw
Wanden€ 12 - € 18
Plafond€ 15 - € 23
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

wat kost spachtelputz

Meest voordelige optie:
De prijs van het laten aanbrengen van spachtelputz is het laagst als de stukadoor de wanden stuukt. Voor een oppervlak van 30 m2 aan wanden betaal je gemiddeld € 480.

Gemiddelde optie:
Het laten aanbrengen van spachtelputz op een plafond is iets duurder omdat het een lastigere plek is. Wil je spachtelputz op een plafond van 30 m2, dan betaal je gemiddeld € 600.

Stukadoor per uur:
Je hebt ook de mogelijkheid om een stukadoor per uur in te huren, dit doe je bijvoorbeeld bij kleinere projecten. Een stukadoor kost tussen de € 20 en € 60 per uur. Bij grote projecten is het lastig in te schatten hoe lang het project gaat duren, waardoor je niet precies weet wat je aan het eind moet betalen. Dan is het handiger om voor een prijs per m2 te kiezen.

Hoe ziet de prijsopbouw van spachtelputz eruit?

De prijzen van het laten aanbrengen van spachtelputz zijn als volgt opgebouwd:
stucwerk kosten

Welke keuzes bepalen de spachtelputz prijs?

Hoe hoog de prijs is voor het laten aanbrengen van spachtelputz in jouw situatie is afhankelijk van jouw antwoord op de volgende 4 keuzes.

Keuze 1: Waar wil je spachtelputz op laten aanbrengen?

Naast het prijsverschil in het laten aanbrengen van spachtelputz op wanden en plafonds wordt de prijs ook bepaald door moeilijk te bereiken plekken. Moet de stukadoor bijvoorbeeld spachtelputz aanbrengen op ronde of scheve wanden? Dan gaat de prijs per m2 omhoog. Gemiddeld kost het aanbrengen van spachtelputz op wanden tussen de € 12 en € 18 per m2. Heb je een lastige plek dat gestuukt moet worden? Reken er dan op dat de prijs meer richting de € 18 per m2 zit.

Keuze 2: Hoe groot is het oppervlak dat je laat stucen met spachtelputz?

De grootte van het oppervlak dat gestuct moet worden, bepaald de prijs per m2. Wist je dat het voordeliger is om spachtelputz aan te laten brengen op een groot oppervlak dan een klein oppervlak? Als je een wand van 100 m2 laat stucen, dan zit je eerder bij de € 12 per m2 en als je een wand van 30 m2 laat stucen, zit de prijs eerder bij de € 18 per m2. Dit komt omdat het efficiënter is voor de stukadoor om de spachtelputz in één keer op grotere oppervlaktes aan te brengen.

Keuze 3: Zelf spachtelputz aanbrengen of uitbesteden?

Je kan op de kosten van het stucwerk besparen door zelf het stucwerk te doen, maar spachtelputz aanbrengen is een lastig project als je geen ervaring en goede materialen hebt. Een stukadoor heeft de ervaring en materialen om kwalitatief werk af te leveren. Neem als afweging dat je er iedere dag tegenaan moet kijken, durf je dan zelf de uitdaging aan?

Keuze 4: Extra opties

De volgende extra opties gelden niet voor elk project , maar misschien wel voor die van jou. Kijk hier wel naar zodat je niet hoeft te schrikken als er extra kosten bijkomen.

ProductGemiddelde prijs, incl. btwWanneer?
Dunne gips laag onder Spachtelputz aanbrengen€ 12 - € 20 per m2Heeft jouw muur oneffenheden en gaten? Dan moet er eerst een dunne laag gips aangebracht worden zodat de muur egaal is voordat de spachtelputz aangebracht wordt.
Starttarief€ 290 - € 320Als het oppervlakte dat gestuct moet worden erg klein is wordt er vaak een starttarief ingesteld. Een starttarief wordt meestal gerekend bij oppervlaktes onder de 30 m2. De prijs is exclusief materiaal.

Vind de beste deal

Je kan makkelijk op het laten aanbrengen van spachtelputz besparen doordat je bij Homedeal geheel gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes ontvangt van stukadoors bij jou in de buurt! Elke stukadoor hanteert andere prijzen voor het aanbrengen van spachtelputz, waardoor een project bij de ene stukadoor voordeliger is dan bij de ander. Wil jij de beste stukadoor in jouw omgeving vinden? Vraag dan hier offertes aan van betrouwbare stukadoors in jouw omgeving en je ontvangt de offertes al binnen 48 uur!

Homedeal bespaartips

Verlaagde btw-tarief

Heb jij een huis ouder dan 2 jaar? Dan geldt voor jou momenteel het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21%. Terugkomend op het voorbeeld van een plafond van 30 m2 betaal je niet € 126 euro aan btw maar € 36.

Bereid zelf al werk voor

De prijs van het laten aanbrengen van spachtelputz daalt als je zelf voorbereidend werk doet. Behandel de muren alvast voor en plak het geheel daarna af voordat de stukadoor komt. Dit scheelt de stukadoor werk en jou geld.

Laat het stucwerk in één keer doen

Wil je meerdere plekken in je huis laten voorzien van spachtelputz? Zorg er dan voor dat je alles in één keer laat doen. De prijs van het stucen per m2 gaat omlaag als de stukadoor spachtelputz op een groot oppervlak kan aanbrengen. Daarnaast bespaar je op eenmalige kosten, zoals voorrijkosten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden