De beste stucwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Stukadoor Buitenmuur bezetten

Buitenmuur bezetten

Minimale kosten
€ 250
Gemiddelde kosten
€ 1.200
Maximale kosten
€ 3.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 980 - € 1.420

Wil jij een andere uitstraling aan jouw woning geven? Dan is het bezetten van de buitenmuur een perfecte optie. Een buitenmuur bezetten is geen gemakkelijke project, tenminste niet als de buitenmuur er ook strak en mooi uit moet komen te zien. Voor elke type woning is er een geschikte afwerking; verschillende kleuren en soorten stucwerk. Kan jij wel een stukadoor gebruiken bij het stucen van je buitenmuren en ben je benieuwd naar de prijzen? Lees dan vooral verder.

Wat kost een buitenmuur bezetten?

De kosten van een buitenmuur bezetten verschillen en zijn afhankelijk van jouw wensen en de te bezetten oppervlakte. De prijs voor het bezetten van de buitenmuur ligt wel hoger dan het stucen van de binnenmuren omdat er een hogere kwaliteit vereist wordt. De materialen die op een buitengevel aangebracht moeten worden zijn namelijk waterbestendig of waterafstotend. Bekijk onderstaand de prijsindicatie voor bezetten van een buitenmuur.

Dienst stucadoorGemiddelde prijzen per m2, incl. materiaal, loonkosten en btw
Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol)€ 12 - € 23
Schuurwerk€ 15 - € 25
Gepleisterde plintPrijsindicatie mogelijk bij het aanvragen van een offerte

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40%

Omdat stukadoors andere prijzen hanteren, is het slim om prijzen te vergelijken. Vraag hier tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes op. Zo krijg je eenvoudig inzicht in de prijzen en zie je in één oogopslag welke specialist het beste aan jouw wensen voldoet. Binnen 2 werkdagen ontvang je de prijsinformatie bij jou in huis en kan je door te vergelijken tot wel 40% besparen op de kosten. Maak hier verstandig gebruik van zodat jij dé perfecte stukadoor in huis neemt voor het bezetten van je buitenmuren.

Prijsvoorbeelden

Bekijk onderstaand 3 prijsvoorbeelden zodat je een betere inschatting kan maken wat de kosten zijn voor het bezetten van je buitenmuren.

Meest gekozen werk
Het meest gekozen werk is het stucen met spachtelputz. Spachtelputz is namelijk bestand tegen alle weersomstandigheden en qua uitstraling is er van alles mogelijk. Denk bij buitenmuren met een oppervlakte van in totaal 150 m2 aan een prijs van gemiddeld € 2.400 voor het hele project, inclusief materiaal, loonkosten en btw.

Groter project
Wil je een unieke uitstraling aan jouw woning geven? Maak dan gebruik van schuurwerk. Schuurwerk is een pleistersoort die alleen gebruikt kan worden wanneer de ondergrond goed voorbehandeld is. Voor een oppervlakte van 150 m2 kom je op een gemiddelde prijs van € 3.000 uit, inclusief materiaal, loonkosten en btw.

Gedetailleerd project
Kies je voor spachtelputz bij het bezetten van jouw huis en laat je tegelijkertijd meer stucwerk projecten uitvoeren door de stukadoor? Dan kan dat schelen in de kosten per m2. Denk hierbij aan de goedkoopste kosten in de tabel. Voor een oppervlakte van 250 m2 betaal je gemiddeld € 3.000, inclusief materiaal, loonkosten en btw.

Hoe ziet de prijsopbouw van stucwerk eruit?

buitenmuur bezetten

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Bekijk welke keuzes er invloed hebben op de kosten voor het buitenmuur bezetten.

Keuze 1: Het soort stucwerk
Bij het bezetten van de buitenmuur wordt er meestal een keuze gemaakt uit 3 stucsoorten: fijn schuurwerk, spachtelputz en pleisterwerk.

Schuurwerk
Kies je voor een afwerking die in één keer klaar is? Kies dan voor schuurwerk. Een schuurwerk laag verschilt van 3 mm tot aan 1 cm dik. Wanneer de stukadoor de laag aangebracht heeft, wordt de laag afgeschuurd met een sponsje zodat er een mooi effect ontstaat en het een waterafstotende pleister creëert.

Spachtelputz
Spachtelputz kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Het is wel belangrijk bij het bezetten van de buitenmuur, om gebruik te maken van buitenkwaliteit. Door gebruik te maken van deze stucsoort heb je lang plezier van het resultaat, spachtelputz is kras- en stootvast en kan je gemakkelijk schoon houden met een hogedrukreiniger.

Pleisterwerk
Pleisterwerk is een gebonden stuclaag van glad cement. Cement is materiaal dat goed tegen vocht kan. Een pleisterlaag die wordt aangebracht kan je na zijn uitharding nog afgedicht met een buiten muurverf.

Keuze 2: Versteviging tegen scheuren
Ondanks dat het bezetten van de buitenmuur een betere kwaliteit heeft dan het stucen van een binnenmuur, is er kans op scheuren. Wanneer dit gebeurt moet er gaas aangebracht worden dat ingebed wordt tussen twee lagen stucwerk óf het voegwerk wordt vervangen. Het gaas houdt de lagen bij elkaar wanneer er spanning op het stucwerk komt te staan. Een tip is om direct deze versteviging toe te passen bij het stucen. De vervanging van voegwerk kost gemiddeld € 40 per m2.

Keuze 3: Gevelisolatie
Het isoleren van de gevel scheelt niet alleen op de energiekosten, maar het geluid van buiten wordt ook gedempt. Gevelisolatie zijn kunststof platen die op de gevel gelijmd worden. Na het opplakken van de platen moet er wapeningsgaas geplaatst worden voordat de eindafwerking laag kan worden aangebracht. De kunststof platen zijn beschikbaar in alle soorten en maten van 1 cm tot en met 8 cm dik. Hieronder is een prijsindicatie te vinden van de kosten voor gevelisolatie.

Type woningGemiddelde prijzen buitenmuur stucen
Appartement€ 3.000 - € 3.500
Tussenwoning€ 8.000 - € 9.000
Hoekwoning€ 9.000 - € 10.000
2 onder 1 kap woning€ 12.000 - € 14.000
Vrijstaande woning€ 18.000 - € 22.000

Keuze 4: Extra optie
Het is mogelijk om een stukadoor in te huren per uur of per m2. Wil je een klein oppervlak laten stucen? Dan is het slim om de stukadoor per uur in te huren. Een stukadoor kost tussen de € 20 en € 60 per uur, afhankelijk van het materiaal en de ervaring. Bij grotere projecten is het moeilijk in te schatten hoelang een stukadoor bezig is aan het project. Daarom wordt hier meestal een bedrag per m2 afgesproken. Een stukadoor kost namelijk tussen de € 12 en € 20 per m2.

Vergeet niet om te informeren bij de gemeente voor een vergunning wanneer je de buitenmuur wilt laten bezetten. Wanneer je de gevel in oude staat terug wilt brengen, hoef je geen vergunning aan te vragen.

Vind de beste deal

Je hebt nu inzicht gekregen in de gemiddelde prijzen voor het bezetten van de buitenmuur. De volgende stap is om de exacte prijzen te weten te komen voor jouw buitenmuren. Omdat stukadoors allemaal een andere prijs hanteren is het slim om gratis meerdere offerte op te vragen. Vraag hier gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan. Binnen 2 werkdagen ontvang je de offertes van specialisten bij jou uit de buurt. Door te vergelijken spoor je eenvoudig het prijsverschil op dat kan oplopen tot wel 40%.

Homedeal bespaartips

Laag btw-tarief

Voor woningen ouder dan 2 jaar geldt het lage btw-tarief van 6%. Op het stucwerk project bespaar je zo vele kosten waardoor je een lekker zakcentje overhoudt. Bij een oppervlakte van 150 m2 van sierpleister stucwerk, betaal je in plaats van € 480 maar € 135 aan btw.

Help zelf mee

Ben jij een echte handy man en vind je het leuk om de stukadoor een handje te helpen? Dat is erg verstandig omdat je hierdoor veel kosten bespaart. Zo kan je bijvoorbeeld aan de slag gaan met het afplakken van de meubels en het schoonmaken van de muren. Dit scheelt werk voor de stukadoor en die uren hoeft hij niet mee te rekenen in de kosten.

Voer werkzaamheden in één keer uit

Wanneer de stukadoor bezig is met het bezetten van de buitenmuur en je wilt over een tijdje ook de binnenmuur laten stucen, dan is het slim om dit project tegelijk uit te laten voeren. Je bespaart namelijk veel kosten. De stukadoor is verzekerd van werk en omdat er een groot oppervlak gestuct moet worden, is het efficiënter werken.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden