De beste stucwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Stukadoor Granol

Granol

Minimale kosten
€ 500
Gemiddelde kosten
€ 3.000
Maximale kosten
€ 7.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.460 - € 3.540

Granol stucwerk wordt al jaren gebruikt en het is nog steeds geliefd bij velen huizenbezitters, mede wegens de betaalbare prijs. Heb je nu strakke muren, maar zoek je een afwerking waardoor er een gezellige uitstraling ontstaat? Denk dan eens aan granol. Wil jij meer weten over Granol en de gemiddelde prijzen? Lees dan snel verder.

Wat kost granol?

Vergeleken Tadelakt en Beton Ciré is granol de voordeligste variant. De stukadoor kan met groefjes en putjes in de structuur voor diverse gewenste patronen zorgen. Bekijk onderstaand de richtprijs voor het laten aanbrengen van granol.

StucwerkGemiddelde prijs per m2, incl. materiaal, arbeidskosten en btw
Granol€ 12 - € 23

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40%

Je weet nu de gemiddelde prijs. Ben je toe aan een stapje verder en zoek je een exact kostenplaatje voor jouw situatie? Vraag bij ons gratis en vrijblijvend granol offertes aan van niet 1, maar tot wel 6 stucadoor specialisten bij jou in de buurt. Binnen 2 werkdagen heb je de prijsinformatie in huis en start het vergelijken. Wist je dat je door het aanbod te vergelijken als snel tot wel 40% op de totale kosten kan besparen? De mensen die je voorgingen hebben ervaren dat het prijsverschil daadwerkelijk oploopt tot enkele tientallen euro’s door simpelweg prijzen te vergelijken.

Prijsvoorbeelden

Bekijk onderstaand prijsvoorbeelden van projecten met granol om een idee bij de totale kosten te krijgen.

Meest gekozen werk
Het meest gekozen werk is wanneer de woonkamer opnieuw gestuct wordt met granol. Wanneer je een woonkamer met een totale muuroppervlakte van 150 m2 laat stucen met granol kom je op een richtprijs uit van tussen de € 1.800 en € 3.450.

Groter project
Is niet de binnenkant van jouw woning toe aan een opknapbeurt, maar de buitenkant? Dan is het ook mogelijk om granol te gebruiken. Voor het stucen van een tussenwoning kom je op een gemiddelde prijs van € 8.500 uit.

Gedetailleerd project
Granol is een grove soort sierwerk die zich kenmerkt door groeven in de muur. Wil je een kleine oppervlakte van 10 m2 stucen met granol, dan betaal je gemiddeld tussen de € 120 en € 230.

Hoe ziet de prijsopbouw van granol eruit?

granol kosten

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Als je granol aan laat brengen op de muren, dan wordt de prijs bepaald door 4 keuzes.

Keuze 1: Stukadoor of DIY
Omdat de afwerking van de muren erg opvalt in een woning, is het belangrijk dat dit goed gebeurt. Een stukadoor heeft alle kennis, ervaring en materialen die hiervoor nodig zijn. Je kan op granol besparen door zelf het stucwerk te doen, maar zonder ervaring is het een moeilijk project. Houd er rekening mee dat wanneer er een kleine project geklaard moet worden, dat de stukadoor de prijs per uur berekent. Bij een groter project wordt de prijs per m2 berekent, waardoor de prijs lager wordt. Ook kan stucen erg tijdrovend zijn wanneer je weinig tot geen ervaring hebt. Je werkt daardoor minder efficiënt, het stucwerk droogt te snel en daardoor ontstaan er oneffenheden. Bij het inhuren van een stukadoor heb je 100% zekerheid van mooi resultaat.

Keuze 2: Veel of weinig korrels in de structuur
Granol stucwerk kost gemiddeld tussen de € 12 en € 23, maar dat is afhankelijk van de korrel en de kleur die wordt toegepast. Een donkere kleur met grote korrels is bijvoorbeeld duurder dan een witte muur met kleine korrels. Want wanneer je een structuur met veel korrels wilt, moet je er rekening mee houden dat er meer verf nodig is dan bij een gladde muur. Door de structuur en gaatjes wordt er meer verf opgenomen in de muur. Denk hierbij aan 30% meer verf dan bij gladde muren.

Keuze 3: Extra optie
Bij granol zijn er een aantal extra opties waar je voor kunt kiezen.

DienstGemiddelde prijs, incl. btwWanneer?
Schuurwerk€ 15 - € 25 per m2Wil je een mooi schaduweffect op bijvoorbeeld je plafond, kies dan voor schuurwerk. De stukadoor werkt met een schuurspons waarmee hij in draaiende bewegingen een zanderig oppervlakte op het plafond aanbrengt.
Raapwerk€ 15 - € 30 per m2Heb je wanden of plafonds die te ruw zijn, laat dan een laag gipsmortel aanbrengen als basis voor andere vormen en stucwerk. Een raapwerk laag is tussen de 5 en 7 mm dik.

Vind de beste deal

Ontvang je graag specifieke prijsinformatie over granol zodat jouw woning opgeknapt kan worden? Vraag hier gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan. Binnen 2 werkdagen ontvang je de offertes van stukadoors bij jou uit de buurt en kan het vergelijken beginnen. Door een enkele aanvraag te doen ontvang je bij ons tot wel 6 offertes die je kunt vergelijken om de beste deal boven tafel te halen. In de praktijk blijkt dat het prijsverschil tussen stukadoors kan oplopen tot wel 40%. Doe hier je voordeel mee.

 

Homedeal bespaartips

6% in plaats van 21% btw

Is jouw huis ouder dan 2 jaar? Dan betaal je momenteel maar 6% btw in plaats van 21% op granol stucwerk. Dat scheelt enorm in de kosten. Wanneer je bijvoorbeeld muren laat stucen met granol van 50 m2, betaal je over € 750 maar € 45 aan btw in plaats van € 160.

Kwantumkorting

Weet je toevallig dat de buurman ook van plan is om granol stucwerk te gaan gebruiken in huis, dan is het interessant om samen aan te kloppen bij een stukadoor. Op deze manier maak je gebruik van de kwamtumkorting. De stukadoor bespaart hierdoor namelijk geld op onder andere transport en het plaatsen van de materialen. Kwantumkorting is geen vast bedrag dus is het moeilijk om een prijsindicatie te geven. Spreek met je stukadoor een mooie prijs af.

Meerdere klussen in één project

Een groot oppervlak laten voorzien van granol is voordeliger dan het laten stucen van een klein oppervlak. Denk er dus over na om meerdere projecten in één keer te laten doen. Denk aan de bovenverdieping en benedenverdieping of misschien zelfs wel de buitengevel? Omdat de stukadoor op deze manier meer m2 kan stucen, zal de prijs per m² dalen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden