De beste stucwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Stukadoor Sierpleister

Sierpleister

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 1.500
Maximale kosten
€ 4.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.230 - € 1.770

Sierpleister geeft je muren of plafonds een mooie structuur en kan gelijk in de kleur die jij wilt worden aangebracht, je hoeft de muur dus niet naderhand nog te schilderen. Lees hier alles over de prijzen en mogelijkheden.

Wat kost sierpleister?

De kosten voor sierpleister starten al bij € 12, inclusief het laten aanbrengen door een stucadoor. Je hebt de keuze uit 3 soorten die diverse patronen geven: rustiekputz, spachtelputz en granol. Qua prijs zijn ze nagenoeg gelijk, het is een kwestie van smaak.

Soort sierpleisterGemiddelde prijs per m2 incl. materiaal, loonkosten en btw
Rustiekputz€ 12 - € 23
Spachtelputz€ 12 - € 23
Granol€ 12 - € 23
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Rustiekputz:
Wil je een sierpleister op je muur dat een redelijk grove structuur heeft? Een oppervlak van bijvoorbeeld 30 m2 kost gemiddeld tussen de € 360 en € 690. Reken bij een oppervlakte van 30 m2 dat je wat meer aan de bovenkant van deze prijs zit, omdat het een klein oppervlak is.

Spachtelputz:
De meest populaire sierpleister van het moment is spachtelputz. Heb je een oppervlakte van rond de 80 m2, dan betaal je gemiddeld tussen de € 960 en € 1.840. 80 m2 is een redelijk groot oppervlak waardoor je meestal een lagere prijs per m2 betaalt.

Granol:
Granol is de meeste grove soort sierwerk die zich kenmerkt door de groefjes in de muur. Als je een groot oppervlakte van rond de 150 m2 hebt, dan betaal je gemiddeld tussen de € 1.800 en € 3.450, waarbij je kan rekenen dat je meer aan de onderkant van de prijs zit, omdat het een groot oppervlak is.

Hoe ziet de prijsopbouw van het sierpleisterwerk eruit?

sierpleister kosten

Welke keuzes bepalen de sierpleister prijs?

De volgende keuzes hebben invloed op hoe hoog de sierpleister prijs wordt in jouw situatie.

Keuze 1: Wat voor soort sierpleister wil je?

Er zijn verschillende soorten sierpleisterwerken om uit te kiezen, alle met een andere uitstraling. Qua prijs is er geen verschil tussen deze 3 sierpleisters, het is een kwestie van smaak.

Rustiekputz: Wordt ook wel barokpleister genoemd en is een sierpleister op basis van kunststof. Rustiekputz heeft een korreldikte van 1,5 mm of 1,8 mm. Rustiekputz zit tussen spachtelputz en granol in omdat het naast een korrelstructuur ook kleine groefjes heeft. Doordat rustiekputz een kleine korrel heeft, geeft het een rustige en fijne structuur aan de muur, daardoor wordt rustiekputz vaak in moderne woningen toegepast.

Spachtelputz: Spachtelputz is net als rustiekputz op basis van kunststof, maar heeft een regelmatige korrelstructuur waardoor het er ondanks de grote korrels nog steeds rustig uitziet. Je kan zelf de korrelgrootte kiezen, de korrels variëren van 1 mm tot 2,5 mm. Hoe groter de korrel is, hoe grover de structuur wordt. Spachtelputz wordt vaak in nieuwbouwwoningen toegepast omdat het jarenlang meegaat en het goed past bij een modern huis.

Granol: In de jaren ’70 en ’80 was granol zeer populair. Granol heeft de meest grove structuur van de verschillende vormen van sierpleister en heeft groeven die varieren van 3 mm tot 4 mm. Een stukadoor kan het granol op 2 manieren aanbrengen:

  • De “waaier” is een veelgebruikte manier, hierbij wordt de granol op een draaiende manier op de muur aangebracht.
  • De “boomschors” is een manier waarbij de granol verticaal op de muur wordt aangebracht waardoor het lijkt op boomschors.

Keuze 2: Sierpleister op een klein of groot oppervlak ?

De grootte van het oppervlak bepaald de prijs per m2. Als een stukadoor een groot oppervlak gaat stucen is de prijs per m2 lager dan wanneer hij een klein oppervlak gaat stucen. Een stukadoor werkt namelijk efficienter als hij een grotere oppervlakte in één keer kan stucen. Ook wordt de prijs per m2 hoger als de stukadoor veel hoeken of lastig te bereiken plekken moet stucen.

Keuze 3: Sierpleister laten aanbrengen door een specialist?

Een afgewerkte muur is de basis voor je huis, het is daarom belangrijk dat het goed gebeurt. Een stukadoor zorgt met zijn technieken en kwalitatieve materialen dat het stucwerk perfect op je muren of plafonds komt. Je kan op de sierpleister prijs besparen door zelf het stucwerk te doen, maar zonder ervaring is het een lastig project. Als je een lastige of juist heel klein project hebt dan kan het zijn dat de stukadoor de prijs per uur gaat berekening in plaats van per m2. Een stukadoor kost per uur gemiddeld tussen de € 20 en € 60. Het minimale bedrag is gebaseerd op een minder ervaren stukadoor die goedkopere materialen gebruikt en het maximale is gebaseerd op een meer ervaren stukadoor die betere materialen gebruikt.

Keuze 4: Extra opties voor sierpleister

Tot slot zijn er nog een aantal extra opties die wellicht gelden voor jouw sierpleister project.

Klus
Gemiddelde prijs per m2 incl. materiaal, loonkosten en btwWanneer?
Schuurwerk€ 15 - € 25Wil je een mooi schaduweffect op bijvoorbeeld je plafond, kies dan voor schuurwerk. De stukadoor werkt met een schuurspons waarmee hij in draaiende bewegingen een zanderig oppervlakte op het plafond aanbrengt.
Raapwerk€ 15 - € 30 Heb je wanden of plafonds die te ruw zijn, laat dan een laag gipsmortel aanbrengen als basis voor andere vormen van stucwerk. Een raapwerk laag is tussen de 5 en 7 mm dik.

Vind de beste deal

Wil je specifieke prijsinformatie voor jouw sierpleister project zonder ergens aan vast te zitten? Vraag hier gratis en vrijblijvende offertes aan van stukadoors bij jou in de buurt. Binnen 2 minuten is je aanvraag de deur uit en ontvang je binnen 48 uur tot wel 6 offertes. Zo weet je niet alleen waar je aan toe bent qua kosten maar zie je ook het prijsverschil tussen diverse aanbieders. Zit de geschikte stukadoor voor jouw project ertussen dan heb jij straks prachtig sierpleister in huis voor de beste deal. Vraag dus hier je offertes aan!

Homedeal bespaartips

Verlaagd btw-tarief

Heb je een huis ouder dan 2 jaar? Dan betaal je momenteel maar 6% btw over het project in plaats van 21%. Laat je bijvoorbeeld een muur van 50 m2 van het sierpleister spachtelputz voorzien dan betaal je over € 900 maar € 54 aan btw in plaats van € 189.

Doe voorbereidend werk

Besparen op de sierpleister prijs is makkelijk te realiseren door zelf al wat voorbereidend werk te doen voordat de stukadoor het sierpleister komt aanbrengen. Zet meubels aan de kant en plak vloeren en andere zaken alvast af, of behandel de muur voor.

Laat het stucwerk in één keer doen.

Een groot oppervlak laten voorzien van sierpleister is per m2 voordeliger dan het laten stucen van een klein oppervlak. Overweeg je om meerdere plekken in je huis te laten stucen? Dan is het voordeliger om het in één keer te laten doen, omdat je dan een lagere prijs per m2 betaalt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden