De beste stucwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Stukadoor Leemstuc

Leemstuc

Minimale kosten
€ 200
Gemiddelde kosten
€ 1.000
Maximale kosten
€ 2.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 820 - € 1.180

Is het tijd voor een nette, frisse muur omdat de muur door de tijd heen vergeeld is? Denk dan eens aan het natuurproduct leem. Wil je een complete stuclaag of een leemfinish aanbrengen? Alles is mogelijk met leemstuc en een mooi afgewerkte muur zorgt voor een perfecte basis van je woning. Benieuwd naar meer informatie en de kosten van leemstuc? Lees dan snel verder.

Wat kost leemstuc?

Leemstuc is al eeuwenlang bekend en het is nu nog steeds erg gebruikelijk bij de afwerking van woningen. Leemstuc bestaat uit klei, silt en zand. De kosten van leemstuc liggen erg laag omdat het gemakkelijk te verkrijgen is. Leemstuc afwerkingen met parelmoer zorgen voor decoratief glimeffect. Bekijk onderstaand de gemiddelde prijzen voor de diverse leemstuc afwerkingen.

DienstGemiddelde prijs per m2
Leemstuc met eenvoudige afwerkingVanaf € 9
Leemstuc met afwerking van parelmoer of vervaardigen van meubels door middel van leemstucTussen € 9 en € 25 (afhankelijk van de eindafwerking)

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40%

Ben je overtuigd van de voordelen van leemstuc en benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw situatie? Omdat het stucen van wanden niet 1-2-3 gedaan is, is het verstandig om een stukadoor bij jou uit de buurt in te schakelen. Door slechts één aanvraag ontvang je tot wel 6 gratis offertes en kan het vergelijken beginnen. Door gebruik te maken van deze werkwijze, bespaar je al snel tot wel 40% op de totale kosten. Vraag hier tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes op. Binnen 2 werkdagen ontvang je de prijsinformatie bij jou in huis.

Prijsvoorbeelden

Zie de prijsvoorbeelden om een goede inschatting van de prijzen voor leemstuc te kunnen maken.

Meest gekozen werk
Leemstuc is een voordelige methode om de muren te voorzien van afwerking. Het meest gekozen werk is om de gehele benedenverdieping van een woning te voorzien van leemstuc. Bij een oppervlakte van 150 m2 kost dit project gemiddeld € 1.350.

Complexer project
Wil je de uitstraling van jouw woning helemaal omgooien en ben je klaar voor een frisse start? Kies dan voor leemstuc met het bijzondere parelmoer afwerking. Voor een oppervlakte van 150 m² kom je op een gemiddelde van € 2.550 uit.

Gedetailleerd project
Kies je voor een goedkope renovatie van de badkamer? Door gebruik te maken van leemstuc ben je met een mooie prijs klaar voor een frisse uitstraling. Leemstuc is goed te gebruiken in badkamers omdat er geen krimpscheuren ontstaan en het waterbestendig is. Voor een oppervlakte van 20 m² kom je op een gemiddelde prijs van € 200 uit.

Hoe ziet de prijsopbouw van leemstuc eruit?

leemstuc kosten

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Bekijk welke 4 keuzes invloed hebben op de totale prijs voor leemstuc.

Keuze 1: Wel of niet inhuren van een stukadoor
Twijfel je of je een stukadoor wilt inschakelen? Bekijk dan eerst de volgende 3 punten en maak daarna je beslissing.

  1. Stucen is erg specialistisch werk waarbij je ervaring nodig hebt en de juiste materialen tot je beschikking moet hebben. Bij het inhuren van een stukadoor heb je de zekerheid van een mooi resultaat. Ook kan de stukadoor jou voorzien van persoonlijk advies, waar je zelf misschien niet op was gekomen.
  2. Bij weinig of geen ervaring in stucen, is het een tijdrovende klus. Doordat je zonder ervaring minder snel en efficiënt werkt, droogt het stucwerk te snel op, waardoor de muur meer oneffenheden krijgt dan wanneer een stukadoor de muur in snel tempo stuct.
  3. Waar je ook rekening mee moet houden is dat stucen fysiek zwaar werk is.

Keuze 2: Plafond stucen met leemstuc
De leemstuc prijs is afhankelijk van wat je laat stucen. Wanneer je ervoor kiest om het plafond in de badkamer te stucen of de muren van de woonkamer, dan liggen de kosten erg uit elkaar. Bij het stucen van een plafond betaal je namelijk meer omdat een plafond moeilijker te stucen is door de hoekjes en hoogte. Bij het stucen van moeilijkere plekken gaat de prijs per m² omhoog. Voor een goede indicatie is het slim om naar de hoogste prijs te kijken in de tabel. Denk dus eerder aan € 25 per m² dan aan € 9 per m².

Keuze 3: Extra optie
Bij leemstuc zijn er een aantal extra opties die de stukadoor voor je kan oppakken.

DienstGemiddelde prijs, incl. btwWanneer?
Schuurwerk€ 15 - € 25 per m2Wil je een mooi schaduweffect op bijvoorbeeld je plafond, kies dan voor schuurwerk. De stukadoor werkt met een schuurspons waarmee hij in draaiende bewegingen een zanderig oppervlakte op het plafond aanbrengt.
Raapwerk€ 15 - € 30 per m2Heb je wanden of plafonds die te ruw zijn, laat dan een laag gipsmortel aanbrengen als basis voor andere vormen en stucwerk. Een raapwerk laag is tussen de 5 en 7 mm dik.

Vind de beste deal

Enthousiast geworden om leemstuc op je muren of plafonds te laten aanbrengen? Door één aanvraag te doen ontvang je bij ons tot wel 6 gratis offertes van stukadoors bij jou uit de buurt. Het prijsverschil tussen stukadoors kan oplopen tot wel 40%, door prijzen te vergelijken kan je dan ook flink besparen. Vraag hier gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan. Binnen 2 werkdagen ontvang je de offertes van specialisten bij jou uit de buurt.

Homedeal bespaartips

Profiteren van een laag btw-tarief

Op het gehele stucwerk geldt tegenwoordig het 6% btw-tarief wanneer jouw woning ouder dan twee jaar is. Wanneer je bijvoorbeeld een muur van 100 m2 voorziet van leemstuc, betaal je in plaats van € 189, € 54 aan btw.

Doe alvast wat voorwerk

Ben jij een echte handyman? Dat is een groot voordeel. Door het voorwerk van een stukadoor uit te voeren kan de stukadoor direct bij aankomst beginnen met de lastige taak. Het is dan jouw taak om het oppervlakte schoon te maken en meubels af te dekken. Bespreek dit wel eerst met de stukadoor.

Meerdere projecten tegelijk

Ben je van plan om de badkamer en woonkamer te stucen? Dan is het slim om deze projecten als één project uit te laten voeren door een stukadoor. Wanneer de stukadoor alles in één keer doet, daalt de prijs per m2. Op deze manier bespaar je op de kosten en heb je maar één keer last van de rommel. Daarna is alles af en heb je in één keer een paleisje met een frisse uitstraling.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden