De beste stucwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Stukadoor Tadelakt

Tadelakt

Minimale kosten
€ 1.000
Gemiddelde kosten
€ 3.000
Maximale kosten
€ 7.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.460 - € 3.540

Wordt het tijd om de keuken of badkamer eens flink aan te pakken en een andere stijl te geven? Door gebruik te maken van het waterdichte Tadelakt geef je de ruimte een sfeervolle Zuid-Europese tint. Tadelakt is namelijk een natuurlijk pleistermateriaal op basis van kalk. Het werd van oorsprong door Marokkaanse gebruikt om de wanden van badhuizen te bepleisteren. Ga jij voor Tadelakt stucwerk en wil je hier meer over te weten komen? Lees snel verder.

Wat kost tadelakt?

Vanaf € 140 per m2 heb jij Tadelakt op je wand. Tadelakt is veelzijdig materiaal en een traditionele manier van stucen. Tadelakt wordt veel in keukens en badkamers gebruikt omdat het ideaal is voor vochtige ruimtes door de waterdichte eigenschappen. De kosten van Tadelakt liggen redelijk aan de hoge kant omdat het op een traditionele manier wordt aangebracht. Bekijk in dit artikel alle Tadelakt kosten.

DienstGemiddelde prijs per m2
TadelaktVanaf € 140

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40%

Omdat Tadelakt stucen een vak apart is door het polijsten met edelstenen, wordt dit uitbesteed aan een stukadoor. Is Tadelakt echt wat voor jou en ben je benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw situatie? Vraag hier tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes op. Binnen 2 werkdagen ontvang je de prijsinformatie thuis. Door het vergelijken van de offertes bespaar je al snel tot wel 40% op de totale kosten.

Prijsvoorbeelden

Bekijk deze prijsvoorbeelden om een idee te krijgen wat het laten aanbrengen van tadelakt kost.

Meest gekozen werk
Tadelakt uit Marrakech op de muren ziet er stevig uit, maar het geeft ook een zachte en transparante uitstraling. Het meest gekozen werk is daarom ook Tadelakt op de muren. Bij een oppervlakte van 15 m2 kost dit project gemiddeld € 2.100.

Groter project
Authenticiteit heeft zijn prijs, maar het geeft een onbeschrijfelijk mooi resultaat. Wil je bijvoorbeeld het plafond laten stucen met Tadelakt, dan kan de prijs aardig oplopen aangezien het zwaarder en moeilijker werk is. Voor een oppervlakte van 10 m2 kom je op een gemiddelde van € 3.500 uit.

Gedetailleerd project
Wil je de badkamer opknappen en voor een gedeelte Tadelakt aan de badkamer toevoegen? Kies er dan voor om Tadelakt te gebruiken rondom de badkuip en de wastafel. Voor dit project kom je gemiddeld op een prijs van € 1.000 uit.

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Bekijk welke 4 keuzes invloed hebben op de totale prijs van Tadelakt.

Keuze 1: Kwaliteitsverschil
Omdat Tadelakt geen merknaam is maar een soortnaam, zijn er verschillende samenstellingen te verkrijgen. Als Tadelakt op de traditionele manier afgewerkt wordt is dat niet goedkoop. Dit komt omdat er met een edelsteen gepolijst wordt. Wanneer een stukadoor gebruik maakt van polyurethaan als glanslaag gaat de prijs flink omlaag, maar het is niet te evenaren met het effect van edelsteen. Dit scheelt wel al snel € 100 per m2. Let dus goed op aanbiedingen, het kan namelijk zijn dat er niet op de traditionele manier gestuct wordt.

Keuze 2: Een stukadoor inhuren of zelf aan de slag

Twijfel je of je een stukadoor gaat inschakelen of niet? Kijk dan eens naar de volgende punten en maak dan je beslissing.

  1. Stucen is specialistisch werk waarbij je ervaring nodig hebt en al helemaal bij Tadelakt stucwerk. Bij het inhuren van een stukadoor ben je verzekerd van mooi resultaat en kan je alle zorgen uit handen nemen. Ook kan de stukadoor jou voorzien van persoonlijk advies, waar je zelf niet op was gekomen.
  2. Bij weinig of geen ervaring in stucen, is het een tijdrovende klus. Je werkt minder efficiënt, waardoor het stucwerk te snel opdroogt en er oneffenheden ontstaan. Een stukadoor heeft hier genoeg ervaring mee en kan dit op een efficiënte manier uitvoeren.
  3. Tadelakt stucen is zwaar werk omdat je veel stappen moet doorlopen. Houd hier dus rekening mee als je weinig armkracht hebt.

Keuze 3: Prijsverschil bij verschillende stucwerken
Een Tadelakt prijs is afhankelijk van wat je laat stucen. Bij het stucen van het plafond wordt de prijs namelijk hoger dan wanneer je alleen de muren laat stucen. Dat komt omdat het stucen van het plafond lastig is door hoekjes en de hoogte. Bij het stucen van de moeilijke plekken gaat de prijs dubbel omhoog. Denk hierbij aan € 350 per m2 in plaats van € 140 per m2.

Keuze 4: Extra optie
Bij Tadelakt zijn er een aantal extra opties die je kan laten uitvoeren.

DienstGemiddelde prijs, incl. btwWanneer?
Schuurwerk€ 15 - € 25 per m2Wil je een mooi schaduweffect op bijvoorbeeld je plafond, kies dan voor schuurwerk. De stukadoor werkt met een schuurspons waarmee hij in draaiende bewegingen een zanderig oppervlakte op het plafond aanbrengt.
Raapwerk€ 15 - € 30 per m2Heb je wanden of plafonds die te ruw zijn, laat dan een laag gipsmortel aanbrengen als basis voor andere vormen en stucwerk. Een raapwerk laag is tussen de 5 en 7 mm dik.

Vind de beste deal

Ben je benieuwd naar de exacte Tadelakt prijzen voor jouw situatie? Dan ben je hier op het juiste adres. Vraag hier gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan. Met één aanvraag ontvang je tot wel 6 offertes van stukadoors bij jou uit de buurt. Krijg door te vergelijken meer inzicht in de prijzen en bespaar hiermee tot wel 40% op de totale kosten. Binnen 2 werkdagen ontvang je de offertes van stukadoors bij jou uit de buurt.

Homedeal bespaartips

Profiteren van een laag btw-tarief

Is jouw woning ouder dan 2 jaar? Dan mag je van geluk spreken want dan maak je gebruik van 6% btw tarief in plaats van 21%. Je bespaart hier al snel meer dan € 100 mee op het totale project.

Doe alvast wat voorwerk

Ben jij best handig en vind je het leuk om zelf een handje bij te dragen aan het project? Dan bespaar je een leuk zakcentje op de kosten. Door alvast wat voorwerk te doen, zoals het verplaatsen van de meubels of het schoonmaken van de ruimtes, kan de stukadoor meteen beginnen en worden die kosten niet meegerekend. Bespreek dit wel eerst met de stukadoor.

Meerdere projecten tegelijk

Ben je van plan om niet alleen de badkamer aan te pakken, maar wil je over een tijdje ook aan de keuken beginnen? Door deze projecten in één keer te doen bespaar je op de kosten. De stukadoor kan efficiënter te werk gaan én eenmalig zijn materialen meenemen. Op deze manier bespaar je geld en is je woning weer helemaal opgeknapt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden