De beste glaszetter deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Glas Voorzetramen

Voorzetramen

Minimale kosten
€ 65
Gemiddelde kosten
€ 195
Maximale kosten
€ 455
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 160 - € 225

Wil je dubbelglas om te besparen op de stookkosten, maar is het huidige raam niet geschikt of wil je dit niet vervangen? Dan kies je voor voorzetramen. Om je een goed beeld te geven van de prijzen en opties van voorzetramen heeft Homedeal ze in een duidelijk overzicht geplaatst.

Wat kosten voorzetramen?

Een voorzetraam is een goed en betaalbaar alternatief voor dubbel glas. Maar wat kost het? Hierbij zijn formaat en soort glas belangrijk. Om een goede indruk te krijgen, zijn de kosten voor 3 soorten projecten in onderstaande tabel geplaatst. De prijzen zijn ramen inclusief plaatsing.

Project (cm)Gemiddelde prijzenVoordeel
Keukenraam (40x40)€ 70 - € 100Besparing € 10 - € 15 per jaar
Woonkamerraam (250x200) €450 - € 550Besparing € 45 - € 60 per jaar
Veiligheidsglas (40x40)€ 100 - € 150Voorkomt ernstige ongelukken, besparing € 10 - € 15 per jaar
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Om de bovenstaande prijzen te verduidelijken, volgen er hier 3 voorbeelden:

Goedkoopste

In je keuken zit nog enkelglas in het kozijn. Dit wil je graag vervangen voor dubbel glas, maar om dat te doen is een vervanging van het kozijn nodig, en dat zie je niet zitten vanwege de hogere prijs. Dus kies je voor een voorzetraam. Een voorzetraam voor een gemiddeld keukenraampje van 40×40 cm kost tussen de € 70 en € 100.

Groot project

Je bezit een oud pand en wilt dubbel glas laten plaatsen. Daarvoor moet het kozijn vervangen worden, maar je krijgt geen vergunning om het aanzicht van de woning te veranderen. Dan kies je voor voorzetramen. Deze veranderen niks aan het uiterlijk en geven vrijwel hetzelfde isolerende effect. Voor een groot voorzetraam van 250×200 cm betaal je zo’n € 450 to € 550. Hiermee bespaar je tot € 60 per jaar en blijft de terugverdientijd onder de 10 jaar.

Meest veilig

Je hebt kleine kinderen thuis rondlopen en die willen nog wel eens erg druk doen. Om ervoor te zorgen dat er geen ernstige ongelukken gebeuren met de ruiten kies je voor veiligheidsglas in het voorzetraam. Dit kost zo’n € 100 tot € 150 voor een keukenraampje van 40×40 cm.

Waaruit bestaan de voorzetramen prijzen?

voorzetramen prijs

De prijs van voorzetramen is opgebouwd uit meerdere soorten kosten, namelijk: arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten. De arbeidskosten zijn een vrij groot gedeelte van de totale kosten. Hier kun je op besparen door meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. De voorrijkosten zijn afhankelijk van de afstand die de vakman aflegt tot aan je huis. Hier heb je wel invloed op, maar de voorrijkosten bedragen maar een klein gedeelte van de totale prijs. Op de materiaalkosten heb je wel veel invloed, door middel van de keuzes die hieronder uitgebreid worden behandeld.

Welke keuzes zijn bepalend voor de prijs?

Je hebt een aantal keuzes als je voorzetramen wilt laten plaatsen. De keuzes zijn bepalend voor de prijs:

Keuze 1: Welk soort glas?

Zoals eerder aangegeven zijn er 2 soorten glas voor voorzetramen: gewoon glas en veiligheidsglas. Veiligheidsglas is tussen de € 40 en € 80 duurder per m², maar verhoogt wel de veiligheid in huis. Veiligheidsglas is onder te verdelen in verschillende soorten, namelijk: gelaagd, gehard en draadglas. Gelaagd glas valt niet in scherven uiteen wanneer het breekt, gehard glas is niet scherp als het breekt en draadglas houdt het glas bij elkaar door de ijzeren draden die door het glas lopen.

Keuze 2: Ventilatieroosters erbij?

Ventilatieroosters zorgen ervoor dat de lucht binnen droger blijft, daarnaast is frisse lucht gezonder. Droge lucht is sneller opgewarmd waardoor je meer bespaart op energiekosten. Maar ook zorgt het ervoor dat er geen schimmel ontstaat, want dat gedijt alleen goed op vochtige plekken. Zorg dus voor genoeg ventilatie in huis. Een klein ventilatierooster is verkrijgbaar vanaf € 15 en een grote vanaf € 60.

Keuze 3: Echt dubbel glas?

Alternatief voor voorzetramen is het plaatsen van echt dubbelglas. De meest duurzame keuze is HR++ glas. Houd er hierbij wel rekening mee dat het misschien noodzakelijk is om een nieuw kozijn te laten plaatsen. Een nieuw kozijn kost zo’n € 700 tot € 850. Dit lijkt een duur project, maar met dubbel glas wordt er meer bespaard op de energiekosten, tot wel € 250 per jaar, wanneer het in het hele huis geplaatst wordt. Door offertes aan te vragen krijg je inzicht in de mogelijkheden van je project.

Vind de beste deal

Wil je net als velen vóór jou ook besparen op de kosten van je project? Vraag dan bij Homedeal gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van glaszetters uit jouw regio. Door het vergelijken van de verschillende offertes kan je tot 40% besparen. Wat je daarvoor moet doen? Slechts enkele minuten van je tijd nemen voor het invullen van het offerteformulier. Binnen 2 dagen krijg je de offertes binnen en maak je een bewuste keuze voor het laten plaatsen van voorzetramen.

Homedeal Bespaartips

Vraag offertes aan

Bespaar op de arbeidskosten door meerdere offertes aan te vragen en de tarieven te vergelijken. Dit levert een besparing tot wel 40% op. Vele mensen gingen je voor en hebben een mooie deal voor hun project gevonden.

Kies voor HR+++

HR+++ glas is een relatief nieuwe glassoort, bestaande uit 3 glasplaten. Tussen de glasplaten zit edelglas. Dit isoleert beter dan gewone lucht. HR+++ glas heeft de hoogste isolatiewaarde van het beschikbare glas, waardoor de besparing hiermee ook hoger ligt. De prijs voor HR+++ glas ligt ongeveer tussen de €120 en €150 per m².

Controleer op subsidies

De overheid hecht onder andere veel waarde aan isolatie van huizen en daarom zijn er subsidies voor duurzame investeringen. Ook zijn er via de gemeente regelmatig subsidies aan te vragen omtrent duurzaamheid. Kijk op de vlaaderen.be voor de subsidies waar jij voor in aanmerking komt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden