De beste glaszetter deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Glas Gelaagd glas

Gelaagd glas

Minimale kosten
€ 20
Gemiddelde kosten
€ 1.000
Maximale kosten
€ 2.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 820 - € 1.180

Gelaagd glas zorgt voor isolatie, geluidswering en voor veiligheid. Gelaagd glas bestaat uit meerdere glasplaten waar een folie tussen geplaatst is. Wanneer je gelaagd glas gebruikt als deur, kan de deur dus nooit uit elkaar vallen. Wil je meer informatie en gemiddelde prijzen over gelaagd glas? Wij vertellen je de nodige informatie in dit artikel. Lees vooral verder.

Kosten gelaagd glas

De kosten van gelaagd glas worden berekend per m2 en is te verkrijgen in verschillende soorten. Zo heb je de keuze uit éénzijdig gelaagd glas, tweezijdig gelaagd glas en gelaagd glas met folie ertussen. Om je een beeld  te geven van de verschillende keuzes en prijzen is hieronder een prijsindicatie weergegeven.

Type gelaagd glasGemiddelde prijs, incl. btw en montage
Eénzijdig gelaagd€ 90 - € 130 per m2
Tweezijdig gelaagd€ 130 - € 170 per m2
Gelaagd met folie voor gehard glas€ 150 - € 190 per m2
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Bespaar tientallen euro’s op gelaagd glas

Ben je op zoek naar gelaagd glas met de beste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw project en wil je weten wat het exact gaat kosten? Dan ben je hier op het juiste adres. Vraag hier gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van ervaren glaszetters bij jou uit de buurt. Binnen 2 werkdagen ontvang je de offertes. Met deze offertes kan je vervolgens gaan kijken welke specialist het beste bij jou past en welke het voordeligst is. Door het vergelijken van de glaszetters bespaar je maar liefst tot wel 40% op de totale kosten. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je wensen te beschrijven en wij doen de rest.

Prijsvoorbeelden

In de eerder genoemde prijzentabel zie je een overzicht van de gemiddelde prijzen. Hieronder zie je voorbeelden waarbij de prijzen verder toegelicht worden.

Meest gekozen werk

Tegenwoordig wordt gelaagd glas veel gebruikt als tussendeur of als balustrade voor zowel binnen- als buitenshuis. Wanneer je bijvoorbeeld een glazen balustrade wilt laten plaatsen kun je rekenen op een gemiddeld kostenplaatje tussen de € 300 en € 500.

Groter project

De kosten van gelaagd glas liggen natuurlijk hoger dan normale beglazing. Dit komt door de extra veiligheid waarvoor betaald wordt. In dit geval gaat het om een inbraakgevoelig huis waar misschien al eens of meerdere malen een raam is ingegooid om binnen te komen. Als je dit wilt tegengaan kan je de gehele beneden en bovenverdieping voorzien van gelaagd glas wat inbraakvertragend werkt. Wanneer er 6 ramen vervangen worden van ieder 1.500 mm bij 1.500 mm dan kom je uit op een gemiddelde prijs van € 2.200.

Gedetailleerd project

Een kleiner project is wanneer er in de achterdeur glas zit dat er al 2 keer uit is gesprongen doordat de wind de deur steeds hard dichttrekt. Dit is gevaarlijk voor kinderen maar ook voor jezelf. Voor een klein project als deze, reken je op een gemiddelde prijs tussen de € 50 en € 100.

Waaruit bestaan de prijzen van gelaagd glas?

 gelaagd glas prijs

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Als je gelaagd glas laat plaatsen, dan wordt de prijs bepaald door een drietal keuzes.

Keuze 1: Gelaagd glas dikte

Gelaagd glas bestaat uit meerdere lagen die verkrijgbaar zijn in meerdere diktes. 33.2 of 1212.2 zijn codes van gelaagd glas, maar wat betekenen de codes eigenlijk? Elk stuk gelaagd glas bestaat uit 3 verschillende onderdelen: gehard glas – folie – gehard glas. De eerste twee cijfers van de code staan voor de dikte van het glas en de cijfer achter de punt staat voor het aantal lagen folie. Bij de code 33.2 bestaat gelaagd glas uit twee stukken glas van 3 mm dik. Tussen deze twee lagen zitten 2 lagen folie.

Hieronder is een prijsindicatie van de verschillende glassoorten en diktes te vinden op het gebied van gelaagd glas.

Glassoort en diktePrijs per m2
tot 3 m2 (incl. btw)
Gelaagd 33.1€ 20 - € 50
Gelaagd 44.1€ 25 - € 70
Gelaagd 55.2€ 45 - € 80
Gelaagd 66.2€ 50 - € 80
Gelaagd 88.2€ 80 - € 150
Gelaagd 33.1 mat€ 40 - € 70
Gelaagd 44.1 mat€ 50 - € 80
Gelaagd 55.2 mat€ 65 - € 100
Gelaagd 66.2 mat€ 70 - € 120
Gelaagd 88.2 mat€ 80 - € 150

Keuze 2: Eénzijdig gelaagd glas of tweezijdig gelaagd glas

Hoogrendementsisolatieglas met twee zijden gelaagd veiligheidsglas is voornamelijk geschikt voor situaties waarin extra bescherming nodig is in geval van glasbreuk. Bijvoorbeeld situaties waarin (geluids)isolerende eigenschappen van belang zijn in combinatie met bescherming tegen glasbreuk.

Wanneer alleen veiligheid aan de binnenkant van de woning noodzakelijk is, is vaak éénzijdig gelaagd glas voldoende. Ook is éénzijdig gelaagd glas voldoende wanneer het glas alleen bedoeld is om warmte binnen te houden. Indien ook aan de buitenkant de veiligheid van belang is, denk aan toegangsdeuren, dan is tweezijdig gelaagd glas de beste keuze. Tweezijdig gelaagd glas is al snel € 40 per m2 duurder dan éénzijdig gelaagd glas.

Keuze 3: Vervangen van de ramen

De kosten van gelaagd glas zijn ook afhankelijk van de ramen. Wanneer de ramen ook vervangen moeten worden, liggen de kosten automatisch hoger. ramen zijn belangrijke onderdelen in je woning, maar het zijn ook onderdelen die veel onderhoud nodig hebben. ramen hebben veel te maken met invloeden van buitenaf. Bij slecht onderhoud kunnen er lekkages en tocht ontstaan. Bij het plaatsen van ramen maak je een keuze uit kunststof, houten of aluminium ramen. Hieronder is een prijsindicatie te vinden van de te verwachte kosten wanneer je de ramen laat vervangen.

Soort kozijnGemiddelde prijzen voor 2,5 m2Voordeel
Kunststof€ 850 - € 1.300Lange levensduur (50 jaar), weinig onderhoudskosten
Hout€ 2.000 - € 3.000Sterk isolerende werking, warme uitstraling
Aluminium€ 2.500 - € 3.200Roest en rot niet, modern uiterlijk

Vind de beste deal

De prijzen van gelaagd glas heb je voor een groot deel zelf in de hand. Besteed je het project uit aan de eerste glaszetter die je tegenkomt? Dan is de kans dat je onnodig een te hoge prijs betaalt groot. Zo vraagt de eerste specialist die je tegenkomt misschien wel € 200, terwijl de glaszetter om de hoek precies hetzelfde project uitvoert voor slechts € 150. Wil je zeker weten dat je de besparing van tientallen euro’s niet misloopt? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 glaszetters uit jouw regio. Binnen 2 werkdagen ontvang je de offertes voor je nieuwe gelaagde glas. Leg de offertes naast elkaar en zie in één oogopslag welke specialist de scherpste prijs biedt.

Homedeal bespaartips

Onderhoud het kozijn

Wanneer je wilt besparen op een glaszetter, is het belangrijk niet alleen je ramen in goede staat te houden, maar ook je kozijnen. Het raam zit in een kozijn verwerkt dus wanneer er kou of vocht in je woning komt, ligt dat vaak aan het kozijn. Wanneer je het kozijn goed onderhoud en schoonmaakt ontstaan deze klachten niet snel waardoor je veel geld bespaart op zowel stookkosten als onderhoud-/reparatiekosten.

Hoge isolatiewaarde

Kies je voor gelaagd glas of HR++glas dan is de isolatie zeer hoog zijn. Wanneer de ramen goed geïsoleerd zijn, heeft dit een positieve invloed op je energiekosten. Een overgang van enkel glas naar gelaagd glas levert je al snel een jaarlijkse besparing op van € 260.

Kwantumkorting

Wanneer niet alleen jij van plan bent om de beglazing te laten vervangen, maar ook je buren, is het interessant om het project samen te voegen. Op die manier zorg je er namelijk voor dat je gebruik kan maken van de kwantumkorting. Deze korting gaat van de totale prijs af omdat de glaszetter bijvoorbeeld geen extra kosten hoeft te maken op transport. Omdat de kwantumkorting niet vaststaat, kunnen wij geen prijsindicatie geven. Deze is namelijk sterk afhankelijk van de glaszetter.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden