De beste glaszetter deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Glas Thermopane glas

Thermopane glas

Minimale kosten
€ 40
Gemiddelde kosten
€ 1.000
Maximale kosten
€ 7.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 820 - € 1.180

Hoe lekker is het om ’s avonds een aangename binnentemperatuur te hebben in je woning. Om dit comfortabele gevoel in je woning waar te kunnen maken is goed isolatieglas essentieel. Thermopane glas is hiervoor een goede investering. Thermopane glas wordt vaak gebruikt als synoniem voor isolerend dubbel glas. Wanneer je thermopane glas wilt plaatsen in je woning bespaar je vele kosten. Benieuwd naar de gemiddelde prijzen voor thermopane glas en op zoek naar informatie zodat je de beste keuze kunt maken? Lees dan vooral verder.

Wat kost thermopane glas?

De kosten voor thermopane glas variëren van € 40 tot € 70 per m2, inclusief plaatsing. De dikte van het thermopane glas heeft invloed op de prijs: van 4 mm tot 8 mm dik. Totaal lopen de kosten voor thermopane glas op van € 1.800 tot zelfs € 7.000, afhankelijk van het aantal m2 raamoppervlak in je woning. Een flinke investering, maar door de goede isolatie ga je flink besparen op je energierekening. Bekijk alle thermopane glas prijzen in onderstaand kostenoverzicht:

WoningtypeGemiddelde raamoppervlakte in m2Gemiddelde totaalprijs thermopane glas incl. btw en montageGemiddelde energiebesparing per jaar
Appartement15 m2€ 1.800 - € 2.200€ 200 per jaar
Tussenwoning20 m2€ 2.500 - € 2.800€ 250 per jaar
Hoekwoning30 m2€ 3.500 - € 4.000€ 300 per jaar
2 onder 1 kap35 m2€ 4.400 - € 4.900€ 400 per jaar
Vrijstaande woning50 m2€ 6.500 - € 7.000€ 500 per jaar
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Prijsvoorbeelden

In de eerder genoemde prijzentabel zie je een overzicht van de gemiddelde prijzen. Hieronder zie je voorbeelden waardoor de prijzen van isolatieglas verder toegelicht worden.

Meest gekozen werk

Er komt veel kou binnen in de belangrijkste kamer van je woning, de woonkamer. Daar wil je natuurlijk iets aan doen. De beste manier is om thermopane glas in de woonkamer te plaatsen. De gemiddelde woonkamer van een rijtjeshuis bevat 4 buitenramen met een oppervlakte van 1,4 m2. De investering in thermopane glas komt dan uit op gemiddeld € 650.

Groter project

Een groter project is wanneer een glaszetter thermopane glas in alle ramen van een rijtjeshuis plaatst. Wanneer je zoveel mogelijk energiekosten wilt besparen in je woning maak je gebruik van thermopane glas. Een rijtjeshuis bevat gemiddeld 10 ramen met een totale oppervlakte van 15 m2 aan glas. Wanneer je deze 10 ramen wilt voorzien van thermopane glas, dan kom je ongeveer op een prijs van € 1.725 uit.

Gedetailleerd project

Stel, het is al tijden koud in je slaapkamer en wilt hier graag iets aan doen. Dan biedt thermopane glas ook voor deze situatie de ideale oplossing. Voor een gemiddelde slaapkamer met 2 ramen is de investering ongeveer € 300.

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Bij de aanschaf van thermopane glas heb je een aantal keuzes om te maken:

Keuze 1: Thermopane glas dikte

De dikte van thermopane glas verschilt bij buitenglas en binnenglas. Buitenglas is meestal dikker dan binnenglas omdat er meer bescherming nodig is voor het weer en tegen inbraak. Wanneer je wilt weten welke dikte bij jouw woning past is het slim om advies te vragen van een glaszetter. Hieronder is een prijsindicatie te vinden van de verschillende diktes van de binnen- en buitenglazen.

Dikte thermopane glas voor buitenDikte thermopane glas voor binnenGemiddelde prijs totale raam per m2 incl. btw, montage en materiaal
4 mm4 mm€ 42
5 mm4 mm€ 45
6 mm4 mm€ 50
6 mm5 mm€ 52
8 mm5 mm€ 64
8 mm6 mm€ 66

Keuze 2: Plaatsen van ventilatieroosters

Wanneer de ramen onvoldoende geïsoleerd zijn ontstaat er condens als gevolg. Daarnaast zorgt een koude vlakte ook voor koude straling. Ventilatieroosters zorgen voor droge lucht in de woning waardoor er niets gaat rotten en er geen schimmel ontstaat. Ook zijn ventilatieroosters gunstig wanneer de ramen niet open kunnen en je toch even wilt ventileren. Door gebruik te maken van ventilatieroosters bespaar je energiekosten omdat droge lucht sneller opwarmt. Een kleine ventilatierooster kost gemiddeld € 15 en een grotere kost gemiddeld € 60.

Keuze 3: Verschillende mogelijkheden qua kleur en vormgeving

Wanneer je gebruik maakt van thermopane glas kan je dit ook combineren met verschillende technieken. Door de vele technieken en nieuwe mogelijkheden kunnen er leuke en energievriendelijke oplossingen bedacht worden. Denk aan het verwerken van een kleurtje in het glas. Er wordt gebruik gemaakt van digitale print technologie waardoor je kleuren en beelden kan verwerken op isolatieglas. Kijk dus goed om welke reden je het glas laat vervangen en of er technieken nodig zijn om aan je wensen te voldoen.

Keuze 4: Extra optie

Heb je enkel glas en is het plaatsen van dubbel glas geen mogelijkheid omdat je bijvoorbeeld in een monumentaal pand woont of wil je het kozijn niet vervangen? Dan zijn voorzetramen een goed alternatief. Bij het plaatsen van een voorzetraam wordt er een glasplaat met frame tegen het binnenraam geplaatst. Deze manier heeft hetzelfde effect als thermopane glas én is gemakkelijk plaatsen. Wanneer je interesse hebt in voorzetramen kan je aan prijzen denken die tussen de € 120 en € 160 per m2 liggen,inclusief btw, loon en materiaal.

Vind de beste deal

Met deze informatie en prijsindicaties hebben wij je hopelijk een handje verder geholpen. Heb je interesse in thermopane glas? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan. De offertes krijg je binnen 2 werkdagen binnen van glaszetters bij jou uit de buurt. Binnen 2 minuutjes heb je het offerteformulier ingevuld en opgestuurd en verkrijg je de offertes van verschillende specialisten in je mailbox. Deze offertes vergelijk je met elkaar zodat je een keuze kan maken voor de glaszetter met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Door offertes te vergelijken bespaar je al snel enkele honderden euro’s.

Homedeal bespaartips

Onderhoud het kozijn

Wanneer je het kozijn goed onderhoudt bespaar je veel geld in de toekomst. Het is namelijk erg vervelend als je raam gaat lekken door slecht onderhoud. Er komt kou en vocht in je woning waar je totaal niet op zit te wachten. Wat veel mensen bijvoorbeeld vergeten is als ze de ramen aan het lappen zijn dat ze dan ook eventjes de kozijnen mee moeten nemen. Ook als je merkt dat de verf zijn beste tijd heeft gehad dat je hem weer eens in de verf zet. Door je kozijnen dus goed te onderhouden bespaar je vele kosten.

Bespaar op stookkosten

Met thermopane glas bespaar je veel op de stookkosten. Hoe beter het isolatieglas is, hoe meer warmte in huis vastgehouden wordt. De waarde van isolatie wordt aangegeven met een U-waarde. Door middel van de U-waarde kan je bekijken hoe goed de woning geïsoleerd is. Hoe lager de waarde, hoe beter. Wanneer je gebruik maakt van HR+++, ofwel het extreem isolerende driedubbele glas, bespaar je meer kosten dan wanneer je gebruik maakt van thermopane glas. Bij thermopane glas bespaar je namelijk € 140 per jaar per woning en met HR+++ € 280 per jaar.

Vraag of de buren interesse hebben in thermopane glas

Wanneer je wilt besparen op een project is het slim om eens een rondje door de buurt te lopen en te vragen wie hetzelfde project uit wil laten voeren. Er is een grote kans dat de mensen uit jouw straat of appartementencomplex hetzelfde probleem hebben omdat de woningen op dezelfde manier zijn gebouwd. Wanneer een glaszetter meerdere projecten in dezelfde straat heeft, scheelt dat onder andere op de voorrijkosten en hoe meer je afneemt, hoe meer korting een glaszetter geeft.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden