De beste glaszetter deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Glas Glas vervangen

Glas vervangen

Je woning is voorzien van diverse ruiten. Op het moment dat deze ramen stuk zijn of je het enkel glas wilt vervangen voor dubbel glas is het noodzakelijk om een specialist in te schakelen die het glas vervangt. Lees hier alles over glas vervangen.

Glas vervangen: de kosten

De kosten voor glas vervangen lopen uiteen. Bij het vervangen wordt het huidige glas meestal vervangen voor een vorm van dubbel glas of HR++ glas. Een glaszetter is de specialist die het glas vervangt. De kosten van een glaszetter lopen uiteen, maar reken op gemiddeld op € 200 per te vervangen ruit inclusief btw, materiaal- en arbeidskosten. Hieronder volgt een kostenoverzicht van verschillende typen glas. De prijzen zijn per m2 glas en inclusief montage en btw weergeven.

Type glasGemiddelde prijs per m2 (incl. montage en btw)
Draadglas€ 100
Plexiglas€ 115
Gehard glas€ 120
Dubbel glas (HR++)€ 130
Gelaagd glas€ 150
Brandwerend glas€ 450
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Wil je meer informatie over de kosten voor het vervangen van glas voor dubbel glas? Bekijk dan de prijsgids: Glas prijzen.

Soorten dubbel glas

Bij glas vervangen wordt meestal gekozen voor nieuw dubbel glas. Dit type glas is sterk en isoleert goed. Daarbij is HR++ glas het meest gebruikte glas. Dit zijn alle verschillende typen dubbel glas met de bijhorende specificaties.

Type dubbel glasGemiddelde prijs per m2, inclusief btw en montage.Jaarlijkse energiekostenbesparing t.o.v. enkel glas voor een woning met 10 m2 glaswerk*
Standaard dubbel glas€ 115€ 70 per jaar
HR€ 120€ 90 per jaar
HR+€ 125€ 110 per jaar
HR++€ 130€ 130 per jaar
HR+++€ 170€ 140 per jaar

*  Berekening bij een constante temperatuur van 18 graden en een HR combiketel.

glas vervangen

Tips bij glas vervangen

Indien al het glas vervangen wordt is het belangrijk dat dit goed gebeurt, om zo lekkages of tocht te voorkomen. De volgende tips zijn handig als je een ruit laat vervangen:

1. Goedkoop betekent niet voordelig

Het meest goedkope glas betekent niet direct het meest voordelige glas. Goedkopere glassoorten isoleren in de meeste gevallen minder dat de duurdere varianten. Kijk dus altijd goed naar de verwachtte besparing van het nieuwe glas en baseer daarop je keuze tot aanschaf.

2. Kies niet het best isolerende glas

Op het internet word je overspoeld met tips om altijd te kiezen voor het best isolerende type glas. Dit is echter niet altijd voordeliger. Zo is HR+++ aanzienlijk duurder in aanschaf dan de extra besparing op de energiekosten die het met zich meebrengt. Aangeraden wordt om juist je ruit voor HR++ glas te vervangen. Dit glas is betaalbaar, isoleert uitstekend en kost je uiteindelijk het minst.

3. Kijk naar keurmerken

Let altijd op de kwaliteit van het glas en van de specialist als je besluit een ruit te vervangen. Niets is zo vervelend als achteraf ontdekken dat er fouten zijn gemaakt in de vervanging van het glas. Kijk daarbij ook goed naar de keurmerken en certificaten van de professional. Kies bij het vervangen van glas het liefst voor een bedrijf dat is aangesloten bij de branchevereniging FOSAG of in het bezit is van een GBO-vakcertificaat. De bedrijven die aangesloten zijn bij FOSAG bieden 10 jaar garantie op de plaatsing van isolatieglas.

4. Ventilatieroosters open

Isolatieglas heeft het grote voordeel dat het de energierekening naar beneden brengt, maar een goede isolatie betekent ook dat de luchtverversing minder wordt. Een slecht geventileerde woning zorgt voor schimmelvorming en vochtplekken. Laat daarom altijd, indien ze aanwezig zijn, de ventilatieroosters in het raamwerk open staan. Let er in ieder op dat deze ventilatieroosters aanwezig zijn alvorens je besluit tot aankoop over te gaan.

Voordelen van glas vervangen

Glas vervangen biedt een groot aantal voordelen. Hieronder staan de voordelen van het vervangen van enkel glas naar dubbel glas of HR++ glas:

  • Je hebt minder last van tocht.
  • Geïsoleerd glas zorgt voor een besparing op de energiekosten.
  • Dubbel glas is geluidswerend.
  • Dubbel glas is veiliger, bijvoorbeeld tegen inbraken of brand.
  • De verkleuring van de meubels en attributen in huis is minder doordat er minder UV-stralen worden doorgelaten.

Ontvang snel de beste prijzen voor het vervangen van glas

Op zoek naar de beste deal voor het vervangen van glas in huis? Vergelijk diverse glaszetters op het gebied van prijs en kwaliteit. Vraag bij Homedeal gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten bij jou in de buurt. Binnen 48 uur ontvang je tot wel 6 offertes, zodat je direct ziet welke specialist de beste deal biedt. Door verschillende offertes met elkaar te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de totale kosten voor het vervangen van glas.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden