De beste glaszetter deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Glas Enkel glas

Enkel glas

Minimale kosten
€ 40
Gemiddelde kosten
€ 200
Maximale kosten
€ 400
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 160 - € 240

Heb je nieuw enkel glas nodig voor in je ramen, maar wil je eerst meer weten over de kosten van enkel glas? Wil je weten welke mogelijkheden je hebt en waar je op dient te letten? Homedeal zocht het uit en heeft de prijzen en mogelijkheden in een duidelijk overzicht geplaatst.

Wat kost enkel glas?

Waar enkel glas vroeger vrijwel altijd gebruikt werd, is het nu een weinig gevraagde soort. De meeste woningen hebben dubbelglas, omdat dat meer besparing oplevert op de energiekosten. Maar in binnendeuren en -ramen heeft dubbelglas minder effect en kies je vaak voor enkel glas. Doordat er niet veel vraag naar enkel glas is en het daardoor niet meer in massa wordt geproduceerd, is er bij veel glaszetters een minimum af te nemen oppervlakte van 0,5 m². De prijzen inclusief plaatsing zijn bij verschillende projecten hieronder beschreven.

Project (in mm)Gemiddelde prijzenOpmerking
Raam (1200x800)€80 - €160Hierbij wordt er vanuit gegaan dat verandering van het kozijn onnodig is
6 ruiten in deur (216x251 p/s)€40 - €80Minimum van 0,5 m² van toepassing
Glazen deur (2150x850)€250 - €400Incl. scharnieren en deurklink
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Aan de hand van de volgende situaties wordt er ingegaan op de verschillende projecten en prijzen:

Kleine oppervlakte

Er is een klein ongeluk gebeurd in huis. Je jongste zoon heeft per ongeluk de speelgoedbal van de hond door het raam van je binnendeur gegooid. Nu wil je er nieuw glas in laten zetten en je besluit om alle 6 de kleine ramen te laten vervangen. Het totale oppervlak dat je nodig hebt is minder dan het minimum, waardoor je betaalt voor een halve m² enkel glas. Dit kost je zo’n € 40 tot € 80 inclusief plaatsing.

Gemiddelde oppervlakte

Er is een ruit gesneuveld in de keuken en je wil zo snel mogelijk nieuw glas laten plaatsen. Je vindt het niet nodig om dubbelglas te plaatsen of het is niet mogelijk, dus kies je voor enkel glas. Voor glas van 120×80 cm betaal je € 80 tot € 160. Dit zijn de kosten voor het glas en de plaatsing daarvan.

Grote oppervlakte

Je wil graag meer licht in de woonkamer en je besluit om een glazen deur te laten plaatsen tussen de woonkamer en de hal. De totale prijs hiervoor, inclusief scharnieren, deurklink en plaatsing is zo’n € 250 tot € 400.

Hoe zijn enkel glas prijzen opgebouwd?

enkel glas prijs

De prijs voor enkel glas bestaat uit arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten. De arbeidskosten zijn zo’n € 40 tot € 70 per m². Andere glaszetters berekenen een uurloon van € 35 tot € 45. Het zetten van enkel glas duurt over het algemeen niet lang. Vergelijk daarom offertes om te weten te komen welke vorm van arbeidskosten voor jou het voordeligste uitpakken. De voorrijkosten zijn afhankelijk van hoe ver een glaszetter moet rijden naar jouw woning. Op de materiaalkosten heb je zelf meer invloed door het maken van de keuzes die hier onder staan.

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Er zijn een aantal noodzakelijke keuzes die je dient te maken bij het kiezen voor enkel glas:

Keuze 1: Helder of ondoorzichtig glas?

Wil je helder glas waar je makkelijk doorheen kijkt of wil je liever glas dat meer privacy biedt? Voor meer privacy kies je voor gezandstraald of figuurglas. Deze soorten zijn gemiddeld wel duurder dan helder glas. Dit verschil kan oplopen tot enkele tientjes per m², afhankelijk van jouw wensen.

Keuze 2: Welke dikte?

Enkel glas is verkrijgbaar in diktes vanaf 2mm tot 19mm. Prijzen variëren hierbij van ongeveer € 15 per m2 voor 2 millimeter, tot € 250 per m² voor 19 millimeter. Hoe dikker je het enkel glas wil hebben, hoe sneller de prijs oploopt. Zo is het verschil tussen 2 en 5 milimeter € 7 per m², maar het verschil tussen 12 en 15 milimeter is zo’n €75. Ga dus na wat het meest geschikt is in jouw situatie om onnodige kosten te vermijden. Neem contact op met een glaszetter om de optimale dikte te achterhalen.

Keuze 3: Veiligheidsglas of niet?

Wil je glas dat meer veiligheid biedt, dan zijn er een aantal soorten veiligheidsglas waar je uit kan kiezen:

  • Gelaagd: Glas met daartussen elastisch folie. Het folie zorgt ervoor dat het glas niet uit elkaar valt bij scheuren en breuken. Gelaagd glas is inbraakwerend, want inbrekers komen niet binnen doordat het raam niet uit elkaar valt. Gelaagd glas kost € 60 tot € 100 per m².
  • Gehard: Gehard glas is 5 keer sterker dan gewoon glas. Mocht het toch breken dan valt het in stukjes uiteen die niet scherp zijn. Hierdoor vermijd je eventuele ongelukken. Ook gehard glas is inbraakwerend. Kosten voor gehard glas zijn € 40 tot € 80 per vierkante meter.
  • Draadglas: In draadglas zit staaldraad verwerkt. Hierdoor valt het glas niet uiteen als het breekt. Het geeft daarnaast een leuk effect, alsof je tussen een hekje door kijkt. De gemiddelde prijs van draadglas ligt tussen de € 40 en € 60 per m².

Keuze 4: Wel of geen ventilatieroosters?

De keuze voor ventilatieroosters is niet per se noodzakelijk, maar kan het leefcomfort in je huis wel verhogen. Ventilatieroosters zorgen namelijk voor een drogere lucht in huis, en drogere lucht verkleint de kans op schimmels en houtrot. Daarnaast is droge lucht makkelijker en sneller op te warmen, waardoor je optimaal profiteert van de verwarming en de energiekosten dalen. Een klein ventilatierooster is al verkrijgbaar vanaf € 15 en een groot rooster kost zo’n € 60.

Vind de beste deal

Wil je specifieke informatie voor jouw enkel glas project? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend offertes aan van glaszetters bij jou in de buurt. Dit kost je slechts 2 minuten en binnen 48 uur heb je de informatie die je nodig hebt. Je maakt dan niet alleen een goed onderbouwde keuze, maar je bespaart ook nog eens tot 40% op de kosten. Wacht niet langer en vraag de offertes aan.

Homedeal Bespaartips

Vervang minimaal 0,5m²

Betalen voor iets dat je niet gebruikt is zonde, dat vinden we allemaal. Heb je minder enkel glas nodig dan het minimum van 0,5m²? Kijk dan eens rond in je huis en overweeg om meer glas te vervangen of vraag de buren eens of ze nieuw enkel glas nodig hebben. Zo krijg je waar voor je geld.

Vraag offertes aan

Het is al vaak gezegd, maar het vergelijken van meerdere offertes werkt echt. Door het vergelijken krijg je een goed beeld van de kosten die jouw project met zich mee brengt. Met dit inzicht maak je de juiste keuze en bespaar je tot wel 40% op de kosten.

Kies voor HR++ glas

Heb je op het moment nog enkel glas aan de buitenzijde van je woning? Overweeg dan om te kiezen voor hoogrendementsglas. Dit isoleert veel beter dan enkel glas en daardoor bespaar je op de energiekosten. Per raam levert het een besparing op van 20 m³ gas per jaar. Door hoogrendementsglas te plaatsen in het hele huis bespaar je zo’n € 250 per jaar.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden