De beste glaszetter deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Glas Glasschade

Glasschade

Minimale kosten
€ 120
Gemiddelde kosten
€ 1.500
Maximale kosten
€ 5.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.230 - € 1.770

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Spelende kinderen, een bal door de ruit of een vogel door het glas. Komt dit je bekend voor? Daar zit je dan met al het glas en kou in je woning. Het is daarom fijn als dit probleem zo snel mogelijk opgelost wordt door een glaszetter. Wil je meer informatie en gemiddelde prijzen over glasherstel? Lees dan vooral verder.

Wat kost glasherstel?

Heb je glasschade en wil je graag hulp bij het opruimen van de scherven en het plaatsen van nieuw glas? De kosten voor glasherstel verschillen per glassoort. Wanneer je genoodzaakt bent om nieuwe beglazing aan te schaffen is het slim om eerst naar de verschillende glassoorten te kijken. Wat zijn jouw wensen en behoeften? Hieronder geven wij je de prijzen van de verschillende glassoorten per m2.

Type glasGemiddelde prijs per m2 (incl. montage en btw)
Dubbel glas€ 115
Enkel glas€ 140
HR€ 120
HR+€ 125
HR ++€ 130
HR +++€ 170
Draadglas€ 100
Gehard glas€ 120
Plexiglas€ 125
Gelaagd glas€ 150
Brandwerend glas€ 450

Bespaar 40% op glasherstel

Wanneer er een ruit vervangen moet worden door glasschade ben je vast benieuwd naar de specifieke kosten voor jouw situatie. Bij ons vraag je gemakkelijk offertes aan en bespaar je al snel tot wel 40% op de totale kosten. Wil jij een goede prijs-kwaliteitverhouding? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 glaszetters uit jouw regio. Wanneer je het offerteformulier ingevuld hebt, ontvang je binnen 2 werkdagen de offertes in huis. Na het ontvangen hoef je alleen nog maar een keuze te maken welke glaszetter het beste binnen je budget past.

Prijsvoorbeelden

In de eerder genoemde prijzentabel zie je een overzicht van de gemiddelde prijzen. Hieronder zijn voorbeelden beschreven waardoor de prijzen verder toegelicht worden.

Meest gekozen werk
Het meest gekozen werk is de overgang van enkel glas naar dubbel glas van één raam als gevolg van glasschade. Het totale oppervlakte van één raam is gemiddeld 2.5 m2. Voor de combinatie van deze afmeting met dubbel glas kom je op een gemiddelde prijs uit van € 290, inclusief plaatsing.

Groter project
Een groter project is wanneer je één raam in je woning voorziet van gelaagd glas in plaats van standaard dubbel glas. Die bal die zo vaak door de ruit vliegt is verleden tijd wanneer je voor gelaagd glas kiest. Op deze manier heb je nooit meer last van glasschade. De kosten van gelaagd glas bij één raam is € 340, inclusief plaatsing.

Gedetailleerd project
Een gedetailleerder project is wanneer je enkel glas in de voordeur laat vervangen door dubbel glas. Hierdoor bespaar je op de energiekosten. De kosten van het vervangen van een ruit in de voordeur zijn gemiddeld € 150.

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Om dieper in te gaan op de factoren waarvan de prijs afhankelijk is, lees je onderstaand meer over de verschillende keuzemogelijkheden.

Keuze 1: Maak een keuze uit een glassoort

Voor het vervangen van je ramen bij glasschade kun je kiezen tussen verschillende soorten glas. De meest voorkomende glassoorten zijn:

  • dubbel glas
  • enkel glas
  • brandwerend glas
  • draadglas
  • gehard glas
  • gelaagd glas
  • plexiglas

Elke glassoort heeft zijn eigen prijzen zoals je in de eerste tabel al kon zien. Zo is bijvoorbeeld HR++ glas (dubbel glas) ongeveer 20% duurder dan enkel glas, maar door de besparing op je energierekening haal je dit eruit.

Keuze 2: Keuze uit de dikte van het glas

Glas is in verschillende diktes verkrijgbaar. Wanneer je kiest voor het dunste glas heb je een dikte van 4 mm. Hoe dikker het glas, hoe duurder het wordt. Bespreek wel goed met de specialist wat het beste bij jouw woning past. Wanneer je kiest voor het goedkoopste glas en de isolatiewaarde is erg laag, dan ga je niet besparen op de stookkosten. Simpel dun glas kan voldoende zijn in een schuurtje waar geen waardevolle spullen staan en puur dient als lichtinval.

Keuze 3: Aanpassen of vervangen kozijn?

Bij glasschade is het een noodzaak om je raam te vervangen. Het is verstandig als je kozijnen slecht zijn door vocht en houtrot, om direct je kozijnen mee te pakken. Voor een nieuw kozijn en de overgang van enkelglas naar dubbelglas betaal je ongeveer tussen de € 700 en € 850 per raam. Hieronder is een prijsindicatie te vinden van de kosten om kozijnen te laten vervangen.

Soort kozijnGemiddelde prijzen voor 2,5 m2Voordeel
Kunststof€ 850 - € 1.300Lange levensduur (50 jaar), weinig onderhoudskosten
Hout€ 2.000 - € 3.000Sterk isolerende werking, warme uitstraling
Aluminium€ 2.500 - € 3.200Roest en rot niet, modern uiterlijk

Keuze 4: Extra optie

Naast het vervangen van je ramen is het ook mogelijk om een ventilatierooster te plaatsen. Een goede ventilatie zorgt ervoor dat lucht in je woning sneller opwarmt. Een klein ventilatierooster is te verkrijgen vanaf € 15 en een grote vanaf € 60. Op deze manier kan je er voor kiezen om dunnere glazen te laten plaatsen in combinatie met een ventilatierooster. Daarnaast zijn ventilatieroosters goed voor je gezondheid en wanneer je weinig ramen hebt die je open kunt zetten is een ventilatierooster aan te bevelen.

Vind de beste deal

Nieuwe ramen laten plaatsen bij glasschade zorgt voor veiligheid, warmte en isolatie. Door meerdere offertes op te vragen is het mogelijk om een keuze te maken met welke glaszetter je in zee wilt gaan. Doordat je tot wel 6 offertes ontvangt, maak je een keuze uit de betaalbaarste glaszetter en bespaar je maar liefst tot wel 40% op de totale kosten. Je wilt natuurlijk niet de hoofdprijs betalen voor de nieuwe ruit. Vraag nu gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan. Na het opsturen van je aanvraag ontvang je binnen 2 werkdagen de offertes in huis.

Homedeal bespaartips

Onderhoud het kozijn

Bij het besparen op glasherstel is het verstandig om je kozijnen goed te onderhouden zodat ze niet gaan lekken of tochten. Wanneer je de kozijnen laat checken op houtrot, is het mogelijk om dit te laten vervangen tegelijk met het glasherstel. Anders is de kans groot dat je de glaszetter over een jaar weer terug moet laten komen om de kozijnen te komen vervangen waardoor de glasplaat er weer uit moet. Als de glaszetter dit in één keer checkt bespaart het op de lange termijn een flinke investering.

Dubbele beglazing

Wanneer je ruit glasschade heeft opgelopen en je vervolgens twijfelt welke glassoort je wilt gaan gebruiken. Denk dan eens aan hoogrendementsglas. Je hebt het niet alleen lekker warm in je woning, maar je bespaart ook flink op de energiekosten. Met enkel glas wat vervangen wordt door hoogrendementsglas bespaar je gemiddeld € 450 per jaar op de stookkosten.

Subsidie aanvragen

Wanneer je glasschade hebt en je het glas wilt laten vervangen is het mogelijk om subsidie aan te vragen. Er zitten wel een aantal eisen aan de subsidie verbonden op nationaal en gemeentelijk niveau. Houd hierbij dus rekening met de dikte van het glas, de oppervlakte en de HR-waarde.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden