De beste glaszetter deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Glas Glas prijzen

Glas prijzen

Minimale kosten
€ 100
Gemiddelde kosten
€ 190
Maximale kosten
€ 300
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 155 - € 225

Wil je net als velen voor jou ook besparen op de stookkosten door middel van beter geïsoleerde ruiten? Of zijn de huidige ruiten aan vervanging toe? Voor je een keuze maakt wil je meer weten over de glas prijzen en de mogelijkheden die je hebt. Homedeal heeft die allemaal in een duidelijk overzicht gezet.

Wat kost glas?

Gemiddeld kost het laten plaatsen van glas € 190. Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor hoogrendementsglas. Hoogrendementsglas heb je gemiddeld voor € 140 per m2, inclusief plaatsing. Zie in onderstaand prijzenoverzicht de prijzen per m2 voor diverse soorten glas, inclusief plaatsing.

Soort glasGemiddelde prijzenKenmerk
Enkelglas€40 - €60Makkelijk en snel te plaatsen, lage isolatiewaarde
Dubbelglas€70 - €120Dubbele glazen met lucht erin, gemiddelde isolatiewaarde
HR++ glas€120 - €170Dubbele glazen met edelgas er tussen, hoge isolatiewaarde
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Door middel van enkele situaties wordt duidelijk wat je kosten kunnen zijn:

Goedkoopste

Je hebt een aantal binnendeuren waar nieuw enkel glas in geplaatst moet worden. In totaal heb je 2 m² glas nodig. Hiervoor betaal je tussen de €80 en €120.

Gemiddelde prijs/rendement

Heb je niet heel veel te besteden, maar wil je wel besparen op de energiekosten? Kies dan voor standaard dubbel glas. Dit heeft een gemiddelde isolatiewaarde en is al te laten plaatsen vanaf €70 per m2.

Meest besparend

Wil je door het vervangen van je ramen vooral besparen op energiekosten? Dan kies je voor hoogrendementsglas, want hiermee bespaar je het meest. Voor een gemiddeld rijtjeshuis is de besparing zo’n €250 per jaar.

Hoe zijn glas prijzen opgebouwd?

glas prijzen

De kosten voor nieuw glas in je kozijnen zijn opgebouwd uit 3 verschillende soorten kosten. Dit zijn de arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten. Glaszetters hebben 2 manieren om arbeidskosten te berekenen. De één doet het door een uurloon te rekenen van gemiddeld €35 tot €45. De ander rekent een tarief per m² van gemiddeld €40 tot €70. Je bespaart op de arbeidskosten door meerdere offertes aan te vragen en de tarieven te vergelijken. De voorrijkosten zijn afhankelijk van de afstand die een glaszetter dient af te leggen tot aan jouw huis. Om hierop te besparen kies je voor een glaszetter die dicht in de buurt werkt. Op de materiaalkosten heb je zelf invloed door enkele keuzes te maken. De keuzes worden hieronder verder beschreven.

Welke keuzes hebben invloed op de glas prijzen?

De prijs is afhankelijk van enkele keuzes die je dient te maken:

Keuze 1: Welke soort glas?

Zoals eerder aangegeven zijn er 3 soorten glas voor je ramen. Bij enkel glas moet je er rekening mee houden dat er een minimale afname is van 0,5m², omdat dit niet meer in massa’s geproduceerd wordt. Enkel glas heeft de laagste isolatiewaarde, standaard dubbelglas heeft een gemiddelde isolatiewaarde en HR++ heeft een hoge isolatiewaarde. Weeg goed af welke soort het beste bij jouw budget en wensen past.

Keuze 2: Welke dikte?

Glas is verkrijgbaar in verschillende diktes, vanaf 4mm. Als het glas dikker is, betaal je natuurlijk meer, maar de extra kosten blijven beperkt. Bespreek met de specialist welke dikte geschikt is voor jouw kozijnen en hoeveel dat exact gaat kosten.

Keuze 3: Voldoet het huidige kozijn?

Wil je in plaats van enkelglas dubbelglas laten zetten, dan bestaat de kans dat je ramen aangepast moet worden. Ook heb je de keuze om een geheel nieuw kozijn te laten plaatsen. De prijs is afhankelijk van waar het raam zit en wat eromheen zit, zoals vensterbanken. Hierdoor is de ene optie niet altijd goedkoper dan de ander. Voor elke situatie moet dit bekeken worden door een glaszetter om een juiste inschatting te maken van de kosten. Een nieuw kozijn inclusief montage en btw kost zo’n €700 tot €850.

Keuze 4: Wel of geen ventilatieroosters?

Naast het vervangen van je raam heb je ook de mogelijkheid om nieuwe ventilatieroosters te laten plaatsen of de huidige te vervangen. Een goede ventilatie zorgt voor een drogere lucht in huis. De droge lucht is sneller opgewarmd, waardoor er minder gestookt hoeft te worden dan bij vochtige lucht. Een klein ventilatierooster is te verkrijgen vanaf €15 en een grote vanaf €60.

Keuze 5: Alternatieven

Naast het vervangen van de huidige ramen zijn er ook alternatieven die besparend werken:

  • Voorzetramen: Hierbij wordt er een frame met enkelglas aan de binnenkant tegen het huidige glas geplaatst. Op deze manier krijg je dubbelglas zonder iets te veranderen aan het huidige kozijn en glas. Een voorzetraam kost zo’n €140 tot €180 per vierkante meter.
  • Veiligheidsglas: Er zijn 2 soorten veiligheidsglas. Beide zijn er op gericht om ernstige ongelukken te voorkomen. Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit 2 glasplaten met daar tussenin een stuk folie. De folie zorgt ervoor dat wanneer het glas breekt, het niet uit elkaar valt. Gehard veiligheidsglas is 5 keer sterker dan gewoon glas, maar kan wel in stukken breken. Maar wanneer dit gebeurt zullen de scherven niet scherp zijn. Beide soorten zijn verkrijgbaar vanaf €40 per vierkante meter exclusief montage kosten.
  • Zonwerend glas: Zonwerend glas heeft een coating waardoor wel het licht, maar niet de warmte van de zon naar binnen komt. Daarnaast werkt het energie besparend en maakt het hebben van overige zonwering overbodig. Zonwerend glas is verkrijgbaar vanaf €80 per vierkante meter exclusief de montagekosten.

Vind de beste deal

Ben je overtuigd en wil je nieuw glas laten plaatsen? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan van glaszetters uit je eigen omgeving. Binnen 2 dagen heb je offertes in huis, zodat je de tarieven kan vergelijken en de beste keuze maakt. Grijp nu je kans om te besparen op nieuw glas.

Homedeal Bespaartips

Vraag subsidie aan

Voor veel energiebesparende projecten is subsidie aan te vragen. Zo ook voor het vervangen van je ramen. Deze subsidie wordt geregeld op nationaal en gemeentelijk niveau en er zijn bepaalde eisen aan verbonden. De eisen hebben betrekking op dikte, ventilatieroosters, aantal m² en minimale HR-waarde. Neem contact op met je eigen gemeente om de exacte eisen te achterhalen of kijk op de vlaaderen.be

Goed onderhoud voorkomt extra kosten

Het is vervelend als er door een lek condens aan de binnenkant van je dubbelglas zit, of dat je raam zomaar breekt. Dit kan het gevolg zijn van slecht onderhouden kozijnen. Het risico op lekken of breken verminder je door de kozijnen goed te onderhouden. Regelmatig schoonmaken is hierbij het belangrijkste. Vuil dat lang blijft zitten kan de onderliggende materialen op een gegeven moment aantasten met alle gevolgen van dien. Dus houd je kozijnen schoon en bespaar jezelf de onverwachte kosten voor renovering.

Kies voor HR+++

Een soort glas dat steeds meer aangeboden wordt is HR+++ glas. Dit is driedubbelglas met een nog hogere isolatiewaarde dan alle dubbelglas soorten. De prijs hiervoor is gemiddeld enkele tientjes duurder per vierkante meter, maar de besparing op energiekosten wordt ook meer. Het is dus het overwegen waard.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden