De beste ramenzetter deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Ramen Ramen prijzen

Ramen prijzen

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 1.635
Maximale kosten
€ 5.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.340 - € 1.925

Wil je nieuwe ramen laten plaatsen, omdat de oude aan vervanging toe zijn, niet goed genoeg isoleren of niet mooi passen bij je huis? Dan is het raadzaam om je eerst goed te oriënteren op de verschillende mogelijkheden en ramen prijzen. Homedeal heeft dit allemaal voor je uitgezocht.

Wat kost een raam?

De kosten voor een pvc raam starten vanaf € 850, dit is inclusief montage en hr++ glas. Daarnaast heb je ramen van hout en aluminium, daarvan ligt de prijs iets hoger. Bekijk onderstaand de gemiddelde ramen prijzen per materiaalsoort, uiteraard ook inclusief hr++ glas en montage.

Soort raamGemiddelde prijzen voor 2,5 m²Voordeel
Kunststof€ 850 - € 1.300Lange levensduur (50 jaar), weinig onderhoudskosten
Hout€ 2.000 - € 3.000Sterk isolerende werking, warme uitstraling
Aluminium€ 2.500 - € 3.200Roest en rot niet, modern uiterlijk
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Aan de hand van 3 voorbeelden wordt duidelijk wat je krijgt voor je geld:

Goedkoop

Je hebt 2 nieuwe ramen nodig, maar je wilt er niet te veel geld aan uitgeven. Daarnaast wil je er weinig onderhoudskosten aan hebben. Dan kies je voor pvc ramen. Met een levensduur van ongeveer 50 jaar en weinig onderhoudskosten is dit een goede optie. Pvc ramen laat je al plaatsen voor € 850 tot € 1.300, en je hebt geen werk aan het afvoeren van het oude materiaal.

Karakteristiek

Je vindt het belangrijk dat je huis mooie, karakteristieke ramen heeft. Je kiest voor houten ramen, omdat dit het meeste sfeer geeft, en ook nog prima isoleert. Voor 3 houten ramen van bij elkaar 2 m² ligt de prijs ongeveer tussen de € 2.000 en € 3.000.

Minste kans op problemen

Je wilt zo min mogelijk omkijken hebben naar de nieuwe ramen. Daarom kies je voor aluminium ramen. Deze ramen rotten niet en roesten ook niet. Daarnaast zijn ze vuilafstotend, waardoor ze maar een paar keer per jaar goed gereinigd hoeven te worden. Je wil deze ramen op 3 plekken van elk een vierkante meter. Dit kost tussen de € 2.500 en € 3.200.

Waaruit bestaan de ramen prijzen?

ramen prijzen

De prijzen voor nieuwe rame zijn opgebouwd uit meerdere kosten:

  • Arbeidskosten: De arbeidskosten worden bepaald door het aantal uren dat een vakman werkt. Er wordt een vast bedrag per uur berekend. Wil je op de arbeidskosten besparen? Vraag dan meerdere offertes aan en vergelijk de tarieven voor de beste deal.
  • Afvoerkosten: Afvoerkosten zijn de kosten die de vakman in rekening brengt voor het opruimen en afvoeren van het oude materiaal.
  • Voorrijkosten: De voorrijkosten zijn afhankelijk van de afstand die de vakman aflegt van het bedrijf tot aan je huis.
  • Materiaalkosten: Wil je zelf veel invloed hebben op de uiteindelijke prijs? Kijk dan naar vooral naar de materiaalkosten. Er zijn een aantal prijsbepalende keuzes die je dient te maken. De keuzes worden hieronder verder beschreven.

Welke keuzes hebben invloed op de ramen prijs?

Je hebt meerdere keuzes die gemaakt dienen te worden, waarmee je invloed hebt op de prijs:

Keuze 1: Welk materiaal?

Eerder is al aangegeven dat er 3 soorten materialen gebruikt worden voor ramen, namelijk:

  • Hout: Hout heeft een warme uitstraling en een goed isolerende werking en is verkrijgbaar vanaf € 2.000 voor ongeveer 3m².
  • Pvc: Pvc heeft de langste levensduur, wel 50 jaar. Daarnaast is het de goedkoopste vorm van ramen. Pvc ramen kosten zo’n € 1.350 tot € 1.900 per 3m².
  • Aluminium: Aluminium is de duurste variant en is verkrijgbaar vanaf € 2.900 per 3m². Voor deze prijs heb je ramen met een modern uiterlijk en ze roesten en rotten niet.

Keuze 2: Welk glas?

Wat heb je nou aan een ramen zonder glas? Ook de keuze voor een glassoort is dus belangrijk, maar er zijn verschillende opties mogelijk. Onderstaand een overzicht van de soorten glas met de daarbij horende prijzen:

Soort glasIsolatieGemiddelde prijzen
Standaard dubbel glasRedelijk€65 - €80 per m²
HR glasVoldoende€75 - €90 per m²
HR++ glasGoed€85 - €100 per m²
HR+++ glasUitstekend€100 - €130 per m²

Keuze 3: Extra opties

Naast de noodzakelijke keuzes zijn er ook extra’s die je huis verrijken:

Extra optieGemiddelde prijzenVoordeel
VentilatieroostersKlein - €15
Groot - €60
Droge lucht in huis, sneller warm en minder kans op schimmels
Gelaagd glas€100 - €150Inbraakwerend en voorkomt ernstige ongelukken
Andere kleur€0 - €50Kunststof in andere kleur meestal geen extra kosten, hout moet geverfd worden

Vind de beste deal

Wil je besparen op je project? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan van vakmannen uit je eigen buurt. Vergelijk de verschillende tarieven en kies de beste deal. Na het invullen van het offerteformulier ontvang je binnen 48 uur de informatie die je wil. Het vergelijken van de verschillende ramen prijzen scheelt tot wel 40% op de kosten van je project. Dus vraag de offertes aan en houd meer geld in eigen zak.

Homedeal Bespaartips

Onderhoud het raam

Het is erg vervelend als je raam lekt, waardoor er kou naar binnen komt of er vocht in je dubbel glas zit. Dit voorkom je door de ramen goed te onderhouden. Maak ze regelmatig schoon, want goed onderhoud bespaart je vervelende kosten in de toekomst.

Kies voor HR+++

Naast gewoon dubbel glas zijn er nog beter isolerende glassoorten. De beste is HR+++ glas. Dit glas bestaat uit 3 platen met 2 ruimtes er tussen. De ruimtes worden opgevuld met edelgas, dat meer isoleert dan gewone lucht. HR+++ kost per m2 enkele tientjes meer, maar de besparing op energiekosten wordt ook hoger. Ook is de terugverdientijd korter bij HR+++.

Vraag eens of de buren een project hebben

Je kan op de voorrijkosten van een glaszetter besparen als je hem meerdere projecten levert in dezelfde straat. Vraag eens aan de buren of zij niet ook een project voor de glaszetter hebben, zodat jullie de voorrijkosten kunnen delen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden