De beste glaszetter deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Glas Glaszetter

Glaszetter

Minimale kosten
€ 200
Gemiddelde kosten
€ 4.100
Maximale kosten
€ 8.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 3.350 - € 4.850

Ben je van plan om het glas in je huis te laten vervangen of heb je glasschade? Homedeal helpt je verder met een duidelijk overzicht van de glaszetter prijzen en informatie over de mogelijkheden, zodat je er straks weer lekker warm bij zit.

Wat kost een glaszetter?

Wil je modern isolatieglas oftewel hoogrendementsglas laten plaatsen door een professionele glaszetter, reken dan op een gemiddelde prijs van €140 per m2. Je betaalt kort gezegd voor het glas en voor de arbeidskosten van een glaszetter. In onderstaande tabel worden een aantal gemiddelde standaardprijzen gegeven, met daarbij de energiebesparing die je kan behalen met goed isolatieglas in de ramen. Bij deze berekening wordt uitgegaan van HR++ glas, de meest geplaatste dubbel glassoort in België.

WoningtypeRaam in m²Gemiddelde prijzen Gemiddelde besparing per jaar
Appartement15 m²€ 1.800 - € 2.200€ 200
Tussenwoning20 m²€ 2.500 - € 2.800€ 250
Hoekwoning30 m²€ 3.500 - € 4.000€ 300
2 onder 1 kap35 m²€ 4.400 - € 4.900€ 400
Vrijstaande woning50 m²€ 6.500 - € 7.000€ 500
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Afhankelijk van de situatie zijn de glaszetter prijzen als volgt:

Slechts één of enkele ramen vervangen: Is er sprake van glasschade en wil je bijvoorbeeld één ruit vervangen? Voor een raam van een gemiddelde grootte betaal je rond de € 200,- of € 300,- voor nieuw glas.

Hoogrendementsglas in je gehele appartement: Heb je een appartement met verouderd glaswerk en wil je hiervoor in de plaats modern isolatieglas laten aanbrengen? Uitgaande van een gemiddelde van 15 m2 aan ramen, kom je uit op een totaalprijs van rond de € 2.000,-.

HR+++ glas voor een energieneutraal huis: Woon je in een 2-onder-1-kap of vrijstaand huis en wil je deze woning energieneutraal maken, dan heb je hiervoor HR+++ glas nodig, het best isolerende glas. Denk voor dit driedubbele glas in alle ramen aan een totaalprijs van gemiddeld € 7000.

Waar betaal je voor?

glaszetter prijs

Goed glaswerk is niet goedkoop, en het is daarom goed, om inzicht te krijgen in hoe die prijs is opgebouwd. Bij een vierkante meter-prijs van € 140 voor HR++ glas, is het kostenplaatje op te delen in de volgende onderdelen:

 • € 80: materiaalkosten glaswerk
 • € 50: uurloon glaszetter
 • € 10: bijkomende kosten (voorrijkosten etc.)

Zo zie je dat minder dan de helft van de totaalprijs wordt bepaald door het uurloon van de glaszetter. Dat is relatief weinig geld voor absoluut vakwerk. Soms gebruiken glaszetters geen uurloon, maar een loon per vierkante meter van €50 tot €70. Glaszetters zijn opgeleid om hun specialistische werk, dat nauw luistert, tot in de puntjes goed uit te voeren. En dat is belangrijk, want alleen door het glas perfect te plaatsen en af te werken, wordt de optimale isolatiewaarde van de nieuwe ruit behaald. Daarmee verzeker je jezelf van een jaarlijkse besparing op je stookkosten van al gauw € 200 of meer.

Welke keuzes bepalen de prijs van jouw glas?

Er zijn verschillende keuzes die de prijs van nieuw glas bepalen. Die hebben te maken met de glassoort, gewenste levertijd en eventuele extra opties.

Keuze 1: Wel of geen spoed?

Heb je glasschade en wil je zo snel mogelijk nieuw glas, of is er geen spoed bij? Bijvoorbeeld wanneer er een bal door de ruit is gegaan. Veel glashandels bieden een snelle glasservice, maar hiervoor wordt wel een meerprijs berekend. Gaat het om een lange termijn-verbetering van je woning, dan is het aan te raden om hier wat meer tijd voor te nemen, zodat je hier ook niet extra voor betaalt.

Keuze 2: Welke glassoort?

De gewenste glassoort is van belang voor de uiteindelijke prijs van je nieuwe ramen. Hoe dikker en beter isolerend glas, hoe hoger de prijs per vierkante meter. De meeste glaszetters werken standaard met hoogrendementsglas. hoogrendementsglas heeft een extra isolerende coating, en de 2 glasplaten van hoogrendementsglas zijn van elkaar gescheiden door speciaal edelgas, dat beter isoleert dan gewone lucht tussen de 2 glasplaten. Maar ondanks al deze speciale features is hoogrendementsglas nauwelijks duurder dan minder goed isolerende glassoorten, en juist die aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding maakt hoogrendementsglas tot de meest gebruikte glassoort in België. Hieronder de m2-prijzen per glassoort, inclusief het uurloon van een glaszetter:

 • Conventioneel dubbel glas: € 125 per m2
 • HR glas: € 130 per m2
 • HR+ glas: € 135 per m2
 • HR++ glas: € 140 per m2
 • HR+++ glas: € 180 per m2

Keuze 3: Met of zonder kozijnen?

Veel mensen die voor nieuwe ramen kiezen, laten er meteen hun kozijnen bij vervangen. Oudere kozijnen zijn vaak namelijk niet geschikt voor modern isolatieglas, dat dikker en zwaarder is. Veel glashandels bieden daarom ook de mogelijkheden om glaswerk inclusief nieuwe kozijnen te plaatsen. Dan heb je nieuw isolatieglas, met ook nog eens mooie, goed isolerende nieuwe kozijnen. Denk bij een raam van 60×60 cm inclusief kozijnen en glaswerk aan een gemiddelde prijs vanaf € 350.

Keuze 4: Eventuele extra’s/alternatieven

Tot slot is het belangrijk om te bedenken of je het bij het vervangen van het glaswerk wilt houden, of nog extra investeringen wil doen. We noemen een paar voorbeelden:

 • Kunststof kozijnen: € 220 (raam 60×60 cm)
  Wil je de best isolerende en meest duurzame oplossing? Kies dan voor isolatieglas gepaard met sterke kozijnen, zoals moderne kunststof kozijnen.
 • Voorzetramen: € 160 per m2
  Zijn er ramen in je woning waar modern HR++ glas niet mogelijk is? In een pand met een monumentale status bijvoorbeeld mogen aan de voorzijde meestal geen bredere kozijnen worden geplaatst. In dat geval zijn voorzetramen nog een alternatief. Dit zijn glasplaten in een frame, die aan de binnenkant van een raam worden gemonteerd. Op die manier vervullen ze dezelfde functie als gewoon isolatieglas, zonder dat er ingrepen in de kozijnen nodig zijn.
 • Volledige isolatie
  Isolatie houdt natuurlijk niet op bij de ramen alleen. Het is een mooie verbetering om je ramen door een glaszetter te laten vervangen door HR++ beglazing, maar als de rest van het huis niet goed geïsoleerd is, zet dit nog weinig zoden aan de dijk. Check daarom welk energielabel je huis nu heeft, en wat er nog aan de ‘isolatieschil’ van je woning verbeterd kan worden. Denk dan aan spouwmuurisolatie of het isoleren van je vloeren of dak.

Vind de beste deal

Relatief het meest valt te besparen op de arbeidskosten voor de glaszetter zelf. Materiaalkosten liggen meestal ongeveer even hoog, maar de tarieven van glaszetters verschillen soms wel 40%. Tel uit je winst! Regel snel en eenvoudig offertes via Homedeal. Vul je het formulier in, dan ontvang je binnen 48 uur 6 offertes van aangesloten glaszetters bij jou in de regio. Dankzij de royale keuze vind je gegarandeerd de beste deal. Tegen de scherpste prijs heb je in korte tijd de klus geklaard door een erkende professional. Overtuigd? Vraag dan nu offertes voor glaszetters aan en bespaar tot wel 40%.

Homedeal Bespaartips

Check of je subsidie krijgt

De overheid stimuleert het energiezuiniger maken van woonhuizen, en stelt hier vaak subsidie voor beschikbaar. Zo pakt de investering in isolatieglas direct een stuk voordeliger uit. Check de vlaaderen.be of neem contact op met jouw gemeente, dan weet je snel waar je aan toe bent.

Regel kwantum-korting

Voor een glaszetter is het lucratief om naar een bepaalde locatie toe te rijden en meteen meerdere klussen achter elkaar te kunnen uitvoeren. Bied je hem die mogelijkheid, dan staat daar nogal eens een extra korting tegenover. Bel dus eens aan bij je buren en probeer een grotere klus voor de glaszetter te regelen, dan profiteer je hier zelf ook van.

Voorkom onverwachte kosten

Kwalitatief goede glaszetters krijgen van de brancheorganisatie vaak het AF erkenning keurmerk. Door jezelf ervan te verzekeren dat een glaszetter dit keurmerk heeft voorkom je fouten bij de plaatsing van nieuw glas. Hiermee zorg je ervoor dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden