De beste glaszetter deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Glas Glas plaatsen

Glas plaatsen

Last van hoge energierekeningen, kou en/of tocht door je ramen? Dan is het tijd om nieuw glas te laten plaatsen. Door dubbel glas te plaatsen worden je energierekeningen lager en is het binnen toch lekker warm. Hoe het plaatsen van glas werkt en de gemiddelde kosten voor dit project lees je hier.

Kosten glas plaatsen

De arbeidskosten van een glaszetter liggen tussen de € 40 en € 60 per uur. De overige kosten hangen af van het type glas dat je kiest. In het overzicht hieronder is af te lezen hoeveel glas per aantal m² gemiddeld kost én je ziet direct de gemiddelde jaarlijkse besparing op de energierekening wanneer je nieuw glas laat plaatsen. Bij deze berekening is uitgegaan van HR++ glas, dit is het meest geplaatste glassoort in Nederland.

Raamoppervlakte in m²Gemiddelde prijzen, incl. btwGemiddelde besparing per jaar
15 m²€ 1.800 - € 2.200€ 200
20 m²€ 2.500 - € 2.800€ 250
30 m²€ 3.500 - € 4.000€ 300
35 m²€ 4.400 - € 4.900€ 400
50 m²€ 6.500 - € 7.000€ 500
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Wil je meer prijsinformatie over het plaatsen van glas? Bekijk de prijsgids: Glaszetter.

Glas laten plaatsen door een glaszetter

Een glaszetter zorgt ervoor dat je glas op de veiligste manier in je kozijn geplaatst wordt. In de meeste gevallen komt een glaszetter samen met een collega. Dit is vooral het geval bij een groot raam of project. Glas is zwaar en kwetsbaar materiaal waardoor een paar extra handen wel zo handig zijn. De stappen die hierbij komen kijken zijn:

1. Je kozijnen worden gnspecteerd en opgemeten door een glaszetter.
2. De glaszetter geeft je advies over de verschillende soorten glas die zij plaatsen.
3. Het glas wordt besteld en op maat gesneden in de fabriek.
4. Zodra de glaszetter in het bezit is van jouw glas, wordt er een afspraak met je gemaakt voor het plaatsen van het glas.
5. Je oude glas inclusief kit wordt verwijderd.
6. Zodra het kozijn klaar is wordt je nieuwe glas geplaatst. Het ligt aan het type kozijn of het glas vanuit de binnen- of buitenkant geplaatst moet worden. Aan de buitenkant heeft een glaszetter een steiger nodig als het niet op de begane grond is.
7. Op het moment dat het glas in het kozijn zit, worden de glaslatten geplaatst en de randen afgekit. Deze kitrand is niet alleen voor de bevestiging, maar ook voor isolatie zodat het in de winter lekker warm is in je huis.

glas plaatsen

Tips voor het laten plaatsen van glas

 1. Bekijk keurmerken
  Wil je zekerheid over de garantie, kies dan voor een glashandel die aangesloten is bij de branchevereniging FOSAG. Dan profiteer je namelijk van een garantieregeling van 5 jaar op een juiste plaatsing. Na afloop van de 5 verstreken jaren kan dit worden verlengd met nog eens 5 jaar. Als een glaszetter niet is aangesloten bij de FOSAG, maak dan voor de plaatsing altijd duidelijke afspraken over de garantieperiode.
 2. Laat hr++ glas plaatsen
  De meest gekozen glassoort is hr++ glas. Waarom? Wegens de goede prijs-kwaliteitverhouding; de investering verdien je in enkele jaren terug door de uitstekende isolatiewaarde van hr++ glas. De besparing op je energierekening is gemiddeld € 260 per jaar. Het verschil in prijs tussen gewoon dubbel glas en hr++ glas heb je dan ook al binnen 2,5 jaar terugverdiend.
 3. Maak duidelijke afspraken
  Onverwachte kosten wil je uiteraard voorkomen, maak daarom goede afspraken met je glaszetter en leg deze vast. Denk bijvoorbeeld aan of de prijs inclusief voorrijkosten is, wat de levertijden zijn, of de verwijderingsbijdrage inbegrepen is en btw en energietoeslag.

Voordelen van glas laten plaatsen

 • Glaszetters leveren kwaliteit door kennis en ervaring
 • Minimaal 5 jaar garantie op je glas

Ontvang eenvoudig en snel prijzen over glas plaatsen

Ben je geïnteresseerd in het laten plaatsen van glas? Dan wil je dit natuurlijk wel tegen de beste prijs doen. Vraag bij ons tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes op van specialisten in jouw omgeving. Dit doe je al in 2 minuten en binnen 48 uur heb je de informatie die je nodig hebt. Vergelijk de offertes, het prijsverschil kan tussen specialisten kan door concurrentie oplopen tot wel 40%. Vindt via Homedeal eenvoudig de beste deal voor het plaatsen van glas.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden