De beste glaszetter deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Glas Glas polijsten

Glas polijsten

Is je raam vervuild of zitten er een aantal krassen op je raam? Glas polijsten is een goedkope maar slimme methode om het glas te herstellen. Wil je gebruik maken van een ervaren glaszetter om je glas te laten polijsten, maar ben je benieuwd naar de mogelijkheden en gemiddelde prijzen? Lees dan vooral verder zodat al je vragen beantwoord worden.

Kosten glas polijsten

Door de kwetsbaarheid van glas ontstaan er snel krassen. Krassen zijn vervelend omdat je het goed ziet zitten. Veel mensen kiezen ervoor om het glas vervolgens in zijn geheel te vervangen. Wat echter veel goedkoper is, is het polijsten van het glas. Wist je dat je tot wel 60% op de kosten bespaart door gebruik te maken van glas polijsten in plaats van een nieuw raam te laten plaatsen? De kosten van glas polijsten zit vooral in de hoeveelheid ramen en de arbeidsuren. Hieronder is een prijsindicatie te zien van het laten polijsten van glas.

Hoeveelheid glas te polijstenGemiddelde prijs inclusief btw en voorrijkostenBenodigde polijst tijd
1 - 2 ramen€ 2001 - 1.5 uur
3 - 4 ramen€ 2502 - 2.5 uur
5 - 6 ramen€ 3002.5 - 3.5 uur
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Waarom is het slim om je glas te laten polijsten door een glaszetter?

Wanneer je het glas laat polijsten door een glaszetter weet je zeker dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. Bijna alle glassoorten kunnen gepolijst worden zodat je weer door een schoon, krasvrij raam naar buiten kijkt. Nu denk je vast, glas polijsten is niet zo moeilijk, dat doe ik wel even. Maar zo makkelijk is het helaas niet. Omdat glas polijsten precisiewerk is, laten veel mensen het over aan een glaszetter. Glaszetters maken gebruik van speciale polijstmachines die ervoor zorgen dat alle oneffenheden worden weggepoetst. Hoe gaat een glaszetter te werk?

Stap 1: Wanneer een glaszetter de ramen gaat polijsten zorgt hij ervoor dat de oppervlakte goed schoon wordt gemaakt.

Stap 2: De glaszetter maakt gebruik van een polijstkop waar polijstpasta op wordt gesmeerd en een spuitfles die gevuld is met water.

Stap 3: Wanneer de polijstmachine aan wordt gezet, poetst de glaszetter met een roterende beweging de krassen van het raam. Door de roterende beweging van de machine kan het voorkomen dat het glas heet wordt. Om het glas af te laten koelen wordt de spuitfles gebruikt.

Tips voor glas polijsten

Indien het glas gepolijst wordt is het belangrijk dat dit goed gebeurt, maar ook het onderhoud is van belang. Hieronder geven wij een aantal tips over het polijsten van glas en het onderhoud.

 • Ga zelf aan de slag bij kleine krasjes
  Heb je vaak last van steenslag of waait er veel zand tegen je ramen aan? Deze kleine krasjes zijn vervelend en hierdoor worden er vaak reparaties verricht. Omdat je niet continu een glaszetter bij de hand hebt, is het een tip om een uitgebreid glasreparatiesetje thuis te hebben liggen. Zo ga je voor de kleine krasjes zelf aan de slag en wanneer het té extreem wordt, schakel je een glaszetter in.
 • Houd het glas schoon
  Je hebt ramen in je woning om naar buiten te kijken, maar dan moeten ze wel schoon en krasvrij zijn. Naast het polijsten van glas is het ook een tip om je ramen regelmatig te wassen. Op deze manier voorkom je aanslag en blijft het helder en schoon.

Voordelen van glas polijsten

Glas polijsten is dé oplossing tegen krassen, maar glas laten polijsten heeft nog meer voordelen in vergelijking met het plaatsen van een nieuw raam.

 • met het polijsten van glas bespaar je tijd en geld doordat je glas niet vervangen hoef te worden;
 • wanneer je het polijsten van glas overlaat aan een specialist ontvang je hoogwaardige kwaliteit door kennis en ervaring;
 • het glas ziet er weer als nieuw uit;
 • het laten polijsten van glas is in verhouding met een nieuw raam een stuk goedkoper;
 • leuke dingen doen in plaats van glas polijsten.

Vergelijk eenvoudig offertes voor het polijsten van glas

Is het hoog nodig dat je glas wordt gepolijst? Er zijn genoeg specialisten die dit project voor je uit handen willen nemen, maar je wilt natuurlijk niet de hoofdprijs betalen. Hier bieden wij je de oplossing voor. Vraag hier tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes op van glaszetter bij jou uit de buurt. Binnen 2 werkdagen ontvang je de prijsinformatie en begint het vergelijken van de offertes. Aan de hand van deze offertes kies je de meest voordelige optie. Iedere glaszetter biedt zijn eigen prijzen, waardoor er een prijsverschil kan ontstaan van tot wel 40%. Deze besparing spoor je zo eenvoudig op.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden