De beste isolatie deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Isolatie Vloerisolatie

Vloerisolatie

Minimale kosten
€ 1.000
Gemiddelde kosten
€ 1.660
Maximale kosten
€ 2.400
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.360 - € 1.960

Je wilt van die koude vloer af en er een vloer met aangename warmte voor terug. Dan kies je voor vloerisolatie. Maar wat kost zo’n isolatie nou eigenlijk? Homedeal heeft de vloerisolatie prijzen verzameld en hier voor jou overzichtelijk gemaakt.

Wat kost vloerisolatie?

Gemiddeld kost vloerisolatie € 1.700, inclusief plaatsing. Een investering in vloerisolatie verdien je gemiddeld in 5 tot 8 jaar terug. Er zijn twee type vloerisolatie: bovenzijde en onderzijde. Bij bovenzijde isolatie wordt de vloerisolatie boven op de vloer bevestigd, bij onderzijde tegen de de onderkant van de vloer. De gemiddelde prijs voor jouw situatie hangt daarnaast ook af van het aantal m2, zie daarvoor onderstaande prijzenschema.

Soort woningBovenzijde/onderzijdeKruipruimte
Appartement€1.200 - €1.400€800 - €1.000
Tussenwoning€1.300 - €1.600€900 - €1.200
Hoekwoning€1.500 - €1.800€1.000 - €1.300
2 onder 1 kap€1.700 - €2.000€1.100 - €1.400
Vrijstaand€2.100 - €2.400€1.400 - €1.800
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Afhankelijk van de keuzes die je maakt zijn dit de kosten voor de vloerisolatie:

Het goedkoopste

Je woont in een vrijstaand huis met vloerverwarming, maar soms denk je dat die niet goed werkt. Je betaalt veel aan energiekosten, maar de vloer blijft nooit echt lang warm. of je ontdekt dat de vloer niet goed geïsoleerd is, maar je hebt geen zin om grote bedragen uit te trekken voor isolatie. Dan kies je voor kruipruimte isolatie voor een bedrag rond de € 1.400.

Geen kruipruimte

Je hebt een mooi en comfortabel appartement, maar het is soms te koud en moeilijk behaaglijk te krijgen. Omdat de onderzijde van de vloer isoleren geen optie is, besluit je isolatie aan de bovenzijde aan te leggen. Na een investering van ongeveer € 1.200 is je appartement weer helemaal naar je zin.

Meest effectief

Je bent op zoek naar de meest effectieve manier van vloerisolatie voor je hoekwoning, want voor jou telt alleen de mate van besparing op kosten en warmteverlies. Voor het beste resultaat is isolatie aan de onderzijde de juiste keuze. Voor isolatie van de onderzijde van je vloer betaal je ongeveer € 1.500.

Hoe is de prijs opgebouwd?

vloerisolatie prijs

De prijs van vloerisolatie is opgebouwd uit 3 kostenposten: arbeid, materiaal en machinekosten. Over het algemeen zijn de arbeidskosten het hoogst (60%), maar afhankelijk van het materiaal dat je kiest kan dit behoorlijk verschuiven. Dit komt doordat sommige materialen duurder zijn, maar wel sneller aan te brengen. Doordat arbeid een groot deel van de kosten bedraagt, is het vergelijken van offertes nog belangrijker geworden voor het besparen. Er zit namelijk veel verschil in de arbeidskosten die specialisten rekenen.

Wat heeft invloed op de prijs?

De volgende keuzes hebben allemaal invloed op de uiteindelijke kosten voor vloerisolatie:

Keuze 1: Vloerisolatie of kruipruimte-isolatie?

Ga je voor vloerisolatie of toch voor kruipruimte-isolatie? Dat laatste is gemiddeld goedkoper, maar vloerisolatie is daarentegen effectiever. Bedenk voor jezelf wat het belangrijkste is en maak de goede keuze. Het scheelt zo € 400 tot € 800 op de totaalprijs.

Keuze 2: Soort materiaal

Voor vloerisolatie bestaan er verschillende materialen waaruit je een keuze moet maken:

  • PURschuim heeft de hoogste isolatiewaarde van alle frequent gebruikte materialen. Daarnaast zorgt het voor een vocht- en luchtdichte afsluiting. Het gebruik hiervan is geschikt voor de isolatie van de onderzijde van de vloer. Let op: PUR schuim moet niet worden verward met PUR schuim voor spouwmuurisolaties. PUR kost ongeveer € 25 per m²
  • Isolatiekussens hebben ook een hoge isolatiewaarde. In deze kussens zitten 2 of 3 luchtlagen en ze zijn licht van gewicht. Isolatiekussens zijn geschikt voor isolatie van de onderzijde van een vloer. Isolatiekussens zijn het goedkoopste van de materialen, omdat dit luchtkussens zijn en voor de lucht zelf betaal je natuurlijk niet. Je betaalt alleen voor het polyesther of polyethyleen materiaal. Een rol van 120 x 135 cm kost ongeveer € 6. Pas wel goed op voor beschadigingen; isolatiekussens zijn gemaakt van kwetsbaar materiaal.
  • Isolatieplaten kunnen onderverdeeld worden in verschillende types. Ze worden gemaakt van EPS (piepschuim), glaswol of steenwol. Deze materialen verschillen op het gebied van isolatiewaarde, waarbij EPS het beste isoleert en steenwol wat minder. Klein nadeel van isolatieplaten is dat er toch wat kleine kiertjes en naden tussen de platen in zitten, waardoor nog steeds een kleine hoeveelheid warmte ontsnapt. Steenwol en glaswol zijn brandveiliger dan EPS. Zet op een rij wat je belangrijk vindt en kies voor het materiaal dat daar het beste mee overeenkomt. Isolatieplaten kosten ongeveer € 20 per m².

Keuze 3: Houten of betonnen vloer?

Heb je een houten vloer en wil je isolatie aan de onderzijde van de vloer? Dan moet je er rekening mee houden dat een houten vloer meer oppervlakte heeft dan een vaste betonvloer. Dit komt door de balken die aan de onderkant zitten. Dit houdt dus in dat de isolatie van de onderzijde van een houten vloer gemiddeld iets meer kost dan bij een vaste betonnen vloer.

Keuze 4: Extra opties

Er zijn ook keuzes die niet noodzakelijk zijn voor je klus, maar wel interessant om te overwegen:

Extra optieGemiddelde prijzenVoordeel
Vloerverwarming€750 per 10m²Meer ruimte, warme vloer
CV buis isolatie€15 per 30m buisMinder warmteverlies dus minder stookkosten

Vind de beste deal

Je wil dus af van die koude voeten en hoge stookkosten? In plaats daarvan wil je een comfortabele woning voor een goede prijs. Bespaar nu tot 40% door het gratis en vrijblijvend aanvragen van meerdere offertes van specialisten dichtbij. Binnen 48 uur heb je alle informatie die nodig is om een weloverwogen keuze voor vloerisolatie te maken.

Homedeal Bespaartips

Combineren met vloerverwarming

Als je tegelijkertijd met het isoleren een vloerverwarming laat aanleggen dan bespaart de specialist tijd en voorrijkosten. Dat kostenvoordeel rekent hij dan ook door in de prijs die jij moet betalen.

Vloer- en kruipruimte isolatie

In plaats van het kiezen voor 1 soort isolatie heb je ook de optie om vloerisolatie en kruipruimte isolatie samen te laten uitvoeren. Naast dat dit relatief gezien goedkoper is, zullen de besparingen op energiekosten ook verder oplopen.

Van tevoren ruimte maken

Als je kiest voor een bovenvloerse isolatie, bespaar je geld door ervoor te zorgen dat de vloer leeg is, dus ook alle kasten en tafels weg, zodat de specialist er gelijk bij kan. Zo niet, dan is de specialist tijd kwijt aan het opruimen en verplaatsen van de spullen, en het zou toch zonde zijn als je daarvoor moet betalen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden