De beste bestrating deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Bestrating Tuintegels kopen

Tuintegels kopen

Heb je een mooie tuin, maar bijvoorbeeld nog geen fijne plek om te zitten? Creëer met tuintegels een gezellig terras. Tuintegels nemen veel ruimte van je tuin in, daarom is het belangrijk goed na te denken over welke tuintegels je wilt kopen. Lees hier de kosten van tuintegels, welke soorten tuintegels er zijn en bespaartips.

Tuintegels kopen: de kosten

Wanneer je tuintegels gaat kopen heb je de keuze uit verschillende vormen, maten en materialen. De meeste bekende tuintegel is betonbestrating, maar ook populair zijn tegenwoordig houten tuintegels, ook wel vlonders genoemd. In onderstaand prijsoverzicht zie je de prijs van verschillende soorten tuintegels en de kenmerken ervan.

Soort tuintegelPrijs per m²Kenmerken
Koppelstones€ 15 - € 25Doordat de scherpe randen zijn
afgespleten hebben ze een
nostalgische en natuurlijke uitstraling.
Betonbestrating€ 15 - € 35 Erg stevige tuintegels die lang
meegaan. Verkrijgbaar in
verschillende vormen, maten
en kleuren.
Flagstones€ 25 - € 40Platte natuurstenen in diverse natuurlijke
vormen; grootte, dikte en structuur.
Waaltjes€ 30 - € 45Waaltjes zijn bakstenen met een vaste
maat van 214 x 201 x 55 mm.
Zijn te verkrijgen in verschillende kleuren.
Hout€ 20 - € 65Hardhouten tuintegels hebben relatief
weinig onderhoud nodig en ze kunnen
goed tegen temperatuurverschillen.
Natuursteen€ 30 - € 65Natuurstenen hebben een natuurlijke en
luxe uitstraling en bestaan uit verschillende
kleuren en structuren.
Portugese tegels€ 60 - € 70Door de vrolijke kleuren en patronen
brengen Portugese tegels het Mediterraans
gevoel naar je tuin.
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Wil je graag meer prijsinformatie over het kopen van tuintegels? Bekijk de prijsgids: Tuin bestraten.

Kies tuintegels aan de hand van de stijl van je tuin

De keuze voor welke tuintegels je gaat kopen doe je eenvoudig aan de hand van welke stijl je wilt dat je tuin gaat uitademen. Door een stijl te kiezen voor je tuin maak je het jezelf makkelijker om materiaal en meubels voor je tuin te kopen die naadloos op elkaar aansluiten. Bekijk hieronder 3 voorbeelden van populaire tuinstijlen en welke tuintegel daarbij past:

Moderne tuinstijl: De tuintegels die je voor deze stijl koopt zijn groot, van beton of natuursteen en veelal in grijstinten.
Romantische tuinstijl: De tuintegels voor deze stijl zijn kleine tegels zoals klinkers in rode of bruine kleuren.
Mediterraanse tuinstijl: Tuintegels voor deze tuinstijl zijn kleine tegels met een print in vrolijke kleuren, ook bekend als Portugese tegels.

Laat je inspireren voor een tuinstijl door verschillende woonmagazines en -blogs te bekijken. Beide staan vol mooie afbeeldingen van tuinen met een duidelijke stijl.

tuinontwerp maken

Tips bij tuintegels kopen

Ben je toe aan wat verandering in je tuin? Laat een mooi ontwerp aan tuintegels leggen. Bekijk deze 4 tips om je tuintegels te kopen voor de beste deal.

 1. Tuintegels online kopen
  Tuintegels zijn tegenwoordig ook online te koop. Denk aan aanbieders op Marktplaats of Gratisoptehalen. Hier koop je voor een lage prijs tuintegels of haal je ze zelfs gratis op bij aanbieders.
 2. Restpartijen
  Restpartijen zijn vaak tuintegels die in een showtuin hebben gelegen en na enige tijd niet meer gebruikt worden. Deze tuintegels worden te koop aangeboden door hoveniers, stratenmakers of tegelleveranciers. Hierdoor weet je dat dit kwalitatief goede tuintegels zijn, maar dan voor een lagere prijs.
 3. Combineer tuintegels
  Een leuke manier om je tuinontwerp creatief aan te leggen is het combineren van tuintegels. Door verschillende soorten tuintegels te kopen bespaar je op de kosten van tuintegels omdat je niet de gehele tuin bestraat met duurdere tuintegels. Leg bijvoorbeeld een terras aan met betonbestrating á € 15 tot € 35 per m² en leg in de rest van de tuin grind á € 6 tot € 10 per m².
 4. Op zoek naar aanbiedingen
  Voordat je tuintegels gaat kopen is het handig op zoek te gaan naar aanbiedingen. Blader folders door van verschillende bouwmarkten of vraag na wanneer er weer acties voor tuintegels lopen. Zo bespaar je op de kosten van tuintegels, maar heb je wel goede kwaliteit.

Dit gaan tuintegels je bieden

Voordat je tuintegels gaat kopen is het belangrijk te bedenken welke oplossing de tuintegels voor je tuin bieden.

 • Tuintegels creëren sfeer: Door het gebruik van tuintegels straalt je tuin meer karakter uit. Bedenk een leuk ontwerp voor het bestraten van je tuin of koop verschillende kleuren tuintegels om een gezellige sfeer te creëren.
 • Met tuintegels leg je een mooi terras aan: Een terras is essentieel om lekker in je tuin te zitten. Je tuinset blijft ook langer goed wanneer deze op een degelijke ondergrond staat. Kleed het terras verder aan met leuke planten en een buitenhaard waar je gezellig zit met vrienden en familie.
 • Tuintegels vormen een schoon en veilig pad: Leg tuintegels aan om een schoon en veilig pad van je woning naar bijvoorbeeld de schuur te creëren. Reinig je bestrating door het regelmatig schoon te vegen en af en toe groene aanslag te reinigen, zo blijven je tuintegels langer goed.

Ontvang eenvoudig en snel stratenmaker prijzen

Voor het mooiste en stevigste resultaat schakel je een stratenmaker in om je tuintegels te leggen. Je wilt natuurlijk wel de beste prijs betalen, dit doe je door prijzen te vergelijken. Vraag op Homedeal kosteloos en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van stratenmakers in jouw omgeving. De offertes heb je al binnen 2 minuten aangevraagd en binnen 48 uur in huis. Wist je dat door concurrentie het prijsverschil tussen stratenmakers kan oplopen tot wel 40%? Vergelijk en vindt eenvoudig de beste deal voor het plaatsen van je tuintegels.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden