De beste bestrating deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Bestrating Tuintegels leggen prijs

Tuintegels leggen prijs

Minimale kosten
€ 400
Gemiddelde kosten
€ 800
Maximale kosten
€ 2.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 655 - € 945

Dat je geen zin hebt in pijn aan je rug en beurse knieën, is begrijpelijk. Overweeg je om een stratenmaker in te schakelen voor het leggen van je tuintegels? Je bent zeker niet de enige die investeert in een stratenmaker om lichamelijke klachten te voorkomen. Daarnaast legt een stratenmaker de tuintegels stevig, waardoor je er jaren mee vooruit kunt. Op Homedeal vind je alle prijsinformatie over tuintegels laten leggen.

Wat kost tuintegels leggen?

De kosten voor het inhuren van een stratenmaker worden per m² of uur berekend. Zie onderstaand wat de totale kosten zijn voor het strak laten leggen van je tuintegels.

Tuintegels leggenPrijs incl. btw
Tuintegels€ 15 - € 65 per m²
Kosten stratenmaker*€ 10 - € 20 per m²
€ 30 - € 60 per uur
Ophoog- en voegzand€ 50 - € 70 per m²

* Wanneer zijn de kosten voor een stratenmaker per m2 of per uur? Hoe moeilijker het patroon is dat je wilt laten leggen met tuintegels en hoe kleiner ze zijn, hoe duurder het is om een stratenmaker in te huren. In dit geval berekent een stratenmaker een bedrag dat per uur gaat. Heb je grote tuintegels die je zonder bijzonder patroon wilt laten plaatsen? Dan houdt de stratenmaker eerder een bedrag per m² aan.

Ontdek wat tuintegels laten leggen in jouw tuin kost

Wil je precies weten hoeveel je betaalt voor het laten leggen van tuintegels in jouw tuin? Vraag op Homedeal tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes aan van stratenmakers bij jou in de buurt. De prijsinformatie heb je binnen 48 uur al in huis. Door offertes met elkaar te vergelijken kan je tot wel 40% besparen op de kosten.

Prijsvoorbeelden

Goedkoop tuintegels leggen
Wil je goedkope tuintegels laten leggen? Ga dan voor koppelstones. Bij koppelstones zijn de tegels allemaal dezelfde vorm en ze worden om en om gelegd. Dit is makkelijk werk voor een stratenmaker, waardoor de kosten laag blijven. Voor het laten leggen van koppelstones in een tuin van 20 m² betaal je gemiddeld € 450.

Meest voorkomende tuintegels leggen
Kies je een betonnen tegel uit die aan je wensen voldoet, bijvoorbeeld grote betonnen tegels van 50 cm bij 50 cm, dan betaal je voor het laten plaatsen daarvan voor een tuinoppervlakte van 20 m² gemiddeld € 650.

Duur tuintegels leggen
Je bent het duurste uit wanneer je natuurstenen tuintegels laat leggen en als je een bijzonder patroon wilt. Denk hierbij aan stenen in een cirkel of een andere vorm. Voor een oppervlakte van 20 m² kost tuintegels laten aanleggen gemiddeld € 1.500.

Hoe ziet de prijsopbouw van tuintegels laten leggen eruit?

Bestraten

Welke keuzes bepalen de prijs voor tuintegels leggen?

Wanneer je tuintegels laat leggen, zijn bepaalde keuzes van invloed op de totaalprijs. Denk hierbij aan het soort tegel en patronen. Dit zijn je belangrijkste keuzes:

Keuze 1: Soort tuintegel

Je hebt de keuze uit een scala aan soorten tuintegels die allemaal een eigen prijskaartje hebben. Zie onderstaand hoeveel de verschillende soorten tuintegels kosten en wat hun belangrijkste kenmerken zijn.

TuintegelsPrijs per m², incl. btwKenmerken
Rubberen tegels€ 10 - € 35Verkrijgbaar in verschillende diktes
en stevigheid. Bied bescherming bij vallen
en is onderhoudsarm.
Betonnen tegels€ 15 - € 35Stevige tegels, waardoor de tegels
lang meegaan. Tegels beginnen na enkele jaren te verkleuren.
Verkrijgbaar in alle maten, vormen en
verschillende kleuren.
Gebakken tegels€ 25 - € 45Kleine, maar zeer stevige tegels,
die vaak gebruikt worden om
bijzondere patronen mee te maken.
Houten tegels€ 20 - € 65Hout straalt veel sfeer uit. Vooral
hardhout is sterk en blijft lang goed.
Natuursteen tegels€ 30 - € 65Denk vooral aan grote, luxe en
duurzame tegels. Vaak gebruikt voor een terras aan het huis. De stenen
zijn zeer sterk en onderhoudsvrij.


Keuze 2: Legverbanden tuintegels

In de meeste gevallen is een tegel vierkant of rechthoekig. Dit soort tuintegels zijn makkelijk te plaatsen, omdat je niet hoeft na te denken over een patroon en de tuintegels goed op elkaar aansluiten. Moet er gewerkt worden met verschillende kleuren tuintegels, dan kost dit meer tijd en gaat de prijs per m² of uur omhoog. Bij tuintegels die een speciale vorm hebben gaat de prijs ook omhoog. Hiermee kan je bijvoorbeeld een cirkel of andere patronen maken. Het vergt concentratie en precisie om de cirkel rond te maken. Een aantal keer een paar millimeter te ver naar rechts of links, zorgt al voor een ovaal en dat wilt niemand. Hoe moeilijker het patroon is qua kleuren en vormen, hoe meer een stratenmaker per uur of m² vraagt.


Keuze 3: Extra opties

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je tuintegels, is het verstandig om gebruik te maken van onderstaande extra opties.

ProductPrijsVoordeel
Opsluitbanden€ 2 - € 5 per meterDe bestrating blijft extra stevig op
zijn plek liggen.
Sierkeien€ 7 - € 35 per m²Zorgt voor een extra mooie uitstraling
en is goed voor afwatering.
Afscheidingsbanden€ 10 - € 30 per meterVoor niveauverschil in je tuin of
perken.

Vind de beste deal

Afhankelijk van de het soort project bepaalt een stratenmaker hoeveel tuintegels leggen kost. Wil je specifiekere prijsinformatie over het leggen van tuintegels? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten bij jou in de buurt. Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40% op te kosten. Het is snel en makkelijk aangevraagd en binnen 48 uur heb je de prijsinformatie voor het leggen van tuintegels in huis.

Homedeal bespaartips

Help een handje

Door voorbereidend werk te doen, zoals de tuin vrijmaken van planten voor het leggen van tuintegels en oude tegels alvast weg te brengen, hoeft een stratenmaker dit werk niet meer te verrichten waardoor de kosten lager uitvallen.

Werk samen met je buren

Door met je buren tegelijk tuintegels te laten leggen, bespaar je door gezamenlijk tuintegels in te kopen. Denk hierbij aan een Kwantumkorting. Daarnaast heeft de stratenmaker maar één keer voorrijkosten. Alle tegels en materiaal dat nodig is wordt tegelijk afgeleverd. De kosten kunnen nu gedeeld worden met je buren.

Stratenmaker uit de omgeving

Kies een stratenmaker bij jou uit de buurt voor het leggen van je tuintegels. De voorrijkosten blijven hierdoor laag. Er zijn zelfs bedrijven die gratis naar je toe rijden, controleer dit.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden